Viac ako  4 000  receptov

Jablčník na spôsob Sacherovej torty

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Jablčník na spôsob Sacherovej torty
nahoru
Jablčník na spôsob Sacherovej torty Jablčník na spôsob Sacherovej torty
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre - Ostatné
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 12

Suroviny:

250 g polohrubej múky,
280 g kryštálového cukru,
300 g najemno nastrúhaných jabĺk,
100 g rozpusteného masla,
3 kopcovité lyžice kakaa,
1 prášok do pečiva,
3 vajíčka,
ríbezľový džem,
čokoládová poleva.

Postup

Vajíčka vyšľaháme s cukrom, primiešame postupne maslo. Kakao, múku a prášok do pečiva zmiešame. Striedavo s nastrúhanými jablkami zapracovávame do cesta. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej (len dno) tortovej formy a v stredne horúcej rúre pečieme asi 40 minút. Vyklopíme a necháme vychladnúť. Koláč prekrojíme na polovice, natrieme džemom a spojíme. Vrch torty tiež natrieme džemom. Necháme trocha zaschnúť a polejeme čokoládovou polevou.

Poznámka

Inšpirované receptom z publikácie Venkovská kuchařka. Upravené.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
15 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Jablčník na spôsob Sacherovej torty"

autor: Veja (neregistrovaný/á)
vložené: 04. 10. 2019 18:14:15  nahlásiť  reagovať
 

Piecť na 180 stupňoch 40 minút, ak máte menšiu formu a teda hrubšiu vrstvu cesta, tak kľudne aj dlhšie, treba to sledovať. Jablka robia cesto vláčne a hebke.

autor: jahalno
vložené: 26. 01. 2015 08:08:25  nahlásiť  reagovať
 

Robila som, ja som miesto kakaa dala rozpustenú čokoládu. Po upečení krásne voňala. smajliksmajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 21. 08. 2012 19:58:29  nahlásiť  reagovať
 

Ivana:jja teda nie som zvlast dobra cukrarka....ale ja by som to piekla skor na 180, ako na 220

autor: Ivana (neregistrovaný/á)
vložené: 21. 08. 2012 00:05:09  nahlásiť  reagovať
 

mohli by ste mi poradit na kolkyck stupnoch mam tortu piect

autor: Katarina
vložené: 23. 08. 2011 11:00:29  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

autor: tanika (neregistrovaný/á)
vložené: 12. 04. 2011 10:56:27  nahlásiť  reagovať
 

vietnamka, tak ja ti ani neviem, doma som skutočnú sacherku ešte nepiekla a kupované je zvyčajne iné... možno by mohla byť táto trošku vláčnejšia...ale jeden rozdiel tu určite vidím...keď potrebujem rýchlo spotrebovať padané jablká zo záhradky, pravá mi nepomôže smajlik

autor: tanika (neregistrovaný/á)
vložené: 12. 04. 2011 10:53:38  nahlásiť  reagovať
 

yanah, ďakujem a som rada, že chutila...

autor: vietnamka
vložené: 11. 04. 2011 09:08:06  nahlásiť  reagovať
 

A to chuti inak, ako sacherova torta? Pozerala som recept na sacherovu tortu, a mne sa zda, ze je rozdiel v podstate iba v tych jablkach.. je to poznat?

autor: Yanah
vložené: 11. 04. 2011 07:58:16  nahlásiť  reagovať
 

ahoj tanika ... robila som tvoju jablkovú sacherku, naplnila som ju marhuľovým džemom a poliala čokoládou a bola výborná ... foto bohužiaľ nemám, keď bola vcelku nestihla som ju odfotiť a po odchode návštevy už nebolo čo fotiť smajlik bodík som už dala dávno tak aspoň komentár pre ostatných, ktorí by ju chceli piecť smajlik

autor: Yanah
vložené: 10. 12. 2010 17:30:55  nahlásiť  reagovať
 

smajlik tortička je určite vynikajúca......z podobného cesta robím koláč na plech........

autor: Iriska
vložené: 14. 10. 2010 18:10:38  nahlásiť  reagovať
 

Takové čokoládové moučníky nám moc chutnají. smajliksmajlik+

vložené: 14. 10. 2010 16:27:23  nahlásiť  reagovať
 

toto je krásný moučník a fotečka super +1smajliksmajlik

vložené: 14. 10. 2010 14:24:26  nahlásiť  reagovať
 

Krásný moučník, hned bych si kousla!!smajliksmajlik

autor: tanika
vložené: 14. 10. 2010 09:30:47  nahlásiť  reagovať
 

nám chutilo, Osmma..... myslím, že stojí za vykúšanie

autor: Osmma
vložené: 13. 10. 2010 19:58:11  nahlásiť  reagovať
 

Vyzerá to suprové!!! Jablk máme ako hadov,tak so skúsim.smajlik

autor: spagetka
vložené: 12. 10. 2010 14:02:44  nahlásiť  reagovať
 

To jsem už u někoho jedla smajliksmajliksmajlik

autor: tanika
vložené: 11. 10. 2010 20:08:00  nahlásiť  reagovať
 

ďakujem dievčatá...makika, ja by som ho na slávnostnejšie chvíle ešte naplnila vanilkovým krémom... raz urobím aj tak... v pohode by šiel prerezať aj na 3 pláty... k nedeľnej káve je takto akurát

autor: makika1979
vložené: 11. 10. 2010 16:41:08  nahlásiť  reagovať
 

určite vyskúšam +smajlik

autor: eva hubova
vložené: 10. 10. 2010 23:07:03  nahlásiť  reagovať
 

Vypadá moc hezkysmajliksmajlik+3smajlik

autor: tanika
vložené: 10. 10. 2010 21:23:22  nahlásiť  reagovať
 

veľký dík, vybusna.... pochvala od profíka vo fotení poteší smajlik

autor: vybusna
vložené: 10. 10. 2010 20:53:04  nahlásiť  reagovať
 

krasne nafotene a bezpochyby aj velmi chutne


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz