Viac ako  4 000  receptov

Bravcovy prirodny steak so zemiakmi, dusenou zeleninou a volskym okom

Bravcovy prirodny steak so zemiakmi, dusenou zeleninou a volskym okom
tanier pre dvoch, vedela som za manzel nedoje a dokoncim to ja
nahoru
Bravcovy prirodny steak so zemiakmi, dusenou zeleninou a volskym okom Bravcovy prirodny steak so zemiakmi, dusenou zeleninou a volskym okom Bravcovy prirodny steak so zemiakmi, dusenou zeleninou a volskym okom
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Pre zaciatocnikov
Čas prípravy Čas prípravy: 40 min + priprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 porcia

Suroviny:

150 az 200g rezen bez kosti z kare( samozrejme mozu byt aj dva 100g :o)), 150 g zemiaky co je cca 2 vacsie kusy, vajce, 4 polievkove lyzice oleja, oriesok masla, sol, korenie, mrazena zelenina povedzme 150 g (moze byt samozrejme aj cerstva , ale zaciatocnik pravdepodobne radsej siahne na hotovku)

Postup

Zemiaky ocistime a nakrajame pozdlzne. Dame varit do studenej vody a ked voda zacne vriet pridame pol kavovej lyzicky sol. Ked budu zemiaky makke vodu scedime a zemiaky nechame pod pokrievkou. Ked varim zemiaky pre 4 ludi, tak pridavam do vody cajovu lyzicku soli.
Maso vlozime medzi potravinovu foliu, alebo do igelitoveho sacku a naklepeme ho z oboch stran. Ta folia nema nejaky zasadny vplyv na kvalitu jedla, akurat vam nefrka maso na vsetky strany, doska kde vyklepavate a tlcik na maso ostanu ciste. Posolime a pokorenime mletym ciernym korenim z obidvoch stran. Papriku nedoporucujem. Skor by som k soli a koreniu pridala nejake bylinkove korenie.
Maso pripravujeme na strednej velkosti horaka.
Na panvicu dam 4 lyzice oleja a necham ho rozohriat. Maso z jednej strany opeciem na prudkom plameni cca 2 minuty, obratim rezne na druhu stranu, stisim plamen na skoro minimum a peciem, neprikryte cca 20 az 35 min. Taketo maso sa neuchovava do druheho dna, je to na priamu konzumaciu. Rezne odlozime na teply tanier a druhym ich prikryjeme. Do vypeku po opekani, pridame oriesok masla, vysypeme nerozmrazenu zeleninu a nechame ju trochu prehriat, pridame lyzicu horucej vody, zeleninu pokvapkame sojovou omackou, alebo bude stacit ked ju len posolime. Prikryjeme pokrievkou a dusime na slabom plameni, kym nie je makka. Zabudla som stopovat, mozno nejaka dobra dusa povie, kolko asi minut. v kazdom pripade, po cca 10 minutach ochutnajte , podla Vas, najtvrdsi kusok, ktory v zmeske je (byva to obycajne mrkva) a ten kusok je uz na zhryz makky...tak zeleninu z panvici prelozte k reznom. Zelenina by nemala byt uplne makka na blato, mala by byt makka a zaroven chrumkava.
Ocistime panvicu od vsetkych zbytkov a mozete pridat este par kvapiek oleja a rozbit na panvicu vajicko tak, aby ostalo zltko neporusene. Vajicko upecieme ako volske oko.

Poznámka

rozpis som urobila na jednu porciu, suroviny su v surovom stave.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Bravcovy prirodny steak so zemiakmi, dusenou zeleninou a volskym okom"

autor: kukajúci (neregistrovaný/á)
vložené: 06. 04. 2014 08:27:31  nahlásiť  reagovať
 

steak? Ani náhodou.

autor: Okolosediaci (neregistrovaný/á)
vložené: 13. 09. 2012 17:13:32  nahlásiť  reagovať
 

TAK TOTO NIE JE STEAK ANI NAHODOU smajlik

iba rezen

autor: Silvia K.
vložené: 15. 04. 2011 16:20:06  nahlásiť  reagovať
 

mňaaam a ešte k tomu raz dva hotové smajliksmajlik+smajlik

autor: mia2404
vložené: 13. 04. 2011 16:23:14  nahlásiť  reagovať
 

nádherna smajlik+1smajlik ,pridám ti aj fotečku smajlik, hádam možem

autor: eva hubova
vložené: 12. 04. 2011 23:47:43  nahlásiť  reagovať
 

smajlikten bych si dala i teďsmajliksmajlik+1


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

bravcove prirodne bravov na prrodno bravov steaky bravov steak prrodn bravov reze bravcovy rezen na prirodno bravcovy steak recept recept na bravcovy steak bravcové steaky bravcovy prirodny rezen bravcove na prirodno steik recepty bravcovy biftek bravcove kare na prirodno s volskym okom recepty na bravčové steaky rezen na prirodno bravcove dusene na prirodno prirodny rezen recept steak recept bravcovy steak recepty prirodny bravcovy rezen prirodne rezne steak z kare bravčove kare skostov ako prirodny rezen bravcove kare na prirodno bravcovy steak na panvici steak bravcovy prirodny bravčovy rezen so šampionmi prirodny rezen bravcovy steak na prirodno steak s volskym okom maso na prirodny sposob bravcovy steak z kare steak vsetkich druhou prirodne bravcove kare prirodné bravčove rezne recepty steaky bravov mso na prrodno steak bravčové steaky recept bravcovy steak bravcove rezne na prirodno


Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz