Viac ako  4 000  receptov

Chutné domáce rožky

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Chutné domáce rožky
nahoru
Chutné domáce rožky Chutné domáce rožky Chutné domáce rožky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Domáca pekáreň

Suroviny:

Na prípravu potrebujeme:

400-500 ml mlieka
1 kg hladkej múky
100 g rastlinného tuku alebo klasického masla
1-2 malé lyžičky soli
30 g cukru
40 g droždia
1 žĺtok

+ 1 žĺtok a soľ na potieranie

Postup

Postup:

Najprv si vyrobíme kvások. Ten získame tak, že zmiešame droždie s cukrom a pridáme malé množstvo mlieka. Kvások necháme odstáť pribliňe 5 minút. Zatiaľ zmiešajte múku so žĺtkom, pridajte jemne nasekaný tuk (tento si môžeme roztopiť, aby sa nám lepšie cesto miesilo) a pridáme kvások. Dobre zamiešame a podľa potreby pridávame mlieko. Cesto by malo mať optimálnu konzistenciu, ani príliš husté, ani príliš riedke.

Cesto necháme kysnúť asi 45 minút. Potom ho dobre rozvaľkáme a vyrobíme z neho trojuholníky. Podobné ako sa používa na výrobu sladkých Bratislavských rožkov. Zo širšej strany stočíme cesto k užšej časti. Rožky naukladáme na vymastený plech alebo na papier na pečenie.

Vrch rožkov potrieme zmesou žĺtka a soli. Dodá nám jemne hnedý lesklý povrch rožkov. Rúru si rozohrejeme na 190 C a necháme piecť podľa potreby.
FAJNEE S OBYCAJNYM MASLOM TAKE MIERNE VYCHLADNUTE SEN:)

Autor Autor: (zuzana buzgova)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
1 kladné ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Chutné domáce rožky"

autor: jula (neregistrovaný/á)
vložené: 24. 01. 2012 22:13:19  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

vložené: 02. 09. 2011 19:28:38  nahlásiť  reagovať
 

Zuzanka uděľujem smajlikdnes som ich piekla z polovičnej dávky.
Z polovičnej dávky som urobila 8 obrovských rožkov.Nabudúce budem piecť na dvoch plechoch radšej 16 ,lebo ako nakysli tak sa dotýkal jeden druhého a nie sú celkom tak dobre prepečené./Moja chyba/Piekli sa cca 20 minút na 180 zhora zdola,ale tým že boli obrovské ,tak som musela nechať aspoň 7 minút piecť iba zo spodku! Po vytvarovní a uložení na plech som ich nechala ešte cca 30 minút podkysnúť na plechu.smajlik Mala som domáce maslo /skutočné domáce maslo/ nie, nie je to sen aj také predávajú a poviem sú veľmi dobré.Cesto som robila v mixéri /Kenwood/ a pomaly som hnietla 10 minút a pridávala mlieko a skúšala cesto,či je dosť vláčne a keď bolo tak ešte 5 minút na najvyššie otáčky.Do polovičnej dávky aj s kváskom išlo cca 3 dcl.mlieka.

autor: eva hubova
vložené: 29. 01. 2011 09:27:41  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik+1to byly velké oslavysmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz