Viac ako  4 000  receptov

Bravčové dukáty s kari-hubovým ragú a kráľovským šalátom

Bravčové dukáty s kari-hubovým ragú a kráľovským šalátom
nahoru
Bravčové dukáty s kari-hubovým ragú a kráľovským šalátom
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bravčové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 30 min
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1

Suroviny:

200 g bravčovej panenky
soľ
mleté čierne korenie
grilovacie korenie
mletá rasca

Kráľovský šalát:
35 g brokolice
35 g krafiolu
20 g cherry paradajok
15 g červenej cibule
1 dl oleja
10 g masla
soľ
mleté čierne korenie
10 g cesnaku

Kari-hubové ragú:
10 g húb
5 ml oleja
10 g masla
10 g cibule
5 g cesnaku
1-2 dl smotany na šľahanie (31-33 %)
1 dl bieleho vína
soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca
5 g kari korenie

Postup

Bravčovú panenku narežeme na požadovanú veľkosť. Nakoreníme ju (soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, grilovacie korenie - hmotnosť sa pohybuje podľa chuti, ale približne sa jedná o normu na 3-5 g).
Naspodok dáme olej a dáme piecť panenku na 180°C, na cca 20 minút.
Po dopočení zakryjeme alobalom a vložíme späť do rúry. Môžete pridať štipku vody na začiatok pri pečení, aby mäso veľmi neobschlo (nemalo by, aj keď vodu nepridáte, záleží koľko v tej rúre bude stáť).

Kráľovský šalát: Brokolicu s karfiolom dáme povariť (predvaríme)do polomäkka. Cibuľu ošúpeme, prekrojíme na štvrtiny. Oddelíme lupene. Na panvičku dáme olej, pridáme brokolicu, karfiol, cherry paradajky, cibuľové lupene. Orestujeme. Pred koncom pridáme korenie, pretlačený cesnak a maslo. Necháme, nech sa na panvičke ešte dopečie.

Ragú: Do rajničky pridáme olej, najemno nakrájanú cibuľu, huby a necháme variť. Pridáme biele víno, pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie, kari, smotanu a necháme variť. Potom ponorným mixérom rozmixovať na ragú. Oporúčam, ak to má byť ragú, nakrájať cibuľu nadrobno, nech sa poriadne orestuje, a na hrubšie pokrájať huby, nech sa uvaria. Mala by vám vzniknúť tuhšia konzistencia. Ak by tak nebolo, rozmiešajte Solamyl vo vode a pomaličky po troche počas varu pridávajte, aby ragú zhustlo.

Poznámka

Môj osobný recept na typ modernejšieho jedla. Môžete ľubovoľne dochutiť. Pridajte recenziu ako sa vám to podarilo.
Je to jedlo, ktoré je vhodné pre slávnostnejšie príležitosti, nedeľný obed.
Prajem dobrú chuť! :)

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
žiadne ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Bravčové dukáty s kari-hubovým ragú a kráľovským šalátom"

K receptu nejsou žádné komentáře.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz