Viac ako  4 000  receptov

Morčacie kapsy na granátových jablkách

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Morčacie kapsy na granátových jablkách
nahoru
Morčacie kapsy na granátových jablkách Morčacie kapsy na granátových jablkách Morčacie kapsy na granátových jablkách Morčacie kapsy na granátových jablkách Morčacie kapsy na granátových jablkách
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hydinové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 10 + 120 min
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

800-1000 g morčacích pŕs alebo vykosteného horného stehna, 3-4 granátové jablká, 500 ml suchého bieleho vína, 200 g dlhých plátkov prerastanej slaniny, 3-4 pl olivového oleja, soľ, čierne korenie

Postup

Mäso rozkrojíme tak, aby vznikli pláty hrubé najviac 1cm. Jeden plátok slaniny pokrájame priečne na hranolčeky a z jedného granátového jablka vyberieme jadierka. Mäso osolíme, okoreníme čerstvo zomletým korením a poukladáme naň kúsky slaniny a jadierka granátových jabĺk. Naplnené pláty mäsa preložíme napoly a ovinieme plátkami slaniny tak, aby plnka pri pečení nevypadla. Na dno pekáča - ktorý v rúre pri podlievaní studeným vínom nepraskne - nalejeme olej, naň položíme kapsy a dáme asi na minútu do rúry predhriatej na najvyššiu teplotu (cca 275°C), mäso sa musí prudko opiecť, pričom pustí dosť šťavy. Potom teplotu znížime na 170°C (teplovzdušná 150) a pri tejto teplote pečieme kapsy 2 hodiny, pričom ich často podlievame vínom a šťavou z granátových jabĺk, ak jej nie je dosť, môžeme ju doplniť 2-3 pl čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy. Pred koncom pečenia pridáme k mäsu jadierka zo zvyšných granátových jabĺk.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
6 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Morčacie kapsy na granátových jablkách"

autor: iva.gaj.
vložené: 17. 12. 2011 11:39:28  nahlásiť  reagovať
 

smajlikvýborný receptsmajlikvyskúšam...smajliksmajlikvyzerá výbornesmajliksmajliksmajlik

autor: Yanah
vložené: 07. 12. 2011 06:20:22  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik toto vyzerá byť zaujímavá dobrota smajlik

autor: vybusna
vložené: 05. 12. 2011 08:39:47  nahlásiť  reagovať
 

amalia: a ja vobec nechapem, preco ma nenapadlo urobit s tym nejake masko...fatk to nepochopim, kazdy den sa s tymi jablkami tentockujem .....

autor: vybusna
vložené: 05. 12. 2011 08:38:47  nahlásiť  reagovať
 

eva hubova: jeeej granatove jablko....tak teraz su nazoaj najlepsie...denne zjeme dve a teraz sa aj najlepsie cistia...pretoze medzi nami....cistenie je skutocne ta horsia castsmajlik

autor: amalia
vložené: 05. 12. 2011 08:32:32  nahlásiť  reagovať
 

Sovička, granátové jablko je príjemne kyselkavé, teraz je ich sezóna, sú lacnejšie a jadierka sa dajú zmraziť na horšie časy, sú výborné aj do koktejlov a na koláčiky, v ktorých si ty majstersmajlik

autor: eva hubova
vložené: 05. 12. 2011 07:55:32  nahlásiť  reagovať
 

Zajímavý recept..já jsem ještě s tím jablkem nic nevařila, jakou to též má chuť..smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz