![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Bravčové mäso |
![]() |
Čas prípravy: 180minút |
![]() |
Počet porcií (kusov): 7 |
1,7 kg údeného kolena
8 guľôčok čierneho korenia
3 bobkové listy
3 guľôčky nového korenia
1 cibuľa
1 lyžica mletej červenej papriky
1 lyžička mletej rasce
5 strúčikov cesnaku
400ml čierneho piva
mleté korenie
soľ
Do hrnca si vložíme koleno. Zalejeme vodou, pridáme bobkový list, celé nové korenie, celé čierne korenie, očistenú cibuľu v celku, 3 strúčiky cesnaku. Necháme variť, kým nám voda nezačne variť. Potom zmenšíme plameň a varíme 2 hodiny. Uvarené koleno vyberieme z vody, preložíme ho do zapekacej misy a potrieme zmesou z mletej papriky, rasce, 2 prelisovaných strúčikov cesnaku, 150ml piva, soli a korenia. Koleno poriadne potrieme, podlejeme zvyšným pivom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme kým koža nie je chrumkavá. Hotové koleno podávame s čerstvým pečivom, chrenom a horčicou.
http://tipnajedlo.sk/recepty/pecene-udene-koleno
![]() |
Autor: nikushka (Nikush) |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
+2