Viac ako  4 000  receptov

Pavlova s uzasnou plnkou

Pavlova s uzasnou plnkou
nahoru
Pavlova s uzasnou plnkou Pavlova s uzasnou plnkou Pavlova s uzasnou plnkou
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Torty
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 16

Suroviny:

7 bielkov
420 g krystaloveho cukru ( na 1 bielok 60 g cukru)
stipka soli

Plnka:
1 mascarpone
2 PL praskoveho cukru ( alebo podla chuti)
4-6 PL vajecneho konaku Advokat
z 1/2 citrona nastruhana kora
1 slahackova smotana ( 250 ml + 50 ml mlieka)
2 praskove slahacky

Na ozdobu:
cerstve ovocie ( mna uplne dostala kombinacia hrozna s cucoriedkami)

Postup

Najprv si pripravime dva plechy, ktore vylozime papierom na pecenie. Pomocou spodnej casti tortovej formy si nakreslime kruhy. u mna s priemerom 24 cm. Mozno by sa zisiel aj vacsi kruh, videlo sa mi , ze tie platy by mohli byt trochu ploskejsie, ale potom by stacili bielka iba z 5 vajec. Zapneme ruru na 140 stupnov.
Bielka slahame so stipkou soli. Bielka musia byt dobre schladene. Postupne pridavame cukor a slahame, kym je pena pekna biela, husta a leskla. Metllicky zanechavaju stopy v pene.
Vyslahane bielka nanesieme na plech na predznacene kruhy.
Pecieme 40 minut pri teplote 140 stupnov C. Po dvadsiatich minutach plechy vymenime. Potom teplotu stiahneme na 100 stupnov C a dvierka na rure mierne pootvorime a este penove korpusy dosusime minimalne hodinu. Ja som susila az dve hodiny. Ak nemate dva rosty v rure, robte penove korpusy na dvakrat.
Praskovu slahacku vyslahame. Do mascarpone pridame cukor, vajecny konak, struhanu citronovu koru a spolu vymiesame. Pridame vyslahanu slahacku a spolu premiesame.
Opatrne prenesieme spodny korpus na servirovaci tanier. Nebol problem oddelit ho od papera na pecenie, islo to dobre. Natrieme ho 2/3 - tinami kremu . Prilozime druhy korpus s kruhom, natrieme zvysok kremu a dozdobime cerstvym ovocim. Odlozime schladit do chladnicky. A potom uz iba mlsame. Pri tejto torticke rozhodne plati : 1 kusok a dost!

Poznámka

Fotopostup najdete u mna na blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.com/2012/01/pavlov...

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Pavlova s uzasnou plnkou"

autor: adkas
vložené: 03. 03. 2012 00:04:55  nahlásiť  reagovať
 

Dakujem vam dievcence za vase mile komentarikysmajlik, Myslim, ze nikoho tato torticka nesklame

autor: eva hubova
vložené: 05. 02. 2012 14:20:33  nahlásiť  reagovať
 

K tomu není co dodatsmajliksmajlik

autor: Yanah
vložené: 05. 02. 2012 08:22:24  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik prekrásna pavlova a tá plnka nemá chybu smajlik

autor: Ivana Ch
vložené: 05. 02. 2012 04:26:51  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 04. 02. 2012 22:58:39  nahlásiť  reagovať
 

..a znovu...nadhera..


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz