Viac ako  4 000  receptov

Zelený šalát s opekanou špargľou

Zelený šalát s opekanou špargľou
nahoru
Zelený šalát s opekanou špargľou
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Šaláty
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4 porcie

Suroviny:

800 g zelená špargľa
3 cesnakové strúčiky
2 PL olivový olej
1 veľké jablko
1 zrelé avokádo
šalát poľníček + rukola (alebo iné zelené lupene)
soľ, čerstvo drvené korenie, alebo chilli vločky
limetová šťava na pofŕkanie jablka a avokáda
na dressing :
5 PL olivový olej
2 PL bazový sirup
šťava z 1 limety ( z nej budeme odoberať na pofŕkanie avokáda a jablka)
soľ, čerstvo drvené korenie

Postup

Cesnak ošúpeme a naplátkujeme. Špargľu očistíme, odstránime poškodené a zdrevnatené časti a rozkrájame ju na kúsky, vhodné na jeden hlt.
Z limety vytlačíme sťavu.
Jablko dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou . Z jablka odkrajujeme tenké plátky, tak aby sme mali pekné kolieska. Krájame kým nenatrafíme na jadrovník. No..toto krájanie je čiste estetická záležitosť, môžete ho nakrájať ako sa Vám páči.
Avokádo rozkrojíme, vyberieme kôstku , lyžicou vyberieme z obidvoch polovíc dužinu a rozkrájame ho na mesiačiky
Jabkové plátky a mesiačiky avokáda postriekame limetovou stavou.

Zo šťavy, ktorá ostane , urobíme dressing.
Šťavu zmiešame s olejom a bazovým sirupom. Ochutnáme….dressing by mal mať príjemnú pikantnú chuť…podľa potreby si pridajte buď štavu, alebo sirup.
Na panvici rozohrejeme olej a 3 minúty opekáme zo všetkých strán špargľové kúsky. Po 3 minútach vhodíme cesnak a opekáme do zlata. 5 minút celkove by malo stačiť, aby bola špargľa a cesnak tak akurát. Samozrejme špargľa je rôzne hrubá, takže treba si to sledovať tak, aby bola akurát na zhryz.
Poľníček a rukolu (zelený šalát podľa Vášho výberu) opláchneme a vytrasieme z prebytočnej vody.
Preložíme ho do misy zľahka osolíme, okoreníme a vykropíme dressingom.
Preložíme jablkami, špargľou a cesnakom.
Na vrch ešte pokladieme mesiačiky avokáda. Avokádo na závar tiež zľahka posolíme a okoreníme.

Poznámka

Tento a moje dalsie rcp najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=5975

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Zelený šalát s opekanou špargľou"

vložené: 11. 05. 2016 10:41:07  nahlásiť  reagovať
 

Salát vypadá krásně svěže a jarněsmajlik. Musí být chutný.smajlik

vložené: 11. 05. 2016 10:15:15  nahlásiť  reagovať
 

Z velice chutných surovin moc príma salátsmajliksmajlikRecept se mi líbísmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz