Viac ako  4 000  receptov

GIGA čalamáda

GIGA čalamáda
nahoru
GIGA čalamáda
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zaváraniny

Suroviny:

7 kg kapusty, 2 kg papriky, 1 kg cibule, 1 liter octu, 600 g cukru, 1 preosiate deko a 1 KL DVOJSIRIČITAN DRASELNÝ - borkén

Postup

Všetku zeleninu nastrúhame na rezance. Z octu, cukru, preosiateho deka a borkénu urobíme zálievku, ktorou prelejeme nastrúhanú zeleninu. Všetko premiešame a necháme 1 deň postáť. Priebežne premiešavame počas dňa aby sa zálievka dostala na každý kúsok zeleniny. Po dni vkladáme do fliaš a už NESTERILIZUJEME !!!!!

Poznámka

Výborné ne tejto čalamáde je to, že môže byť kľudne aj v špajzy a môžete ju otvárať a brať z nej koľko krát chcete nepokazí sa ani neskysne vďaka Borkénu. Ten borkén dostať v zahradkároch a stojí cca 1 EURO a vydrží veľmi dlho.

Autor Autor: (Miroslava Klongová)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "GIGA čalamáda"

autor: Jan (neregistrovaný/á)
vložené: 16. 10. 2018 01:51:07  nahlásiť  reagovať
 

Nemala by tam byt aj sol?

autor: zizala
vložené: 13. 09. 2012 07:25:36  nahlásiť  reagovať
 

Mně spíš není jasná ta zálivka. Pokud se rozpouští ve vodě, není zde napsáno, v jakém množství vody. Nebo se ten cukr, borken a deko rozpustí jen v tom octu? A za tepla nebo za studena?

autor: 5ko (neregistrovaný/á)
vložené: 12. 09. 2012 22:32:02  nahlásiť  reagovať
 

Preboha baby, to nemáte kalkulačku?
a prečo si myslíte, že každý recept musí byť na gram presne tak urobený ako je napísaný.trochu fantázie a odvahy nikdy neuškodí.Ja robím už roky borkénku podobne, do trojlitrových pohárov a vždy s toho , čo je momentálne poruke,aby sa to spracovalo ,a vôbec si nelámem hlavu v akom pomere.Ked pridáte do nej feferony alebo baranie roky, tak je aj pikantnejšia, a nám chlapom chutí viac,ale najchutnejšia je s karfiolom, alebo ružičkovým kelom,podla toho čo momentálne zoženiem.Nevadí, ak sa aj dokladá zelenina do pohárov posupne.
Borkén je chemicky dvojsiričitan draselný,a zabraňuje kvaseniu, používa sa na konzervovanie vín a muštov,a pod. Ako každá chemikália je síce nie moc žiaduci, ale bez neho to nejde,a pokial sa to nepreženie, je neškodný.Chutí trochu ako ustalovač alebo vývojka na fotografie,ale po rozpustení sa tá chuť stráca.Každý si urobí nálev podla svojej chuti..sladší, kyslejší, pikantný..ja už ani inakšiu čalamádu nerobím.

autor: X (neregistrovaný/á)
vložené: 15. 08. 2011 17:53:06  nahlásiť  reagovať
 

Kľudne to môžeš rozdeliť na akékoľvek menšie množstvo. Len musíš dať menej aj borkénu (rozdeliť v takom istom pomere) - inak budeš pri jedení čalamády neustále kýchať.

autor: makika1979
vložené: 14. 10. 2010 18:59:44  nahlásiť  reagovať
 

DVOJSIRIČITAN DRASELNÝ

vložené: 14. 10. 2010 16:23:50  nahlásiť  reagovať
 

Borken vůbec neznámsmajlikjaké to má složení,to je nějaký chemický přípravek?smajlik

vložené: 14. 10. 2010 14:27:17  nahlásiť  reagovať
 

No, proč by se to nedalo rozdělit na polovinu? Co je to vlastně borkén smajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 12. 10. 2010 07:08:29  nahlásiť  reagovať
 

hanulka...ved prave....smajlik ja viem, ze sa jej to neda rozdelit...tam ide pravdepodobne o ten borken....a neviem ako by som delila ten...

autor: hanulka (neregistrovaný/á)
vložené: 11. 10. 2010 22:30:25  nahlásiť  reagovať
 

vybusna, to sa neda rozdelit na polovicu ci stvrtinu-

autor: makika1979
vložené: 11. 10. 2010 16:28:49  nahlásiť  reagovať
 

Ja to robím vo veľkom tak ako som dostala a som spokojná vydrží aj 2 roky a aby som sa moc nenatrápila s tlačením do 0,7 l pohárov dávam do 4 litrovej fľaše alebo kýblikov.

autor: Ivana79
vložené: 11. 10. 2010 10:12:58  nahlásiť  reagovať
 

Mirka,robím rovnakú čalamádu,ale pridávam aj mrkvu a ten Borken mám už 3 rokysmajlika to ho už používali aj kamarátky.Naozaj sa mi nikdy nič nepokazilo,dávam ho aj do iných šalátovsmajlik

autor: eva hubova
vložené: 10. 10. 2010 23:10:56  nahlásiť  reagovať
 

Čalamádu mám rádasmajlik+1

autor: vybusna
vložené: 10. 10. 2010 20:56:19  nahlásiť  reagovať
 

makika1979 ked ja potrebujem max 5 poharov!!!! calamadu jem iba ja, viac nepotrebujem...skoda ze to nemas rozpisane na mensie mnozstvo..


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz