Viac ako  4 000  receptov

Urid dal vada

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Urid dal vada
nahoru
Urid dal vada
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Strukoviny

Suroviny:

asi na 15 malých kúskov:

150ml suchého Urad dalu/Urid dalu
voda
soľ
štipka prášku do pečiva
rímska rasca
koriandrová vňať

ďalej môžete použiť do cestíčka:
nadrobno nakrájanú zelenú čili papričku
karí lístky
nadrobno nakrájanú červenú cibuľu

Postup

Urad dal si namočíme na minimálne 6 hodín do vody. Potom prepláchneme a dáme do mixéra. S trošičkou vody vymixujeme na hustejšie cestíčko, ktoré preložíme do misky.

Do cestíčka zamiešame soľ, rímsku rascu, nakrájanú koriandrovú vňať, prášok do pečiva. Necháme ho hodinku postáť, misku zakryjeme kuchynskou utierkou.

V hrnci rozpálime dostatok oleja. Vada sa musia fritovať. Keď je olej horúci, oheň zmiernime na stredne silný, až slabší, ale nezmiernime ho celkom, inak by sa vada napili oleja a neboli by mäkkučké zvnútra a chrumkavé zvonku.

Lyžicou spúšťame do oleja vadas a fritujeme z oboch strán dohneda.

Podávame s čatní.

Poznámka

http://akochutimasala.blogspot.in/2013/07/urid-dal...

Autor Autor: (Michaela Samant)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Urid dal vada"

vložené: 07. 04. 2010 10:13:50  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik Miško, máš super recepty, hodně zajímavé a jiné, než jsme zvyklí. Super.smajliksmajliksmajlik

autor: michsamant
vložené: 05. 04. 2010 22:27:44  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik

autor: Jana Pa
vložené: 05. 04. 2010 18:58:17  nahlásiť  reagovať
 

Miško, díky, já to pročtusmajliksmajlik

autor: michsamant
vložené: 05. 04. 2010 17:59:58  nahlásiť  reagovať
 

Urad dal a Toor dal su strukoviny...pozri prilozeny link,je tam aj foto postup a o asafoetide som pisala sem http://ssalonis.blogspot.com/2010/03/co-je-to-asaf...

autor: Jana Pa
vložené: 05. 04. 2010 17:43:33  nahlásiť  reagovať
 

Miško, to vypadá velice a velice dobře a přímo k nakousnutísmajlik, ale po pravdě musím říci, že vůbec nerozumím surovinám jako je ural dal a ural vzalsmajlikMusím prostudovat tu tvou přílohu a pak asi budu chytřejší, ale recept si zasloužísmajliksmajlik Bodíka posílám do Indiesmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz