Viac ako  4 000  receptov

Indicka kuchyna - Kuracie stehná vo vynikajúcej omáčke.

Indicka kuchyna  - Kuracie stehná vo vynikajúcej omáčke.
nahoru
Indicka kuchyna  - Kuracie stehná vo vynikajúcej omáčke.
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hydinové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 50 minut
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 3 porcie

Suroviny:

3 stehna (ja som pouzila len horne)
7 malych salotiek
10 cm kus poru
150 ml kokosove mlieko
stiplava papricka
nastruhana citronova kora
cervena mleta paprika
kumin (rimska rasca)
sol
ghee, alebo olej + maslo

Postup

Salotky a por ocistime. Ak su salotky velke, tak ichrozdelime . Por rozrezeme po dlzke a nakrajame na uzstie stlpiky….ano on sa pocas varenia uplne rozpadne.
Lyzicu ghee rozohrejeme a umyte a osusene stehna opecieme zo vsetkych stran do zlatohneda.
Ak nemate ghee, tak rozohrejte olej.
Kusy masa odlozime a do vypeku dame nakrajanu stiplavu papricku, por a salotky. Dobre orestujeme .
Pokial nemate ghee a opekate na oleji, tak teraz dajte do vypeku aj orech masla.
Do woku vratime maso, vsetko osolime, posypeme rimskou rascou a mletou paprikou.
Maso este poplievame vypekom, aby sa paprika v tuku omastila.
Zalejeme vriacou vodou, prikryjeme pokrievkou, stisime zdroj tepla a dusime 30 minut.
Po tejto dobe vlejeme k masu kokosove mlieko, citronovu koru, privedieme k varu, stisime zdroj tepla, prikryjeme a dusime kym nie je maso uplne makke…..mne to trvalo cca 20 minut.
Ako som pisala, nemala som ani placky, ani ryzu.

Uvarila som male zemiaciky, omaslovala som ich a vsypala k nim nasekany koriander.

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3817

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Indicka kuchyna - Kuracie stehná vo vynikajúcej omáčke."

autor: amalia
vložené: 20. 02. 2012 14:12:57  nahlásiť  reagovať
 

veru, dobre, že si zase pri sporáku, MiliksmajlikTiež niekedy neviem, čo s kuracím mäsom, vyskúšamsmajlik +2smajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 20. 02. 2012 00:30:34  nahlásiť  reagovať
 

Vypadá to dobřesmajlik a voní to kokosem z toho mlékasmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz