Viac ako  4 000  receptov

Zidovský plnený husací krk-varianta Jozefa Foldesa

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Studená kuchyňa
Čas prípravy Čas prípravy: 1h 20 min+príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 husací krk

Suroviny:

upravená koža z 1 husacieho krku, 4-5 varených kuracích pečienok, 1 husacie prsia bez kože-pomleté, 5O g uvarenej ryže,1 vajce, 1 PL najemno posekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, 5 zrniek celého čierneho korenia, štipka mletej červenej sladkej papriky, 1 stredná cibuľa pokrájaná na hrubšie kliny, 1 zelená paprika pokrájaná na prúžky, 1 paradajka pokrájaná na mesiačiky, husacia masť,voda, potravinový povrázok, alobal, ešte 1 husacie prsia aj s kožou bez kosti, vetvičky peztržlenovej vňate, cesnak pokrájaný na klínky, studená nakladaná kyslá uhorka s kôprom

Postup

Plnka: do pomletého husacieho prsa pridáme uvarenú ryžu, kuracie pečienky pokrájané na kocky, nasekanú petržlenovú vňať a vajce. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou. Dobre premiešame a spracujeme na homogénnu masu. Užší koniec kože z husacieho krku zaviažeme na pevno a naplníme z druhej strany pripravenou plnkou. Sirší koniec založíme naspodok. Naplnený husací krk zabalíme do alobalu, ktorý na oboch koncoch utiahneme ako salonku. Položíme na panvicu s husacou masťou. Kožu na druhom husacom prsíčku narežeme husto až na mäso na štvorčeky, nasolíme a posypeme cesnakom. Položíme k husaciemu krku na panvicu kožou nadol. Pridáme celé čierne korenie, cibuľu,vetvičky petržlenovej vňate, zelenú papriku a paradajku. Podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou za občasného dolievania horúcou vodou 50 minút. Odkryjeme, husacie prsíčko obrátime kožou nahor a odstránime alobal z plneného krku. Dáme ešte zapiecť do trúby na 15 minút. Po vychladnutí nakrájame na plátky a servírujeme s čerstvým chlebom a kyslou uhorkou

Poznámka

Zdroj: recept šéfkuchára Jozefa Foldesa zo židovskej reštaurácie v Budapešti, toto je jeho vlastná varianta prípravy. Podľa neho existuje viac variant tejto pochúťky.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
žiadne ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Zidovský plnený husací krk-varianta Jozefa Foldesa"

K receptu nejsou žádné komentáře.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz