Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Bravčové mäso |
7 kg chudé mäso-lopatka
3 kg bôčik
20 dkg soľ
10 dkg cesnak
16 dkg sladká paprika
8-10 dkg pálivá paprika
1 bal. mleté čierne korenie
1 bal. mletá rasca
Mäso zomlieť na mriežke s priemerom dierok 7 mm.
Pomletý cesnak a ostatné prísady poriadne premiešať s pomletým mäsom a nechať odležať v studenej miestnosti do druhého dňa.
Na druhý deň naplniť črevá a popárovať, aby klobásy boli dlhé 25 - 30cm.
Udiť 2 až 3 dni studeným dymom.
Vyúdené klobásy uložiť do chladnej miestnosti.
![]() |
Autor: belusa |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
3 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
-- a ešte dodám radu na koniec:
mäso z lopatky treba dôkladne odblaniť a zbaviť šliach !!!
nikdy nepridávajte do klobás chrbtovú slaninu ani sadlo !!!
inak ich budete jesť taký hnus , aké predávajú aj mäsiari, - budú v nich tvrdé, nepožuťeľné guče a ťahavé kúsky na vypľúvanie.
Takže, nepokazte si vlastný výrobok.
robím podobne, ale bez korenia.....bôčik - lopatka 1:1, na 10 kg dávam 1,8 dag soli, 20dag sladkej 5dag ostrej papriky, 5 až 10 dag cesnaku a balíček rasce.
Miesim na stole, kým sa prestane lepiť na ruky, - plním hneď.
Údim zo začiatku teplejším, potom studeným dymom, - na tenké stačia dve dávky údenia.( dva dni - od rána do večera, v noci vychladnú, niekedy aj vymrznú, čo nie jena škodu.)
belusa: klobásy treba na začiatku údenia trochu prehriať, aby jemne zatiekli masťou - aj chuťovo sa tým upravia, potom studený dym....hovädzie a iné mäso ich robí tvrdými, teda sú potom len na rýchly konzum. Väčšie množstvá, kde má klobása istý čas vydržať, tam neodporúčam miešať mäso.....
korenie 20-30g a kmin tak isto podmienka je udiť studeným dymom.Budú ešte lepšie,keď sa pridá tak 3kg mäso z jeleňa,alebo daniela,len potom sa musí soľ o 2dkg na kilo pridaného mäsa.
domácí klobásky jsou výborné
a ty koupené se s nimi nedají srovnat. Recept vypadá dobře, jen se zeptám, jaká je gramáž pepře a mletého kmínu? Balíčky bývají různě velké.
klobásky recept domace klobasy recept nové recepty na paprikové klobásy domaci klobasky klobásy z divočáka recepty na klobasy domáce klobasy recepty domácí papriková klobása klobasy z jeleňa recepty na domácí klobásy domaci klobasi recepty na klobásy.sk domace klobasy divocak klobasy domaci klobasy výborné domácí klobásy domáce bravčové klobásy recept na domácí klobásy recepty na domace klobasy klobásy domace klobásy .sk papriková klobása recept recept na domací klobasi domace klobasi recepty na klobásy z divočáka domácí klobásy recept recept na klobásy domácí recept domácí klobásy klobasi domaca klobasa recept domace klobasky klobásy z divočáka recept klobasi divocak recept na klobásy z divočáka recept na domace klobasi klobásy domácí klobásy recepty recept na domáce klobásy recepty.sk klobásy fotky klobásy z divočáka domáca klobása recept na klobasy