Viac ako  4 000  receptov

Grécke fašírky

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Grécke fašírky
nahoru
Grécke fašírky Grécke fašírky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Mleté mäso
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4 az 5 porcii

Suroviny:

500g mlete miesane maso
1 velka cibula
4 vacsie struciky cesnaku
1 vajce
3 PL sladka smotana
kyticka petrzlenovej vnate
tymianove vetvicky
5 salviovych listkov
kyticka majoranky
1 CL stiplava mleta paprika
1 CL sladka mleta paprika
1 KL mleta rasca
1 KL mlete korenie
1 CL sol
hladka muka na obalenie
olej na pecenie

Na omacku

200ml masovy vyvar
250 ml sladka smotana
1 CL hladka muka
2 zltky
stava z 1/2 citrona

Postup

Miesane maso kupujem pol na pol bravcove a hovadzie. Idealne by samozrejme bolo, keby bravcove bolo nahradene jahnacim. Neviem ako u Vas, ale u nas by sa to nezjedlo, tak robim takto.
Mam velke stastie, ze cerstve bylinky v Mnichove predavaju v kazdom obchode, takze pouzivam tie. Vy ich mozete samozrejme nahradit susenymi. Mozete pridat aj oregano, ale mne oregano nechuti, tak som ho vynechala.

Cibulu nasekame na drobno, cesnak prelisujeme. Z tymianovych a majorankovych vetviciek pouzijem len listky a tiez nasekam.

Maso vymiesame s vajcom, bylinkami, koreninami, smotanou, cibulou a cesnakom.
Miesame dovtedy, kym sa nam masa uplne nespoji do 1 kompaktnej hmoty.

Vlhkymi rukami tvorime fasirky.
Fasirky velmi zlahka obalime v hladkej muke.
Na panvici rozohrejeme olej. Fasirky opecieme na jednej strane cca 5 minut, otocime , stisime trosku zdroj tepla a opekame 10 minut.

K opecenym fasirkam vlejeme masovy vyvar.
Privedieme do varu, stisime zdroj tepla a dusime pod pokrievkou cca 30 minut.

Fasirky odlozime na teple miesto, tekutinu prelejeme do rajnice a nechame varit. V smotane rozslahame zltky a muku. Vypekovu polievku neustale slahame a prilievame do nej smotanu. Varime kym nezacne omacka hustnut. Nakoniec do nej zaslahame citronovu stavu.

Uvarime cestovinovu ryzu podla navodu na obale.
Omacku som uz nedochucovala a preliala som nou fasirky. J

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2067

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Grécke fašírky"

autor: eva hubova
vložené: 27. 11. 2013 17:22:47  nahlásiť  reagovať
 

Vypadá to dobřesmajliksmajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 20. 11. 2013 17:26:28  nahlásiť  reagovať
 

jarda Kadic: pravdaze nie si blbej...pravdaze nie....

vložené: 20. 11. 2013 17:24:25  nahlásiť  reagovať
 

To jen rád,já už myslel,že umřu blbejsmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 20. 11. 2013 16:04:51  nahlásiť  reagovať
 

Jitkas:dievca, Ty mozes vsetko a hocikde smajlik

autor: Jitkas (neregistrovaný/á)
vložené: 20. 11. 2013 16:03:55  nahlásiť  reagovať
 

Testovinovou ryzy si vymysleli Italove nekdy koncem 2.svetove valky, neb proste ryze nebyla-neurodila se. Jak rika vybusna, fungule jako zavarka do polevky, ale klidne z ni udelate i italske risotto, muzete ji pripravit i jako ryzi pilaf. Oni ji tak delaji. Vydusna, Tvuj recept je opravdu paradni a nezlob se, ze Ti tu pod nim zvanim.

autor: vybusna
vložené: 20. 11. 2013 11:46:34  nahlásiť  reagovať
 

jarda Kadic: jarda...ja ju pouzivam aj ako zavarku do polievku...je to skratka cestovina.....

vložené: 20. 11. 2013 11:45:41  nahlásiť  reagovať
 

Tu těstovinu jsem viděl i v Čechách v Albertu ale myslel jsem si ,že je to zavářka do polévkysmajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 19. 11. 2013 10:44:51  nahlásiť  reagovať
 

Ivka: ivka nie je to tarhona...je to cestovina v tvare ryze..ja neviem ci je to grecka specialita, ale videla som tu cestovinu aj v slovenskych obchodoch. btw....ta cestovinova ryza vobec nie je podmienkou, urobte si k tomu prilohu aku chcete....

autor: Ivka (neregistrovaný/á)
vložené: 19. 11. 2013 10:27:32  nahlásiť  reagovať
 

Cestovinová ryža čiže tarhoňa??? na fotke to vyzerá trošku inak ako tarhoňa, alebo sa mýlim?

autor: vybusna
vložené: 18. 11. 2013 20:06:58  nahlásiť  reagovať
 

nigina: strasne rada ta vidim smajlik

autor: nigina
vložené: 18. 11. 2013 20:05:50  nahlásiť  reagovať
 

Fakt, že toto vyzerá na dobrotu, odkladám si recept. A zasa krásne fotkysmajlik

autor: zizala
vložené: 16. 11. 2013 19:22:24  nahlásiť  reagovať
 

Tedy, dnes jedna lákavá dobrota za druhou smajliksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz