Viac ako  4 000  receptov

Sviatočná kapustnica / ala Iva

Sviatočná kapustnica / ala Iva
nahoru
Sviatočná kapustnica / ala Iva Sviatočná kapustnica / ala Iva Sviatočná kapustnica / ala Iva Sviatočná kapustnica / ala Iva Sviatočná kapustnica / ala Iva Sviatočná kapustnica / ala Iva
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polievky
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 3 - 5

Suroviny:

2 kg kyslej kapusty zo sáčku, alebo v konzerve
6–8 ks ( nôžky ) údenej klobásy do kapusnice – dva druhy
3 ks surovej klobásy s červenou paprikou
3 ks surovej klobásy orginál bielej
½ sváčka sušených hub ( podľa vlastnej chuti )
1 ks cibule
3–4 zúbky cesnaku
1 strednú mrkvu
trochu vegety
mleté čierne korenie
soľ
olej

Postup

Pripravíme si 6-8ks ( nôžky )údených klobás do kapusnice ,6 ks surovej klobásy (s červenou paprikou aj biele), namočíme ½ sváčka sušených húb (podľa vlastnej chuti) do vlažnej vody, očistíme si strednú mrkvu,cibuľu,cesnak. Vyberieme si veľký hrniec a vymyjeme kyslú kapustu v jednej, alebo v dvoch vodách, aby nebola veľmi kyslá. Do hrnca nalejeme iba trochu oleja, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak,mrkvu nastrúhame,alebo narežeme na malé kolieska, pridáme trochu vegety, trošku predinstujeme, aby mrkva dostala farbu a cibuľa s cesnakom bola sklovitá a pridáme postupne kyslú kapustu. Trošku predinstujeme, aby dostala farbu, chuť a zalejeme vodou nie celkom povrch,ale aby kapusta bola zakrytá vodou a mohli sme pridať ďalšie suroviny. Údené klobásy porežeme na hrubšie, ale nie veľmi široké kolieska a vkladáme do hrnca postune. Potom pokrájame surové klobásy na väčšie – širšie kolieska, pridáme umyté huby, štipku mletého čierneho
korenie a trošku soli nie veľa, aby nebola slaná, postupne dochutíme. Necháme ju variť na miernom ohni, alebo stupni, tak aby mierne vrela. Sem tam ju premiešame, aby klobásy sa dobre uvarili aj s ostatnými surovinami. Pred podávaním treba, aby kapusnica aspoň trochu postala, vtedy je chutná a všetke chute prejdu ňou. Kapusnica sa podáva cez vianočné, novoročné sviatky a dokonca aj cez veľkú noc.
Prajem dobrú chuť!

Poznámka

Môj vlastný recept.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
6 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Sviatočná kapustnica / ala Iva"

vložené: 04. 02. 2011 09:47:53  nahlásiť  reagovať
 

pěkný receptík s houbami jsem ještě nedělala smajlik+1smajlik

autor: Yanah
vložené: 31. 01. 2011 07:09:18  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik kapustnicu len z klobás som ešte nerobila, niekedy skúsim.....

autor: Jana Pa
vložené: 30. 01. 2011 11:31:16  nahlásiť  reagovať
 

Brzy vyzkouším, polévka, kde "stojí"smajlik lžíce, jede u nássmajliksmajliksmajlik, já zkusím přidat i zvlášť uvařené brambory, tak to máme rádismajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 30. 01. 2011 01:33:37  nahlásiť  reagovať
 

Polévka vypadá moc dobřesmajliksmajliksmajlik+1


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz