Viac ako  4 000  receptov

Hrebene s mascaropone-tvarohovou plnkou s brusnicami

Hrebene s mascaropone-tvarohovou plnkou s brusnicami
nahoru
Hrebene s mascaropone-tvarohovou plnkou s brusnicami Hrebene s mascaropone-tvarohovou plnkou s brusnicami
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Domáca pekáreň

Suroviny:

cesto:
250 g polohrubej múky
100 g špaldovej bielej múky
170 g acidofilného mlieka
50 g mlieka
12 g droždia
80 g starého cesta (paté fermenteé, old dough)
2 PL trstinového cukru
1 ČL trstinového cukru
1 žĺtok
60 g oleja
trocha soli

plnka:
250 g hrudkový tvaroh (Rajo)
1/2 kelímka mascarpone
práškový cukor podľa chuti
1 bal. vanilkového cukru
citrónová kôra
sušené brusnice

na potretie:
1 bielok + 1 PL mlieka

Postup

Staré cesto patrí k prefermentom, alebo tzv. štartérom kysnutého cesta. V prípade jeho použitia stačí potom celkove menšie množstvo droždia na vykysnutie a výsledné pečivo je jemnejšie a dlhšie vydrží svieže. Treba ho pripraviť aspoň jeden deň pred pečenín - preto aj ten názov.(Návod na jeho prípravu nájdete po rozkliknutí linku v poznámke).

Plnku pripravíme zmiešaním všetkých surovín okrem brusníc.
Brusnice opláchneme a kým kysne cesto, necháme ich namočené vo vlažnej vode.

Cesto sa bude miesiť v pekárni na programe "cesto"
Do nádobky domácej pekárne dáme najprv mlieko, acidko, cukor, rozmrvené droždie a necháme vzísť. Pridáme preosiatu múku a necháme zmiešať so vzídeným kváskom - pár minút. Potom pridáme žĺtok, cukor, olej , soľ a staré cesto postrihané na malé kúsky. Všetko necháme vymiesiť a vykysnúť na zvolenom programe.

Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, prepracujeme ho a necháme odpočinúť 10 minút. Potom ho rozvaľkáme do obdĺžnika a ten rozkrájame na obdĺžničky cca 10 x 15 cm. V hornej polovici obdĺžnikov urobíme radielkom zopár rovnomerných zárezov. Na ich dolnú polovicu nanesieme plnku a husto ju obložíme brusnicami. Hornú polovicu obdĺžnika preložíme cez plnku a okraje popritláčame.
Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie s cca 2 cm odstupmi a necháme im ešte 20 - 25 min kľudu na dokysnutie. Pred pečením ich potrieme rozšľahanou zmesou bielka s mliekom.
Pečieme ich v rúre vyhriatej na 180°C dozlatista.

Poznámka

http://nasavareska.blogspot.sk/2013/06/stare-cesto...

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
1 kladné ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Hrebene s mascaropone-tvarohovou plnkou s brusnicami"

autor: eva hubova
vložené: 10. 05. 2015 19:27:00  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 28. 04. 2015 10:05:35  nahlásiť  reagovať
 

smajlik nadherne cesto....nadherne!!


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz