Viac ako  4 000  receptov

Chapati - indicke placky

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Chapati - indicke placky
nahoru
Chapati - indicke placky Chapati - indicke placky Chapati - indicke placky Chapati - indicke placky Chapati - indicke placky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Prílohy

Suroviny:

na 10ks:

(hrnček má 200ml)

2 hrnčeky múky Atta
soľ
asi 160ml vlažnej vody

Postup

Zmiešame múku so soľou. Pridáme vodu a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré na hodinu necháme zakryté "odpočívať". (Môžete ho nechať odpočívať dobre zabalené, aby neoschlo aj celú noc v chladničke.)

Cesto rozdelíme na guľôčky veľkosti väčšej pinpongovej loptičky.

Každú guľôčku sploštíme v dlaniach a obalíme v múke.

Postupne vaľkáme na placky. Placku preložíme ako je ukázané na obrázku a znova vyvaľkáme na tenko. Ak prekladáte, pravdepodobne sa vám nepodarí vyvaľkať okrúhlu placku, ale skôr v tvare Paratha placiek do trojuholníka.

Ak sa vám nechce prekladať, kľudne placku len vyvaľkajte na tenko do okrúhleho tvaru.

Panvicu poriadne rozhorúčime (rozhorúčenie je dôležité!). Placky opekáme na stredne silnom až silnom ohni. Keď placku položíme na panvicu, chvíľočku ju necháme opekať. Potom ju obrátime a čistou kuchynskou utierkou po celej ploche pritláčame jemne o panvicu.

Potom placku znova obrátime a opakujeme pritláčanie utierkou o panvicu. Počas pečenia ju často obraciame. Hotové placky odložíme do kuchynskej utierky, aby zostali mäkké. Podávame vždy čerstvé.

Každú upečenú placku môžeme potrieť maslom.



S odležaným cestom sa vždy lepšie pracuje! Pred tým, než placku dáte na panvicu párkrát si ju prehoďte z ruky do ruky, aby ste ju otriasli od prebytočnej múky. Inak vám tá múka bude padať na panvicu a tam bude horieť. Zadymíte si tak celú kuchyňu. Týmto tiež predídete zbytočnému prášeniu múky po celom sporáku pri obracaní placiek.

Poznámka

http://akochutimasala.blogspot.in/2010/04/capati.h...

Autor Autor: (Michaela Samant)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Chapati - indicke placky"

autor: Misha (neregistrovaný/á)
vložené: 21. 09. 2014 12:38:47  nahlásiť  reagovať
 

Lusinda79:Ahoj Lucinda, ja som ako student pracovala v indickej rodine, kde som robila chapati z celozrnnej muky, ale bez cukru, nakoniec som ich este potierala maslom, kazdopadne vzdy zvysili na druhy den a nasledne som ich spracovavala ako prisadu do dhalu, alebo zelenine, ich vyuzitie je nekonecne smajlik

autor: Qtinka (neregistrovaný/á)
vložené: 08. 12. 2013 16:48:35  nahlásiť  reagovať
 

Placky od Lusindy79 sú fantastické dali sme si ich ku kyslej mliečnej polievke a nakoniec sme ich dojedli aj samotne len tak :) ĎAKUJEME ZA RECEPT

Maťka a Borko smajlik

autor: dodo (neregistrovaný/á)
vložené: 12. 03. 2013 18:10:32  nahlásiť  reagovať
 

toprecepty.skJANA ALI ....ty si si to troska pomylila ...toto nieje arabsky chlieb co sa da otvorit a naplnit toto su indicke placky ...tiez sa do nich dava maso zelenina atd ... ale ibA to zrolujes ako palacinky

autor: lebo.. (neregistrovaný/á)
vložené: 07. 08. 2012 14:14:04  nahlásiť  reagovať
 

..polohruba muka sa na to nehodi. Skus chlebovu alebo zmiesaj hladku 00 a inu celozrnnu v pomere 1:2. Miesto oleja mozes pouzit ghee (prepustene maslo).rnwww.receptyzindie2.com

autor: MerrySue (neregistrovaný/á)
vložené: 07. 08. 2012 14:09:34  nahlásiť  reagovať
 

Baby ja som to robila z polohrubej muky, lebo celozrnnu som nemala, no ale mne chapati nejak nejdu spravit, cesto spravim pekne nelepive, vyvalkam ale jak to hodim na horucu panvicu , ano zacne bublat, ale kym vyberem je trvda ako kamen vsetky mi vyschnu neviem preco..smajlik

autor: bosambo (neregistrovaný/á)
vložené: 08. 02. 2012 19:05:12  nahlásiť  reagovať
 

Toto je recept na řecký chléb pita a nikoliv na arabský. Kde by kočovní Arabové vzali na poušti kvasnice?

magdalenka:

autor: Paprika
vložené: 06. 03. 2010 22:48:30  nahlásiť  reagovať
 

Dělala jsem podobné placky (7.den 90-ti denní diety), ale bez cukru a sůl jsem použila bylinkovou. Mohu říct, že jsme si je s kolegyní v práci ohřívali v mikrotenovém sáčku s pár kapkama vody v MW a potírali jsme si je troškou ostrého kečupu a bylo to moc dobré.smajliksmajlik +smajlik
přidávám fotečky.

autor: misza
vložené: 22. 02. 2010 06:59:57  nahlásiť  reagovať
 

Skvělésmajlik

autor: magdalenka
vložené: 21. 02. 2010 20:34:21  nahlásiť  reagovať
 

Pekný večer, takéto placky robím, iba som nevedela, že sú to chapaty...
K tomu arabskému chlebu - pokiaľ viem, robí sa s droždím...(múka, voda, soľ trochu cukru a droždie), po narastení - nakysnutí guľky, nechať stáť chvíľku, vyvavalkať na 3-4 mm, chvíľku zas stáť a hádzať do horúcej trúby na peč. papier na plechu, otočiť počas pečenia...zhruba takto som to odkiaľsi odpísala...
Nie som však odborník na arabskú kuchyňu...

autor: michsamant
vložené: 21. 02. 2010 19:05:07  nahlásiť  reagovať
 

@Lusi, to sa mi paci, urcite skusim smajlik

autor: Lusinda79
vložené: 21. 02. 2010 18:48:12  nahlásiť  reagovať
 

Průběžně až do roku 94.Míšo já zadělám hl.mouku vodou, přidám lžíci octa a sůl.Olej nedávám a peču na plotýnce(stará, měla ji kdysi babi ke sporáku.

autor: michsamant
vložené: 21. 02. 2010 18:41:38  nahlásiť  reagovať
 

Lusi ak mas nejaky dobry receptik, pridaj! Inak fakt neviem ako mrazia tie v obchode,ale su dobre.

autor: vybusna
vložené: 21. 02. 2010 18:32:38  nahlásiť  reagovať
 

v pakistane smajliksmajliksmajliksmajlik moje nervy...a ako dlho??

autor: Lusinda79
vložené: 21. 02. 2010 17:37:57  nahlásiť  reagovať
 

Misko, já jsem žila s našima v Pákistánu, recept super.Mrazit se nedají, alespoň ne doma dělané.Dají se udělat trochu dopředu-zabalit do vlhké(ne mokré)utěrky, do igelitu, ještě jedné utěrky a dát na topení nebo vyhřáté a vypnuté rouby.

autor: Paprika
vložené: 21. 02. 2010 11:31:24  nahlásiť  reagovať
 

Michsa smajliksmajlik - v 90-ti denní dietě je myslím něco podobného, Výbušná by taky věděla. Co je opečené a dá se to nějak uždibovat, tak je u mně oblíbené, protože mi to vydrží smajliksmajliksmajlik

autor: michsamant
vložené: 20. 02. 2010 02:45:33  nahlásiť  reagovať
 

mrazit som neskusala,ale dalo by sa,lebo placky paratha kupujem mrazene a tiez len opeciem na panvici smajlik

autor: JanaAli
vložené: 19. 02. 2010 23:20:31  nahlásiť  reagovať
 

co ma najviac prekvapilo, je ze ich opekas, lebo ten arabsky chleba sa pecie klasicky v peci, ale takej rychlopeci, ktora je dlha asi 2 metre, na jeden koniec sa vklada vytvarovany neupeceny chlebik a ten asi za 2-3 minuty tou pecou prejde a je upeceny, pekne nafuknuty a citam u teba v poznamke, ze najlepsie je cerstvy papat, u nas ten arabsky sa da dat pekne do mraziaka, takze hned ako ho kupim putuje do mraznicky a pred jedenim si ho vyberiem a ohrejem v MW, pripadne na sporaku a je ako z pece vyiathnuty, neskusala si to tak urobit s tymito plackami?

recept sa mi paci,rychly jednoduchy, urcite urobimsmajlik ale skusim valkat viac smajlik

autor: Betina
vložené: 19. 02. 2010 19:16:34  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

autor: milena999
vložené: 19. 02. 2010 16:56:50  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik+smajlik

autor: michsamant
vložené: 19. 02. 2010 09:22:38  nahlásiť  reagovať
 

Sposob ako to robim ja, sa neda otvorit,ale niekto pri valkani placky to cesto par krat prelozi a znova valka ako pri listkovom ceste a tiez sa krajsie nafuknu pri peceni a myslim,ze tak by sa otvorit mohli dat. Ja to rychlo vyvalkam a opeciem.

autor: JanaAli
vložené: 19. 02. 2010 09:16:43  nahlásiť  reagovať
 

Miska, to vyzera ako tunajsi arabsky chlieb, chcem sa opytat, daju sa po rozkrojeni otvorit? myslim na taku kapsicku, bo tento nas chleba arabsky, sa da pekne otvorit a naplnit


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz