Viac ako  4 000  receptov

Paradajkový pretlak

Paradajkový pretlak
nahoru
Paradajkový pretlak Paradajkový pretlak Paradajkový pretlak Paradajkový pretlak
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zaváraniny

Suroviny:

červené paradajky
Na 1 kg pretlaku : 35 g cukru, 30 g soli

Postup

Paradajky narežeme a rozvaríme, kým sa neodparí polovica objemu. Rozmixujeme a odvážime pretlak. Podľa hmotnosti pretlaku pridáme cukor a soľ a necháme 5 minút povariť. Horúci pretlak naplníme do fľaštičiek, uzavrieme a sterilizujeme 30 minút od bodu varu.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Paradajkový pretlak"

autor: tejaja
vložené: 27. 08. 2016 07:46:09  nahlásiť  reagovať
 

zuzika: Ďakujem, som rada, že sa vydaril.smajlik

autor: zuzika (neregistrovaný/á)
vložené: 26. 08. 2016 13:30:19  nahlásiť  reagovať
 

Robila som pretlak odla vasho receptu a musim ovedat,ze lepsi som nemala,je presne pidla vasho davkovania cukru acsoli a je vyborny....smajlik

autor: Kristína (neregistrovaný/á)
vložené: 11. 09. 2013 11:48:58  nahlásiť  reagovať
 

Mozem sa spytat, co by sa stalo, keby sa pretlak vo flaskach nesterilizoval, ale by sa dal do sucheho dunctu? To by asi mohlo stacit na sterilizaciu, ci nie? Dakujem smajlik

autor: anna (neregistrovaný/á)
vložené: 21. 08. 2013 12:36:17  nahlásiť  reagovať
 

ale sa bavite o blbostiach,ako je sol,kazdy soli kolko potrebuje

autor: tejaja
vložené: 05. 08. 2013 08:31:31  nahlásiť  reagovať
 

kuchar: 30 g (= 3 dag soli) tam patrí. Nemiešajte polievku s pretlakom, ja o voze, vy o koze. Ak varím polievku, tak na ňu nepoužijem na 1 l polievky 1 kg paradajkového pretlaku predsa. Ľudí neoblbujem, takto robíme pretlak vyše 40 rokov a rozhodne presolený nie je. Vy si robte pretlak ako chcete, nikto vás nenúti robiť podľa tohto receptu. Hlavná vec, že vás nemrzí soľ, ktorú zjete v údeninách a hotových výrobkoch ( a netvrdite mi, že nekupujete chlieb, divili by ste sa, koľko je tam soli ).
Pre zaujímavosť som pridala zoskenovaný recept z časopisu ( Sešity domácího hospodaření ), kde máte na 1 kg pretlaku uvedených 20 g soli, ale len 25 g cukru.

autor: kuchar (neregistrovaný/á)
vložené: 04. 08. 2013 17:17:52  nahlásiť  reagovať
 

tejaja:30g je kopcom plna polievkova lyzica soli.To je davka na min.8Kg pretlaku.Neoblbujte ludi a priznajte vlastnu chybu.Hmotnostne jednotky evidentne nepoznate vy.Aj na 1L polievky davate 30g soli?Brrr.smajlik

autor: tejaja
vložené: 14. 10. 2012 19:18:27  nahlásiť  reagovať
 

teta: aké 10-násobné ? smajlik To sa vám vidí 30 g soli na 1 kg pretlaku veľa? Nie je to skôr o tom, že nepoznáte jednotky hmotnosti ? smajliksmajlik

autor: teta (neregistrovaný/á)
vložené: 14. 10. 2012 09:26:45  nahlásiť  reagovať
 

keby ste to skúšali, zistili by ste, že je tu uvedené 10-násobné množstvo soli!smajlik smajlik

autor: cathleen
vložené: 26. 09. 2012 11:41:00  nahlásiť  reagovať
 

Jj, je, taky ho tak dělávám, když je přebytek rajčat smajlik

autor: Ema (neregistrovaný/á)
vložené: 26. 09. 2012 09:09:54  nahlásiť  reagovať
 

Dik za recept smajlik mňamka :)

autor: zizala
vložené: 21. 09. 2012 12:43:01  nahlásiť  reagovať
 

Protlak jsem dělávala, když byly holky malé a nestíhali jsme rajčata konzumovat hned. Je to šikovné v zimě do omáček a polévek smajlik

autor: Jana Pa
vložené: 21. 09. 2012 12:26:59  nahlásiť  reagovať
 

Musím to vyzkoušet, protože, paradajky jedou ve skleníku a nestíháme jíst, takže se pokusím zavařit - viz rctsmajliksmajlik

autor: jaja566 (neregistrovaný/á)
vložené: 21. 09. 2012 10:51:39  nahlásiť  reagovať
 

vyborny je diky za receptsmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz