Viac ako  4 000  receptov

Nagymamine francúzske zemiaky

Nagymamine francúzske zemiaky
nahoru
Nagymamine francúzske zemiaky Nagymamine francúzske zemiaky Nagymamine francúzske zemiaky Nagymamine francúzske zemiaky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zemiakové jedlá

Suroviny:

1 kg zemiakov, 10 vajec, 1-2 maďarské klobásy, 200 ml smotany na varenie, 250 ml hustej smotany, 100 g masla, soľ, čierne korenie z mlynčeka, strúhanka a tuk na vymastenie formy na pečenie

Postup

Surové zemiaky a ošúpanú údenú maďarskú klobásu nakrájame na kolieska, rovnako ako vajíčka uvarené natvrdo. Misu z jenského skla vymastíme tukom (použila som maslo) a vysypeme strúhankou. Naspodok poukladáme vrstvu zemiakov, na ne dáme polovicu pokrájaných vajec a kolieska klobásy. Osolíme, okoreníme, polejeme smotanou na varenie a navrch poukladáme lupienky masla. Postup zopakujeme. Poslednú vrstvu tvoria kolieska zemiakov, ktoré pokryjeme creme fraiche alebo hustou kyslou smotanou a plátkami masla. Dáme na hodinku zapiecť do studenej rúry na 180 stupňov.
Podávame so šalátom alebo inou zeleninou. Ja robím k francúzskym zemiakom paradajkovo-avokádový dip (nagymama sa asi v hrobe obracia... ale možno nie, bola novátorka :-)

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
10 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Nagymamine francúzske zemiaky"

vložené: 09. 01. 2011 14:06:27  nahlásiť  reagovať
 

Taky jsem nevěděla co je Nagymama,tak jsem zase o něco chytřejšísmajlikvelmi lákavý receptíksmajlik+1smajlik

autor: Ivana79
vložené: 09. 01. 2011 13:37:42  nahlásiť  reagovať
 

Presne taksmajlik

autor: amalia
vložené: 08. 01. 2011 23:18:24  nahlásiť  reagovať
 

smajlikNa tanieri naozaj je ešte čerstvá smotana, IvankasmajlikAle aké dobré môžu byť úplne jednoduché jedlá, však?

autor: Ivana79
vložené: 08. 01. 2011 12:16:33  nahlásiť  reagovať
 

Aj ja robím rovnako,ale mama tam dávala ešte hrášok.U nás bývali každú sobotusmajliktakže som k nim mala určitú dobu averziu,ale teraz ich znova občas robievam.Niekedy robím aj také "talianske" francúzskesmajlik a dám namiesto klobásy šunku a pridám nastrúhaný syr,rajčiny a olivy.Na tej fotke je navrchu ešte čerstvá smotana,že? To môže byť dobrésmajliksmajlik

autor: Jana Pa
vložené: 07. 01. 2011 12:31:20  nahlásiť  reagovať
 

To je dobrůtka, dělávám podobně a máme to doma moc rádismajlik, vyzkouším i s uvař.vajíčkysmajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 06. 01. 2011 01:44:57  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlikzapékané brambory děláme jen nedáváme vařené vajíčka...někdy vyzkouším s těmi vejcismajlik+4

autor: Silvia K.
vložené: 05. 01. 2011 21:24:19  nahlásiť  reagovať
 

Rada si na nich pochutím.Ja som lenivá variť vajíčkasmajlik,tak ich pred koncom premiešam s 1 dl mlieka a vylejem na zemiaky.smajliksmajlik+1

autor: Klaris
vložené: 05. 01. 2011 20:11:00  nahlásiť  reagovať
 

Ja ich zbožňujem a klobása ani nemusí byť. Mám ich rada na obed a potom keď sú poobede vychladnuté na izbovú teplotu. Niekedy na večeru na pekáči už nič nieje.smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Yanah
vložené: 05. 01. 2011 18:43:27  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik mám veľmi rada recepty starých mám .........a francúzske zemiaky robím presne tak isto (zemiaky, klobása, vajíčka a obidve smotany) smajlik

autor: amalia
vložené: 05. 01. 2011 18:23:44  nahlásiť  reagovať
 

Nagymama je stará mama, v tomto prípade to bola babka z maminej strany, s ktorou sa dalo najlepšie dorozumieť po maďarsky. S otcovou matkou zas po nemecky. Ale obidve vraj boli výborné kuchárkysmajlik

autor: michsamant (neregistrovaný/á)
vložené: 05. 01. 2011 18:01:32  nahlásiť  reagovať
 

Co znamena "Nagymamine" v nazve??


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz