Viac ako  4 000  receptov

Francúzske zemiaky s kyslou kapustou

Francúzske zemiaky s kyslou kapustou
nahoru
Francúzske zemiaky s kyslou kapustou Francúzske zemiaky s kyslou kapustou
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zemiakové jedlá
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): hlboky pekac 35 x 20

Suroviny:

cca 1,4 kg malé zemiaky
350 g stipľavá mastnejšia klobáska
hrsť kyslej kapusty
veľká cibuľa
150 ml sladká smotana
4 veľké vajcia
maslo a strúhanka na vytretie a vysypanie pekáča

Postup

Zemiaky dáme variť do studenej vody s 2 PL soli. Varíme kým nie sú zemiaky takmer uvarené. Scedíme ich a necháme úpnle vychladnúť. Obielime ich.
Cibuľu očistíme a nakrájame na tenučké rebrá.
Špekačky, alebo klobásky, ktoré použijete, ak sa Vám bude dať, tak stiahnite z črievka a nakrájajte na kolieska.

Pekáč vytrieme maslom a vysypeme strúhankou.
Dno pekáča vyložíme kolieskami z uvarených zemiakov, zľahka posolíme a posypeme čerstvo mletým korením, pukladáme polovicu cibuľových koliesok a polovicu údeninových koliesok. Na údeninu rozložíme vyžmýkanú kyslú kapustu.
Dáme daľšiu vrstvu zemiakových koliesok, posolíme, rozložíme rovnomerne zbytok cibule a údeniny.
Ako poslednú vrstvu dáme zemiaky, ale už nie ako kolieska, ale pretlačíme ich cez kockaté sitko na šalát. Posolíme, okoreníme.
V smotane rozšľaháme vajíčka a pol lyžičky soli.
Polovicu vaječnej smotany rozlejeme rovnomerne do pekáča na zemiaky.
Pekáč vložíme do predhriatej rúry na 220 stupňov. Ja som piekla cca 25 minút a vliala som ostatok smotany.
Nechala som piecť ešte cca 15 minút, respektíve, kým vajcia nestuhnú.

Pečenie si strážte podľa svojej rúry.
Pokiaľ chcete aby ste krájali úhľadné porcie, tak musíte nechať zemiaky úplne vychladnúť a tie už potom prihrejte.

Poznámka

Tento a moje dalse rcp s fotopostupmi najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=6336

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
žiadne ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Francúzske zemiaky s kyslou kapustou"

K receptu nejsou žádné komentáře.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz