Viac ako  4 000  receptov

Francúzske zemiaky bez varených vajíčok

Francúzske zemiaky bez varených vajíčok
nahoru
Francúzske zemiaky bez varených vajíčok Francúzske zemiaky bez varených vajíčok Francúzske zemiaky bez varených vajíčok
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zemiakové jedlá
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2 porcie

Suroviny:

600g uvarene zemiaky
pikantna udena klobasa
1 cibula
100 ml sladka smotana na slahanie
3 vajcia
maslo
cerstve mlete korenie, sol
1 syr s bielou pliesnou

Postup

Umyte neosupane zemiaky uvarime do makka vo vode s dvoma lyzicami soli.
Po uvareni scedime a nechame uplne vychladnut.
Zapneme ruru na plny vykon.
Dno maleho pekacika vytrieme nahrubo maslom.
Polovicu zemiakov pretlacime cez mriezkovac na salat a rozostrieme na dno.
Cibulu osupeme a nakrajame na kolieska, klobasu na tenke platky.
Zemiaky posolime a okorenime. Pokladieme polovicu cibulovych koliesok a na ne vsetky klobaskove. Na klobasu druhu polovicu cibule.
Znovu zlahka posolime.
Druhu polovicu zemiakov pretlacime cez sitko a navrstvime na cibulovo klobasovu vrstvu.

Do hustej smotany na slahanie dolejeme 50 ml vody a rozbijeme k nej 3 vajcia. Dame lyzicku soli a vsetko riadne preslahame.

Naplneny pekacik dame do vyhriatej rury a dame piect na 15 minut.
Po tejto dobe ho vyberieme a zemiaky zalejeme smotanovou zmesou.
Prikryjeme alobalom a vykon zmiernime na 200 stupnov.
Pecieme dalsich 20 minut.
Syr s bielou pliesnou nakrajame na platky. Vyberieme pekacik a poukladame po povrchu platky. Vratime do truby a pecieme uz max 3 minuty...len aby sa nam syr trosku roztiekol.
Vyberieme a nechame trosku vychladnut.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Francúzske zemiaky bez varených vajíčok"

autor: eva hubova
vložené: 04. 02. 2013 06:37:12  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik

autor: Ivana Ch
vložené: 31. 01. 2013 14:47:35  nahlásiť  reagovať
 

vybusna:Hele u nás je taky nemáme rádi v teplém jídle.

vložené: 31. 01. 2013 10:55:28  nahlásiť  reagovať
 

Zajímavé, hlavně ty brambory na dně pekáče, jinak já nikdy nedával vařená vajíčka.Ale teď dávám bodsmajlik

autor: vybusna
vložené: 31. 01. 2013 10:45:53  nahlásiť  reagovať
 

Ivana Ch: ....to je zaujimave, ze varene vajicka , ako sucast studenej kuchyne mi absolutne nevadia a na chlebe s maslom , na ranajky, ich zboznujem. ale v teplej kuchyni...smajlik.
Francuzske zemiaky v podani mojej mamky....nikdy som ich nejedla, lebo tam boli varene vajicka. A to iste pri spanielskych vtackoch. vobec ich nejedavam.

autor: Ivana Ch
vložené: 31. 01. 2013 03:37:01  nahlásiť  reagovať
 

Dělám téměř stejně, vařená vajíčka do brambor nedávám nikdy, akorát já nedávám plísňový sýr, nemáme ho zrovna moc v oblibě.Jinaksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz