Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky | |
Čas prípravy: 30 min | |
Počet porcií (kusov): 6 |
120g suchého cícera, 120g jačmenných krúp, 60g slaniny, 100g cibule, 1 l kuracieho vývaru, 1 lyžica jablkového octu, soľ, korenie
Cícer i krúpy necháme odstáť cez noc vo vode. Na druhý deň cícer uvaríme. Krúpy varíme vo vývare a po dovarení uvarený cícer pridáme ku krúpom. Slaninu i cibuľu nasekáme nadrobno a opražíme na pánvičke dozlatova. Potom pridáme do polievky. Necháme prejsť varom a chvíľu varíme. Nakoniec pridáme ocot, osolíme a okoreníme polievku podľa chute. Podávame posypané pažitkou alebo petržlenovou vňaťou.
Jablkového octu sa nebojte, dáva polievke takú jemnú príchuť údeného mäsa.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
ercicka suhlasim...a opravila som to
Moze to byt chutne, mam rada krupy v polievke aj cicer, ale prosim ta, mohla by si pisat tie suroviny v slovencine, pripadne v cestine? Niektori uzivatelia alebo navstevnici topiek nemusia vediet co znamena "piper".... ja som si to uvedomila ked som pouzila slovo prdopec... odvtedy si dam tu namahu a snazim sa pisat zrozumitelne pre vsetkych