Viac ako  4 000  receptov

Paneer tikka masala

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Paneer tikka masala
nahoru
Paneer tikka masala
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá

Suroviny:

250g Paneeru; nakrajaneho na priblizne rovnako velke kocky

na marinadu:
3 lyzice husteho bieleho nesladeneho jogurtu
1/4 lyzicky garam masala
1/4 lyzicky susenych listkov senovky greckej (kasuri methi)
1 lyzicka kasmirskeho mleteho chilli korenia
1 lyzicka cesnakovo-zazvorovej pasty
sol
1/4 lyzicky stavy z citrona

na omacku:
2 stredne velke cervene cibule
2 stredne velke paradajky
ghee
1/2 lyzicky tmavej rimskej rasce
1 suseny bobkovy list
1 lyzicka cesnakovo-zazvorovej pasty
1/2 lyzicky kasmirskeho mleteho chilli korenia
1 lyzicka mletych koriandrovych semienok
1/4 lyzicky mletej kurkumy
1/4 lyzicky garam masala
150ml vody
1 a 1/2 lyzice sladkej smotany
1/4 lyzicky susencyh listkov senovky greckej
koriandrova vnat

Postup

V miske zmiesame suroviny na marinadu. Paneer s marinadou dobre premiesame a ulozime na pol hodiny do chladnicky marinovat.

Potom si rozohrejeme ruru (vrchnu grilovaciu cast) na 180-200st. Na plech dame alobal, ktory potrieme olejom. Paneer nan v jednej vrstve ulozime a grilujeme 15 minut z jednej strany, potom kocky poobraciame a dogrilujeme do hnedkava. Po obrateni som grilovala uz na 200st. Ugrilovany paneer odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

Kym sa griluje paneer zacneme si robit omacku. Cibulu a paradajky vymixujeme (bez pouzitia vody) na pyre. V hrnci zohrejeme lyzicu ghee. Pridame rimsku rascu a nechame ju prasknut. Pridame bobkovy list a len par sekund ho poprazime. Dalej pridame cesnakovo-zazvorovu pastu, sol (s nou opatrne, solili sme uz marinadu) a cibulovo-paradajkove pyre. Dobre premiesame. Restujeme asi 15 minut na stredne silnom ohni, obcas premiesame. Potom ohen zmiernime, pridame kasmirske chilli korenie, mlety koriander, garam masala a kurkumu. Premiesame a asi 3-5 minut restujeme za obcasneho premiesania.

Pridame vodu a privedieme do varu.

Ked sa voda zacne varit, pridame ugrilovany paneer, premiesame a zakryte na miernom ohni povarime asi 3 minuty.

Pridame sladku smotanu, premiesame, prejdeme varom a odstavime z ohna. Nakoniec pridame nasekanu koriandrovu vnat a premiesame. Zakryte nechame odlezat asi 15 minut.

Podavame s Naanom alebo inymi vasimi oblubenymi plackami ako napr. Chapati, Paratha...

Poznámka

http://akochutimasala.blogspot.in/2012/10/paneer-t...

Autor Autor: (Michaela Samant)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
1 kladné ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Paneer tikka masala"

autor: eva hubova
vložené: 21. 05. 2010 13:07:24  nahlásiť  reagovať
 

Hříbečky,květáček,jogurtsmajliksmajlik+1


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz