Viac ako  4 000  receptov

Palacinkova torta

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Palacinkova torta
nahoru
Palacinkova torta
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Sladké jedlá
Čas prípravy Čas prípravy: 20 min + priprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2 torticky

Suroviny:

Na cesto :
1 bielok
1 PL kryst. cukor (10g)
250 ml mlieko
1 zltok
1 lyzica rozpusteneho masla
1 balicek vanilinoveho cukru
110 g hladka muka
olej.

Na plnku :
Slivkovy lekvar
piskoty, alebo pernik na struhanie
rum
nasekane mandle

Postup

Urobime si cesto na palacinky.
V mlieku rozslahame zltko, roztopene maslo a krystalovy cukor, pridame muku a vsetko dobre premiesame.
Z bielka a vanilinoveho cukru, vyslahame tuhy sneh a zapracujeme ho do mliecneho cesta.
Vznikne nam krasne napufkane cesto.
Lievanecnik vytrieme olejom a rozohrejeme ho. Do kazdej formy som davala dve lyzice cesta a opiekla do zlata z obidvoch stran. Robila som palacinky s priemerom 10 cm.
Ja som na zahustovanie lekvaru pouzila nastruhany pernik. Na Slovensku, asi tento cesky fenomen nepredavaju (pokial viem, tak predavaju len plneny a polievany), takze ak nezozeniete pernik na struhanie, tak pouzite kludne nastruhane piskoty.
Do lekvaru ( povedzme 6 plnych lyzic, ospravedlnujem sa, ale vobec som to nemerala) som pridala za vrchnacik rumu a zahustila som to tym pernikom.
Pokial mate lekvar husty, tak tuto proceduru kludne vynechajte…akurat ho doladte tym rumom.
Mandle nasekame nadrobno, ak by boli vacsie kusy, tak by sa nam to zle krajalo. Miesto mandli mozeme pouzit aj mlete oriesky, alebo mlete orechy.
Ja som tie mandle len tak nasucho, na panvici po opekani palaciniek, opiekla do zlata. Toto tiez nemusite robit, ale ja mam tie oriesky, alebo mandle radsej ked su take opecene.
Lievance potierame plnkou, posypeme orieskami a kladieme na seba do vysky, aku si zelate.
Torticky dame do chladnicky nech stuhnu a pred podavanim ich rozrezeme a posypeme praskovym cukrom.

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3309

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Palacinkova torta"

autor: eva hubova
vložené: 08. 06. 2011 11:48:51  nahlásiť  reagovať
 

krásasmajliksmajlik+5

autor: Yanah
vložené: 08. 06. 2011 07:00:52  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik super nápad smajlik ... dávno som nič podobné nerobila ...

vložené: 07. 06. 2011 20:34:42  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajliksmajlik mňaaaam smajliksmajliksmajlik ešte zabaliť do čokoládovej polevy smajliksmajliksmajlik

autor: Silvia K.
vložené: 05. 06. 2011 20:47:46  nahlásiť  reagovať
 

už len hlad chýba-našťastiesmajliksmajliksmajlikkrásasmajliksmajlik+smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz