![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
|
Kategorie receptu: Pizzy |
|
Čas prípravy: 30 - 40 minút |
|
Počet porcií (kusov): 8 - 9 ks pizze |
1 liter mlieka, 1 kg hladká múka, 1 kg polohrubá múka, 1 droždie, 1 dcl oleja, malá lyžička soli, medzi prsty cukru
Z trochy mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. potom zmiešame s ostatnými surovinami a riadne vypracujeme cesto rukou. Necháme trochu podkysnúť cca 7-10 minút. Urobíme hrubú rolku a delíme cca 320 g kúsky, ktoré neskôr vložíme do sáčka a mrazničky. Y tohoto množstva vyjde cca 8-9 ks.
Váha 320g je vypočítaná na veľký plech, ak chcete robiť pizzu vo veľkosti plytkého taniera tak to množstvo treba deliť 2 tj. 160g
|
Autor: makika1979 (Miroslava Klongová) |
|
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]()
|
3 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
jasne, to mas pravdu, ja tiez dost vyuzivam mrazak 

nie, no nechce sa mi robiť stále nové cesto a keď sa to dá dať do mrazáku tak to by bol hriech nevyužiť to nie ?
ty mas doma futbalove muzstvo? 
to je no chybička se vloudila 
Nie je 13kg muky nejak moc?