Viac ako  4 000  receptov

Vyhľadávanie v receptoch


Hľadaný výraz:
Prehľadávať: recepty -     recepty    suroviny
  diskusiu -     názov fóra    texty příspevkov   
Kategórie receptov:
Podkategórie receptov:
Autor receptu:


Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Cassoulet - francúzsky fazuľovo mäsový hrniec

Ingredience: Na vyvar : 250g velka biela sucha fazula 1 velka mrkva 3 salotky 1 polievkova lyzica namiesaneho celeho cierneho a noveho korenia plytka polievkova lyzica sol Do pekaca 1 husacie, alebo 2 kacacie stehna 300g prerastany bocik aj s kozou 3 bravcove rezne 300 g nezaudene klobasky, urcene na grilovanie 300 ml pasirovane paradajky z krabicky 6 strucikov cesnaku kyticka...

 
Francúzska bageta po floridsky

Ingredience: 1 veľká francúzska bageta (rozkrojená na 3 kúsky a potom na polovice), 4 lyžice roztopeného masla, cibuľový a cesnakový prášok, syr s modrou plesňou alebo gorgonzola, čerstvé nakrájané paradajky, čerstvá nakrájaná pažítka alebo jarná cibuľka, mozarella, petržlenová vňať

Postup: Rúru si vyhrejeme a plech vyložíme papierom. Každý kúsok bagety potrieme maslom, posypeme cibuľovým a cesnakovým...

 
Francúzska zeleninová polievka

Ingredience: 2 mrkvy, 1 pór, 250 g hlávkovej kapusty ( zelí ), 4 zemiaky, soľ, mleté čierne korenie, kôpor, olej

Postup: Kapustu a mrkvu narežeme na rezance, pór na kolieska, zemiaky na kocky. Rozohrejeme olej a všetku zeleninu na ňom asi 5 minút restujeme. Osolíme, okoreníme, zalejeme vodou a varíme do mäkka. Na tanieri posypeme sekaným kôprom.

 
Francuzske kacacie stehno

Ingredience: Kacacie stehno, nahrubo podrvene korenie, sol, platok masla, 4 salotky, 1 mrkva, 3 lyzice sucheho vina.

Postup: Kacaciemu stehnu urobime do koze ostrym nozom zarezy. Votrieme do celeho stehna podrvene korenie, zmiesane so solou. Panvicu s neprilnavym povrchom vytrieme par kvapkami oleja a najprv kozou na spodok, stehno opecieme, obratime a opecieme ho aj zo spodku. Ja som opekala asi 10 min z...

 
Francúzske srdiečka

Ingredience: 1 lístkové cesto, kakao, práškový cukor

Postup: Dosku posypeme práškovým cukrom a na ňom rozvaľkáme cesto 2-3 mm hrubé. Cez sitko posypeme celé cesto vrstvou kakaa . Potom z oboch dlhších strán cesto stočíme do polovice. Dvojroládu krájame ostrým nožom na plátky silné asi 5 mm a prstami dotlačíme "špic" srdečka. . Skladáme na plech a pečieme ve vyhriatej rúre dozlata.

 
Francúzské toastové pikantné pečené jablká

Ingredience: 375 ml polotučného mlieka 250 ml bielka 2 PL medu 1 ČL vanilínovej esencie 1/8 ČL soli 250 g nakrájaného toastového chleba 125 ml jablka nakrájaného na kocky (jedno menšie jablko) 62,5 ml sušených hrozienok (asi 45g) 1 KL mletej škorice 2 ČL práškového cukru

Postup: Tortovú formu (28cm), alebo chlebovú formu (12x30cm) vytrieme tukom. Vyšľaháme bielky, pridáme mlieko, med, vanilku a soľ...

 
Francúzske toasty

Ingredience: Biely chlieb od vcera s makkou korkou 2 vajcia Slabych 100 ml sladka smotana Stipka soli 3 kvapky vanilkovy extrakt Maslo Javorovy sirup Skoricovy prasok Oblubene ovocie

Postup: Pri tychto toastoch je dolezity vyber chleba. Pouzit na to nas klasicky chlieb s korkou by bola chyba. Takze jednoznacne najlepsi je sandvicovy typ, alebo sladke pecivo. Pouzite starsie, predidete...

 
Francúzske zemiaky

Ingredience: 2 kg v šupke varených zemiakov, 6 vajcia na tvrdo, 2 nožičky kvalitnej klobásy, 1 kyslá smotana, soľ

Postup: Vymažeme pekáč a vrstvíme : kolieska v šupke varených zemiakov, osolíme a rozložíme 3 na kolieska narezané vajíčka, 1 nožičku na kolieska narezanej klobásky. Potom dáme opäť vrstvu zemiakov, kolieska ďalších 3 vajec a druhej kolbásy. Na vrch rozložíme plátky zemiakov. Osolíme a v rúre pri...

 
Francúzske zemiaky bez varených vajíčok

Ingredience: 600g uvarene zemiaky pikantna udena klobasa 1 cibula 100 ml sladka smotana na slahanie 3 vajcia maslo cerstve mlete korenie, sol 1 syr s bielou pliesnou

Postup: Umyte neosupane zemiaky uvarime do makka vo vode s dvoma lyzicami soli. Po uvareni scedime a nechame uplne vychladnut. Zapneme ruru na plny vykon. Dno maleho pekacika vytrieme nahrubo maslom. Polovicu zemiakov pretlacime cez...

 
Francuzske zemiaky s besamelom

Ingredience: asi 5 veľkých zemiakov 5 vajíčok uvarených natvrdo (7 minut) klobásu (ja mäso celkom vynechávam a používam len zemiaky a vajcia) na bešamel: maslo múka mlieko soľ

Postup: Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme, vajíčka ošúpeme. Pekáčik vyložíme plátkami masla, postupne krájame a vrstvíme do pekáčika zemiaky, klobásu a vajíčka, vrchná vrstva zasa zemiaky. Vrch osolíme. Bešamel: v hrnčeku si...

 
Francúzske zemiaky s kyslou kapustou

Ingredience: cca 1,4 kg malé zemiaky 350 g stipľavá mastnejšia klobáska hrsť kyslej kapusty veľká cibuľa 150 ml sladká smotana 4 veľké vajcia maslo a strúhanka na vytretie a vysypanie pekáča

Postup: Zemiaky dáme variť do studenej vody s 2 PL soli. Varíme kým nie sú zemiaky takmer uvarené. Scedíme ich a necháme úpnle vychladnúť. Obielime ich. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenučké rebrá. Špekačky,...

 
Francuzsky zapečený karfiol / dietne

Ingredience: 1x menší květák 50 g šunky 70 g eidamu 30% 1 vejce 150 ml nízkotučného mléka Sůl, pepř, petrželovou nať

Postup: Květák mírně povaříme ve slané vodě, následně prošpikujeme šunkou a sýrem. Druhou polovinu sýra nastrouháme a rozvaříme v mléce, do vychladlé směsi vmícháme vejce a nasekanou petrželku. Směsí potřeme prošpikovaný květák, posypeme ještě trochou sýra a zapečeme do zlatova v troubě...

 
Francúzsky krémeš

Ingredience: 1 balenie lístkového cesta, Krém: 1 l vody, 8 bielkov, 180 g kryštáľového cukru, 4 Zlaté klasy, 500 ml šľahačky, 4 vanilkové cukry, Na polevu: 200 g čokolády so 74% obsahom kakaa, 100 g masla

Postup: Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme na veľkosť plechu a popicháme ho vidličkou. Obrátený plech potrieme studenou vodou a položíme na plech plát lístkového cesta. Vložíme do trúby...

 
Francúzsky toast

Ingredience: 4 plátky toastového chleba (aspoň deň starý), 2 vajcia, 1/2 šálky mlieka, 1/4 lyžičky škorice, maslo, práškový cukor, ovocný sirup

Postup: V plytkej mise vidlličkou vyšľaháme vajcia s mliekom. Na strednom ohni rozpálime panvicu a rozpustíme na nej kúsok masla, Chlieb ponoríme do misky s vajčkami tak, aby obe strany boli vlhké. Vidličkou prenesieme chlieb na panvicu. Keď začne chlieb hnednúť,...

 
Galettes - francúzske slané palacinky

Ingredience: 150 h pohankové mouky, 150 g hladké mouky, 100 g rozehřátého vlahého másla, 2 vejce, asi 1/2 l vody, špetka soli. Náplň1: camembert, jablka, vlašské ořechy

Postup: Ušleháme těsto, bude hustší než na palačinky, spíš jako na lívance. Necháme aspoň půl hodiny odpočívat v chladnu. Pak na hodně rozpálenou nepřilnavou pánev lijeme postupně malou naběračkou těsto, rozlijeme po pánvi a pečeme z obou...

 
Gougeres / francúzske syrové pečivo z odpaľovaného cesta

Ingredience: 250ml vody 3 lyžice masla soľ 250ml hladkej múky (použila som Maida) 4 vajcia strúhaný syr (ja som použila "indický" Cheddar) mleté čierne korenie sušené oregano

Postup: Do hrnca dáme vodu, maslo a soľ. Zohrievame, až kým sa maslo nerozpustí. Netreba vodu priviesť k varu, s ďalším bodom pokračujeme hneď, ako sa maslo rozpustí. Keď je maslo rozpustené, pridáme naraz múku a varechou hneď...

 
Hovädzie závitky s francúzskou atmosférou

Ingredience: Hovadzie platky....naklepane na tenko, tenke platky prerastanej slaniny, celozrnna francuzska horcica, cibula, kysle uhorky, por, biele vino podla chuti.. ja som vliala asi 1 dcl, sladka smotana 2 dcl, sol, korenie, paradajkovy pretlak 2 az 3 lyzice.

Postup: Cibulu nakrajame na jemnucke pruzky, uzky por nakrajame na stlpiky na sirku masoveho platku, uhorky na uzsie stlpiky. Hovadzie platky...

 
Nagymamine francúzske zemiaky

Ingredience: 1 kg zemiakov, 10 vajec, 1-2 maďarské klobásy, 200 ml smotany na varenie, 250 ml hustej smotany, 100 g masla, soľ, čierne korenie z mlynčeka, strúhanka a tuk na vymastenie formy na pečenie

Postup: Surové zemiaky a ošúpanú údenú maďarskú klobásu nakrájame na kolieska, rovnako ako vajíčka uvarené natvrdo. Misu z jenského skla vymastíme tukom (použila som maslo) a vysypeme strúhankou. Naspodok...

 
Plnené karé s francúzskou omáčkou

Ingredience: Bravčové karé 1 kg,kúsok klobásy, soľ, korenie, kúsok slaniny, rasca, tymián,2ks cesnak, voda. Môže byť aj ľubovolné ochutené korenie, kto ako má rád pikantné mäso. Omáčka : 20 dkg šampiónov, maslo 100 gr, 1 cibuľa, 2 PL hl.múky, 1/2 litra mlieka, soľ, korenie, petržlenová vňať, pažítka

Postup: Karé pečieme bez kosti /kto má rád môže aj s kosťou/. Mäsom som v strede rozrezal a naplnil kúskom...

 
Sladke francuzske toasty

Ingredience: sladky chlieb 1 vajicko troska vanilky 1 lyzica mlieka olej a maslo na smazenie vanilkovy cukor na obalenie

Postup: Zmiesame vajicko, mlieko a vanilku. Namocime do tohto platky chleba a opekame na rozpalenom oleji zmiesanym s maslom, do hneda. Hotove obalime vo vanilkovom cukre. Lahodka pre deti.

 

1   2  

Ako vyhľadávať?
- zadávajte vždy koreň slova
- suroviny oddelujte medzerou

Príklad
Chcem vyhľadať recept z paradajok a oregána
Zaškrtnem si teda prehľadávať suroviny a do políčka Hľadaný výraz napíšem paradaj oregan (alebo paradaj oregán)


Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz