![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Predjedlá |
![]() |
Čas prípravy: 30 min |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4-5 |
200 g čiernych olív typu Kalamata, 80 g ančovičiek v soli, 100 g tuniaka vo vlastnej šťave, 80 g kaparov v náleve, 1/2 čerstvek chilli papriky, 1 pl panenského olivového oleja.
Z ančovičiek pinzetou povyťahujeme ostne, kapary premyjeme a necháme odkvapkať na sitku, scedíme aj tuniaka a chilli papriku posekáme. Všetky suroviny nahrubo rozmixujeme s olejom. Keďže tento recept je veľmi starý, z čias, keď sa všetko muselo robiť ručne, aj ja som to urobila rovnako: roydrvila som suroviny v mažiari a pomaly som prilievala olej.
Na rozdiel od iných oblastí sa v Languedocu do tapenady pridávajú ančovičky. Podáva sa s čerstvým chlebom alebo s chlebom 1-2 dni starým, ktorý opečieme nasucho na grilovacej panvici. Stačí k nej zopár listov šalátum bez chleba. Pridáva sa aj ako dochucovadlo do niektorých jedál.
![]() |
Autor: amalia |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
moj muz objavil caro ancoviciek teraz cez vianoce...neskutocne mu chutia...tuto vecicku mu rozhodne urobim...amalia super
+ tak toto by my určite chutilo
tapenada recept tapenáda tapenáda recept recept tapenáda paprik tapináda tapenáda rajčatová tampenáda recept tampenáda recepty tapenáda obrázky recepty tapenada tepenáda rajčatová tapenáda tapanáda tapenáda kokos recept na tapenáda