Viac ako  4 000  receptov

Nagymamine francúzske zemiaky

Nagymamine francúzske zemiaky
nahoru
Nagymamine francúzske zemiaky Nagymamine francúzske zemiaky Nagymamine francúzske zemiaky Nagymamine francúzske zemiaky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zemiakové jedlá

Suroviny:

1 kg zemiakov, 10 vajec, 1-2 maďarské klobásy, 200 ml smotany na varenie, 250 ml hustej smotany, 100 g masla, soľ, čierne korenie z mlynčeka, strúhanka a tuk na vymastenie formy na pečenie

Postup

Surové zemiaky a ošúpanú údenú maďarskú klobásu nakrájame na kolieska, rovnako ako vajíčka uvarené natvrdo. Misu z jenského skla vymastíme tukom (použila som maslo) a vysypeme strúhankou. Naspodok poukladáme vrstvu zemiakov, na ne dáme polovicu pokrájaných vajec a kolieska klobásy. Osolíme, okoreníme, polejeme smotanou na varenie a navrch poukladáme lupienky masla. Postup zopakujeme. Poslednú vrstvu tvoria kolieska zemiakov, ktoré pokryjeme creme fraiche alebo hustou kyslou smotanou a plátkami masla. Dáme na hodinku zapiecť do studenej rúry na 180 stupňov.
Podávame so šalátom alebo inou zeleninou. Ja robím k francúzskym zemiakom paradajkovo-avokádový dip (nagymama sa asi v hrobe obracia... ale možno nie, bola novátorka :-)

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
10 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Nagymamine francúzske zemiaky"

vložené: 09. 01. 2011 14:06:27  nahlásiť  reagovať
 

Taky jsem nevěděla co je Nagymama,tak jsem zase o něco chytřejšísmajlikvelmi lákavý receptíksmajlik+1smajlik

autor: Ivana79
vložené: 09. 01. 2011 13:37:42  nahlásiť  reagovať
 

Presne taksmajlik

autor: amalia
vložené: 08. 01. 2011 23:18:24  nahlásiť  reagovať
 

smajlikNa tanieri naozaj je ešte čerstvá smotana, IvankasmajlikAle aké dobré môžu byť úplne jednoduché jedlá, však?

autor: Ivana79
vložené: 08. 01. 2011 12:16:33  nahlásiť  reagovať
 

Aj ja robím rovnako,ale mama tam dávala ešte hrášok.U nás bývali každú sobotusmajliktakže som k nim mala určitú dobu averziu,ale teraz ich znova občas robievam.Niekedy robím aj také "talianske" francúzskesmajlik a dám namiesto klobásy šunku a pridám nastrúhaný syr,rajčiny a olivy.Na tej fotke je navrchu ešte čerstvá smotana,že? To môže byť dobrésmajliksmajlik

autor: Jana Pa
vložené: 07. 01. 2011 12:31:20  nahlásiť  reagovať
 

To je dobrůtka, dělávám podobně a máme to doma moc rádismajlik, vyzkouším i s uvař.vajíčkysmajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 06. 01. 2011 01:44:57  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlikzapékané brambory děláme jen nedáváme vařené vajíčka...někdy vyzkouším s těmi vejcismajlik+4

autor: Silvia K.
vložené: 05. 01. 2011 21:24:19  nahlásiť  reagovať
 

Rada si na nich pochutím.Ja som lenivá variť vajíčkasmajlik,tak ich pred koncom premiešam s 1 dl mlieka a vylejem na zemiaky.smajliksmajlik+1

autor: Klaris
vložené: 05. 01. 2011 20:11:00  nahlásiť  reagovať
 

Ja ich zbožňujem a klobása ani nemusí byť. Mám ich rada na obed a potom keď sú poobede vychladnuté na izbovú teplotu. Niekedy na večeru na pekáči už nič nieje.smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Yanah
vložené: 05. 01. 2011 18:43:27  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik mám veľmi rada recepty starých mám .........a francúzske zemiaky robím presne tak isto (zemiaky, klobása, vajíčka a obidve smotany) smajlik

autor: amalia
vložené: 05. 01. 2011 18:23:44  nahlásiť  reagovať
 

Nagymama je stará mama, v tomto prípade to bola babka z maminej strany, s ktorou sa dalo najlepšie dorozumieť po maďarsky. S otcovou matkou zas po nemecky. Ale obidve vraj boli výborné kuchárkysmajlik

autor: michsamant (neregistrovaný/á)
vložené: 05. 01. 2011 18:01:32  nahlásiť  reagovať
 

Co znamena "Nagymamine" v nazve??


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

francuzske zemiaky doba pečenia francúzske zemiaky zapekané branbory.cz franc?zske zemiaky francuzske zemiaky recept franuziky zemiaky recept francuzske zemiaky po nemecky nagymama.recepty recept s maďarskem klobasy francuzske zemiaky smotana na varenie jedla zo zemiakov recepty francuzske zemiaky francuzske+zemiaky francuzke zemiaky zo smotanou francúzske zemiaky s kyslou smotanou francuzke zemiaky recept francuzsk zemiaky recept-francuzske+zemiaky+so+smotanou prekladan zemiaky zo surovch zemiakov francúzke zemiaky zo surových aka smotana do francuzskych zemia zemiaky s klobaskou a slaninkou bust gulas recepty franczske zemiaky vyborne franczske zemiaky nagymamine francúzske zemiaky francuzske zemiaky bez smotany francúzske zemiaky zo surových zemiakov skladane zemiaky zemiaky recepty franc%fazske+zemiaky vyborne francuzske zemiaky recepty nafracuzke zemiaky francuzske zemiaky s klobasou varenie francuzke zemiaky jednoduche jedla zo zemiakov jedla zo zemiakov online francúzske zemiaky recepty recept na francúzske zemiaky varenie.francuzke.zemiaky varenie francuzke zemiaky recept na franczske zemiaky varenie receptyfrancuzke zemiaky


Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz