Viac ako  4 000  receptov

Pražma na bylinkách

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Pražma na bylinkách
nahoru
Pražma na bylinkách Pražma na bylinkách Pražma na bylinkách
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Ryby
Čas prípravy Čas prípravy: 90
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2 ks

Suroviny:

2ks Pražma
500gr zemiak
2ks citrón
4 strúčiky nakladaného cesnaku
olivový olej, thymian, rozmarín

Postup

Umytú a osušenú pražmu nasolíme z vonkajšej aj vnútornej strany. Do vnútra vložíme strúčiky naloženého cesnaku /chilli olej/. Pripravíme si alobal, polejeme olivovým olejom, poukladáme na kolieska nakrájané zemiaky, plátky citróna. Osolíme a posypeme thymianom. Na zemiaky položíme rybu polejeme olivovým olejom, na vrh položíme plátky citróna a vetvičku rozmarínu. Celé zakryjeme alobalom a pečieme v rozohriatej rúre cca 60 minút.

Autor Autor: (Moshe -Norbert Otter)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Pražma na bylinkách"

autor: vybusna
vložené: 26. 07. 2012 20:19:19  nahlásiť  reagovať
 

pk2: ja rybu nejem, tak sa k jej chuti nemam ako vyjadrit, len som sa zamyslela, ci je to skutocne vela toho citronu, ked sa nejedna o stavu, ale len o kolieska, poukladane popri. Nemam predstavu, ako velmi to chut ryby potlaci.

autor: pk2 (neregistrovaný/á)
vložené: 26. 07. 2012 14:20:57  nahlásiť  reagovať
 

horsi recept na rybu som uz davno nenasiel, prilis vela citronu,cele je to nim prebite,straca sa chut ryby

autor: Vaše meno: (neregistrovaný/á)
vložené: 19. 07. 2011 07:34:48  nahlásiť  reagovať
 

Koľko vážila ryba? nebude 60min pečenia až príliš.
Ja pražmu upravujem maximálne 30min

autor: allis
vložené: 23. 10. 2010 10:54:54  nahlásiť  reagovať
 

špagetko, doplnilas to, co gmptop už napsal smajlik

autor: zizala
vložené: 23. 10. 2010 10:29:56  nahlásiť  reagovať
 

Já jsem párkrát místo tymiánu dala mateřídoušku do jídel a vůbec to nebylo špatný smajlik Zase trochu jiná chuť a vůně...to jen tak na okraj smajlik

autor: spagetka
vložené: 23. 10. 2010 08:39:43  nahlásiť  reagovať
 

A ještědoplním Maris, že tymián je latinsky Thymus vulgaris smajlik, jen abychom v tom měli jasno smajlik

autor: maris
vložené: 22. 10. 2010 15:20:37  nahlásiť  reagovať
 

Thymus serpyllum je mateřídouška a ne tymiánhttp://zdravi.ao-institut.cz/Zdravi/Byliny/15-Mate...

autor: Moshe
vložené: 22. 10. 2010 05:58:42  nahlásiť  reagovať
 

gmptop: ano jedna sa o klasicky tymian Thymus serpyllum.

autor: gmptop
vložené: 21. 10. 2010 22:37:40  nahlásiť  reagovať
 

V surovinách je použit thymian - jedná se snad o Dúšku tymianovú, po prostu o tymian? (Thymus vulgaris, česky tymián obecný, po polski Macierzanka tymianek)?

autor: Moshe
vložené: 14. 10. 2010 04:40:28  nahlásiť  reagovať
 

petralajtka: dakujem za komentik. Ja ju kupujem zasadne chladenu cerstvu tak ako aj vsetky ryby a morske zivocichy a na kusy. Zasadne nic mrazene. Ano akorat pozeram katalog z metra a dnes idem na nakup ryb a krabov...uz sa tesim na tu pochutku.smajlik

autor: petralajtka (neregistrovaný/á)
vložené: 13. 10. 2010 14:48:28  nahlásiť  reagovať
 

Moshe, Ty kupuješ pražmu kráľovskú, však? Túsom ešte nejedla, kupovala som len tú obyčajnú /neviem rýchlo ako sa volá, tiež v metre, ale mrazený balík asi 5 kusov/
bola vývorná aj tá, hlavne na rošte. griloval môj strýko, keď som mu ich priniesla tak ma zjazdil, že kto to bude jesť, samá kosť a tak....a nemal pravdu, kostí veľa nemá, má pekné biele mäsko a strýko bol prvý, kto ju jedol, postojačky chrúmal, v ruke ako keby mal rezeň smajlik

všetkým milovníkom rýb teda oznamujem, že od dnešného dňa je pražma kráľovská - čsrtstvá v sieti METRO v akcii za 8,21 €, nech sa páči nakupovať

vďaka Moshe za recept, ten chilli cesnak mám na poličke ešte neotvorený, použijem smajlik

vložené: 09. 10. 2010 15:36:00  nahlásiť  reagovať
 

krásný receptík +1smajliksmajlik

vložené: 09. 10. 2010 06:40:51  nahlásiť  reagovať
 

Dakujem za odpoved, určite si ju tam dám kúpiť...vdaka za informáciusmajlik...a tá jednoduchá príprava + suroviny - dajú vyniknúť úžasnej chuti tejto ozajstnej delikatesysmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Moshe
vložené: 09. 10. 2010 06:31:06  nahlásiť  reagovať
 

Ryby nakupujem zasadne v metre, su denne čerstve v ľade a niektore predavaju aj živé.smajlik

vložené: 09. 10. 2010 06:11:43  nahlásiť  reagovať
 

To je supeeersmajlikmňamsmajliksmajliksmajlik a kde si, prosím Ta, tú vynikajúcu rybu vzal? Bežbý človek môže o nej len snívať...smajlik+1


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz