Viac ako  4 000  receptov

Zidovský plnený husací krk

Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Studená kuchyňa
Čas prípravy Čas prípravy: 40 minút + varenie + pečenie + zaťaženie
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4-6

Suroviny:

koža z 1 husacieho krku, 1 včerajší rožok, 1 pečeň z nevykrmenej husi, husacia masť, 1 vajíčko, trochu mlieka, vývar z husacích drobov, 1/2 malej cibule, nadrobno nasekaná petržlenová vňať, soľ mleté čierne korenie

Postup

Kožu stiahneme z husacieho krku, očistíme, ale vnútorný tuk ponecháme. Užší koniec zašijeme.Na husacej masti orestujeme cibuľku s petržlenovou vňaťou a necháme vychladnúť. Rohlík pokrájame na kocky, dáme do misy a pokropíme vývarom, prípadne mliekom. Pečeň naškrabeme ostrým nožom, aby sme ju zbavili žiliek a blán. Rohlík vytlačíme, pridáme naškrabanú pečeň petržlenovú vňať, cibuľu,rozšľahané osolené vajce. Okoreníme a vymiešame. Touto plnkou plníme kožu zo strany širšieho konca, nie na tesno, aby nám koža pri varení nepraskla. Voľný koniec kože zašijeme a naplnený husací krk vložíme do vývaru. Varíme pomalým varom asi hodinu. Vyberieme a necháme vychladnúť. Potom opečieme na husacej masti. Zaťažíme dvomi doštičkami asi na 12 hodín. Krájame na kolieska ako salám. Podávame na čerstvom dedinskom chlebe s kyslou uhorkou.

Poznámka

Zdroj: rodinný recept. Je to síce príprava náročná na čas, ale táto vynikajúca pochúťka naše zmysly bohato odmení. Poznám viacero variant, záleží od regionu, odkiaľ pochádza.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
1 kladné ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Zidovský plnený husací krk"

vložené: 08. 04. 2010 07:46:29  nahlásiť  reagovať
 

Poznám ešte jednu veľmi chutnú variantu židovského plneného husacieho krku z TV paprika, kde židovský šéfkuchár pomelie do plnky miesto rohlíka husacie prsíčko. Technologia prípravy je identická s tou, ktorú som uviedla. Teda aj v Budapešti varia túto lahôdku.

autor: Paprika
vložené: 07. 04. 2010 22:23:01  nahlásiť  reagovať
 

To zní úžasně smajlik smajliksmajlik

autor: tejaja
vložené: 07. 04. 2010 20:08:11  nahlásiť  reagovať
 

Ibi, klikni si hore, vedľa názvu receptu na ikonu "UPRAVIŤ", otvorí sa ti okno a tam si môžeš svoj recept doplniť alebo opraviť. Potom klikni dolu na upraviť recept smajliksmajlik

vložené: 07. 04. 2010 19:38:07  nahlásiť  reagovať
 

Zabudla som v recepte uviesť v príprave, že nadrobno pokrájanú cibuľu a posekanú petržlenovú vňať pred pridaním do plnky najprv orestujeme na husacej masti. Je to dosť podstatné z hľadiska technologie prípravy. Prepáčte, prosím.

autor: tejaja
vložené: 07. 04. 2010 19:15:34  nahlásiť  reagovať
 

Vynušna, neviem ako v Nemecku, ale u nás niekedy, záleží ba výrobcovi, dostať mrazené husi s krkom alebo len kožou prehnutou k telu. Skús sa pozrieť, plnený krk je výborný, Ja zvyknem plniť husací krk a potom ho upiecť v rúre. Samozrejme raz za dlhý čas, lebo teraz kým by sme zjedli dvaja celú hus....smajliksmajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 07. 04. 2010 19:10:21  nahlásiť  reagovať
 

no hej...ale kde ja uboha zozeniem husaci krk


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

plněny husi krk recepty tv paprika recept husacie krky recepty plnený husací krk husacie plnene krky plneny husaci krk plnene husacie krky nadivany husi krk nevykrmená husacia pečeň plneny husaci krk recept technologické postupy židovskej kuchyne plnka z rohlika plnka do rohlíkov recept z krku polievka z husacich drobov husaci krk plneny husacia plnka plnka z husacej pecene


Copyright © 2008 - 2017 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz