Viac ako  4 000  receptov

Madeleines - klasické madlenky

Madeleines - klasické madlenky
nahoru
Madeleines - klasické madlenky Madeleines - klasické madlenky Madeleines - klasické madlenky Madeleines - klasické madlenky Madeleines - klasické madlenky Madeleines - klasické madlenky Madeleines - klasické madlenky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Drobné pečivo - Ostatné
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 40-45 kusov

Suroviny:

250 g hladkej múky, 200 g kryštálového cukru, 125 g masla, 3 vajcia, 50 ml plnotučného mlieka alebo smotany na varenie, 3 pl vody z pomarančových kvetov, 1 prášok do pečiva

Postup

Všetka suroviny majú mať izbovú teplotu, preto si ich pripravíme vopred, maslo roztopíme v mikrovlnke a necháme vychladnúť. V mise vymiešame celé vajcia s cukrom do penista. Potom do nich preosejeme múku spolu s kypriacim práškom. Premiešame a pridáme roztopené maslo, mlieko a vodu z pomarančových kvetov. Dobre vymiešame na husté cesto - nesmie stekať z varechy a musia sa na ňom robiť bubliny. Misu s cestom zakryjeme a uložíme najmenej na 2 hodiny do chladu (nemusí byť v chladničke). Rúru predhrejeme na 220°C, teplovzdušnú na 200°C. Formy na madlenky naplníme cestom do dvoch tretín priehlbiniek a znova dáme do chladu asi na 10 minút. Vychladnuté ich dáme rovno do predhriatej rúry na prostredný rošt a pri predvolenej teplote pečieme 6 minút. (Zvyšné cesto dáme, samozrejme, na ten čas znova do chladu.)Potom teplotu znížime o 20 stupňov (t.j. na 200, respektíve na 180) a pri tejto teplote pečieme ešte 3-4 minúty bez toho, aby sme otvorili rúru. Upečené madlenky necháme vo forme trošku vychladnúť na mriežke - 3-4 minúty. Skôr ako formy znova naplníme cestom, necháme ich dobre vychladnúť. Postup pečenia opakujeme. Ak ho dodržíme, madlenky budú mať krásne brušká - ak ich nemajú, niekde sme urobili chybu - a budú lahodné a voňavé. Vodu z pomarančových kvetov môžeme nahradiť malým množstvom citrónovej šťavy a tekutou vanilkovou esenciou. V plechovke s kúskom neošúpaného jablka vydržia madlenky niekoľko dní.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Madeleines - klasické madlenky"

autor: amalia
vložené: 18. 04. 2011 12:24:42  nahlásiť  reagovať
 

Erika, kým som nemala silikónové formy, piekla som madlenky vo formičkách na medvedie labky, je to to isté, akurát silikón nemusíš vymazávať.

autor: ercicka
vložené: 18. 04. 2011 08:46:39  nahlásiť  reagovať
 

Tak som v sobotu bola v domacich specialne kvoli tym formam, boli na 12ks jedna mala priehlbiny velke 5x3cm a druha 3x2cm a to sa mi zdalo male, tie formy stali okolo 17€, dve alebo tri by som nevzala, to sa mi zda plytvanie peniazmi ... takze si pozriem niekde na nete original, nech nemusim cakat kym sa mi uvolni plech, aby som mohla upiect dalsiu varku

autor: amalia
vložené: 13. 04. 2011 08:04:09  nahlásiť  reagovať
 

erika, to nevadí, madlenky naskočia, aj ja mám jednu formu s trochu menšími priehlbinkami.

autor: ercicka
vložené: 13. 04. 2011 07:46:01  nahlásiť  reagovať
 

amalia: tak ten tvar sedel, ale na dlzku boli asi len 5cm velke ... takze sa tam este pohrabem, pripadne si objednam cez net smajlik

autor: amalia
vložené: 12. 04. 2011 08:35:59  nahlásiť  reagovať
 

smajlikNa vajíčka stačí varecha, Sovičkasmajlik

autor: eva hubova
vložené: 12. 04. 2011 08:05:32  nahlásiť  reagovať
 

Amali vidíš jaké mám ještě mezery v pečenísmajliksmajlikty vajíčka s cukrem myslíš ušlehat hustě jako na piškot nebo jenom vymíchat vařechou?

autor: Kamila (neregistrovaný/á)
vložené: 11. 04. 2011 23:49:14  nahlásiť  reagovať
 

Nádhera!!! I když nemám pomerančovou přísadu ani plech na madlenky, jdu do toho, nějak to nahradím, ale je to tak lákavé, že se dá těžko odolat!!! smajlik

autor: amalia
vložené: 11. 04. 2011 11:18:26  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlikSovička, ty že nepoznáš nejaký koláčik?smajlik Tento bude pre teba "malina", v slovenčine niečo neuveriteľne ľahkésmajlik Ďakujem za bodík a keď ich upečieš, tak aj za fotkusmajlik Deti majú madlenky veľmi radi, vnúčikov máš plnosmajlikŠťastná žena...

autor: eva hubova
vložené: 10. 04. 2011 23:49:47  nahlásiť  reagovať
 

smajlikmadlenky vidím poprvé ani takovou formu jsem ještě neviděla..máš je pěknésmajliksmajliksmajlik+2

autor: amalia
vložené: 10. 04. 2011 22:02:18  nahlásiť  reagovať
 

Erika, ak bol ten plech na madlenky, tak bol určite s priehlbinkami na tradičnú veľkosť: 7cm x 5 cm. Sú rôzne, väčšinou majú 9 priehlbiniek, ale videla som už aj iné. Po upečení madlenky veľmi naskočia, sú ako väčšie vajce. Určite to zmáknešsmajliksmajlika budú krásne. Ak pridáš foto, bude to pre mňa česťsmajlik

autor: ercicka
vložené: 10. 04. 2011 21:37:11  nahlásiť  reagovať
 

prosim ta, ake velke su tie madlenky? ja som videla u nas plech madlenkovy, ale mne sa zdali dost malicke, tak som ho ani neobzerala a tusim bol len na 6 alebo 12ks ... ani neviem

autor: amalia
vložené: 10. 04. 2011 14:54:54  nahlásiť  reagovať
 

Milik, je to asi aróma z pomarančových kvetov, nie je to veľmi husté, zato riadne voňavé. Madlenky môžeš pokojne robiť vo formičkách na medvedie labky, len si ich vymasť a vysyp múkou. Je s tým trochu viac práce, ale sú ešte lepšie ako zo silikónu. Tajomstvo madlenkových brušiek je vraj v prudkom striedaní teploty, aspoň tak mi to povedali vo Francúzsku.

autor: vybusna
vložené: 10. 04. 2011 14:05:07  nahlásiť  reagovať
 

ercicka ... prosiiiiiiiiiiim

autor: ercicka
vložené: 10. 04. 2011 13:54:59  nahlásiť  reagovať
 

vybusna, pozerala si aj v reformhause tu pomarancovu vodu? ja tam mrknem v pondelok, mam to cestou do skolky, mam ti kupit ak bude?

autor: ercicka
vložené: 10. 04. 2011 13:53:37  nahlásiť  reagovať
 

tak toto som vzdy chcela vyskusat smajlik

autor: vybusna
vložené: 10. 04. 2011 13:12:41  nahlásiť  reagovať
 

ked ja nemam tu formu smajlik a strasne ti zavidim tu pomarancovu vodu...prosim ta z coho sa to cca sklada ....je to aroma vo vode pomarancova, alebo je to nieco ako syrup?

autor: amalia
vložené: 10. 04. 2011 11:18:28  nahlásiť  reagovať
 

smajlik Milik, veď žijem na hranici troch štátovsmajlik Niektoré prísady si zatiaľ musím nosiť z Francúzska, ale keď budem celkom stará a budem sedieť doma, vymyslím náhradysmajliksmajlikUž začínamsmajlik A používam aj české výrobkysmajlik Aj vo Francúzsku predávajú madlenky v obchode, tie však kupujú iba chlapi. Ak ich upečieš sama, ten rozdiel okamžite spoznášsmajlik Najmä keď si taká skvelá kuchárkasmajlik

autor: vybusna
vložené: 10. 04. 2011 11:12:06  nahlásiť  reagovať
 

jeda madlenky!...tu v mnichove ich predavaju v takom piskotovom tvare. amalijka skoda, ze nemas tu smotanu cesku..mala by si tam peknu zmes narodnostismajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz