![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Hydinové mäso |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4-5 |
6-8 horných kuracích stehien, 1200-1500 g zemiakov ružiakov, 3 veľké cibule, 2 hlavičky cesnaku, 2 veľké mrkvy, 150 g syra feta, šťava z 1 citróna, 3 pl dijonskej horčice, 2 pl sójovej omáčky, provensalské bylinky, petržlenová vňňať, 1 čerstvá čili paprička, olej, soľ, cukor
Z kuracích stehien odstránime kožu a naložíme ich na hodinu do marinády z 1 prelisovanej hlavičky cesnaku, 1 lyžičky cukru, dijonskej horčice a sójovej omáčky. Ošúpané ružiaky pokrájame na tenšie kolieska a necháme ich 10-15 minút v mise s vodou. Potom ich scedíme a premiešame s citrónovou šťavou, druhou nahrubo posekanou hlavičkou cesnaku a čili papričkou, pridáme provensalské bylinky a posekanú petržlenovú vňať podľa chuti. Cibuľu pokrájame na polkolieska a orestujeme na panvici. Keď zozlatne, vyberieme ju dierovanou naberačkou a v oleji podusíme kolieska mrkvy. Na dno jenskej misy navrstvíme viac ako polovicu zemiakov, na zemiaky dáme asi tretinuu orestovanej cibule a mrkvy. Navrch poukladáme kuracie stehná, zakryjeme ich zvyškom zemiakov. Na ne navrstvíme cibuľu a mrkvu a všetko zalejeme marinádou z kuracích stehien. Pečieme hodinu až hodinu a pol pri 180°C (podľa výkonnosti rúry). Podávame s listami šalátu bez zálievky, ktorý dáme priamo na tanier a iba ho trošku osolíme a pokvapkáme citrónovou šťaavou.
![]() |
Autor: amalia |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
8 kladných ohodnotení | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Skúšala som, výborné.
zaujímavé,ukladám na skúšku +
Mňam vyskúšam
+ krásny recept
tak to bych si dala hned
Pěkný recept. Jídla z jednoho hrnce mám ráda.+