Viac ako  4 000  receptov

Voňavý pstruh s pikantnou omáčkou

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Voňavý pstruh s pikantnou omáčkou
nahoru
Voňavý pstruh s pikantnou omáčkou Voňavý pstruh s pikantnou omáčkou Voňavý pstruh s pikantnou omáčkou Voňavý pstruh s pikantnou omáčkou Voňavý pstruh s pikantnou omáčkou Voňavý pstruh s pikantnou omáčkou Voňavý pstruh s pikantnou omáčkou Voňavý pstruh s pikantnou omáčkou Voňavý pstruh s pikantnou omáčkou Voňavý pstruh s pikantnou omáčkou Voňavý pstruh s pikantnou omáčkou Voňavý pstruh s pikantnou omáčkou Voňavý pstruh s pikantnou omáčkou Voňavý pstruh s pikantnou omáčkou Voňavý pstruh s pikantnou omáčkou Voňavý pstruh s pikantnou omáčkou Voňavý pstruh s pikantnou omáčkou Voňavý pstruh s pikantnou omáčkou Voňavý pstruh s pikantnou omáčkou Voňavý pstruh s pikantnou omáčkou
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Ryby
Čas prípravy Čas prípravy: 40 minút + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

4 kuchynsky upravené pstruhy, 1 citron, šťava z polovičky citrona, 1 stredne veľká cibuľa, 3-4 veľké strúčiky prelisovaného cesnaku, 1 veľký zväzok posekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté biele korenie, 4 malé bobkové listy, 4 klinčeky, 1 zelená,1 žltá, 1 červená paprika pokrájaná na kocky, 1 sušená chilli paprička pokrájaná na jemno aj so semienkami, maslo, 200 ml kvalitného suchého bieleho vína - použila som Rizling vlašský

Postup

Citron umyjeme, pokrájame na plátky, odstránime semienka. Plátkami citrona - polovicou - vyložíme dno pekáčika. Pstruhy umyjeme, utrieme kuchynskou utierkou, osolíme, okoreníme a do brušnej dutiny vložíme bobkové listy a klinčeky. Takto upravené pstruhy položíme na kolieska citrona. Na vrch pstruhov uložíme druhú polovicu citronových plátkov s plátkami masla a vložíme prikryté pokrievkou piecť do trúby - 180 stupňov/30 minút/ventilátor. Odstránime pokrievku a pečieme na 200 stupňoch, aby skaramelizovali kolieska citrona. Medzitým na panvici na oleji orestujeme posekanú cibuľu, prelisovaný cesnak,zeleninovú papriku a chilli papričku aj so semienkami. Pridáme petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme mletým bielym korením. Podlejeme vodou, citronovou šťavou a dusíme. Podlejeme bielym vínom a dokončíme. Za tepla servírujeme pstruha s touto omáčkou - skôr je to pikantný "sos". Ako prílohu podávame zemiaky pečené na rasci. Pstruha môžeme podávať aj na studeno s krajcom dobrého bieleho domáceho chleba.

Poznámka

Zdroj: vlastná kreácia.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
6 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Voňavý pstruh s pikantnou omáčkou"

autor: spagetka
vložené: 20. 09. 2010 08:52:02  nahlásiť  reagovať
 

Pstroužky můžu v jakkékoli podobě a když ještě "plave" ve vínku smajliksmajliksmajliksmajlik

vložené: 20. 09. 2010 06:14:32  nahlásiť  reagovať
 

Paprika, dakujemsmajlik

autor: Paprika
vložené: 19. 09. 2010 19:29:25  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik

vložené: 19. 09. 2010 17:25:40  nahlásiť  reagovať
 

Milý Moshe, ocenenie od niekoho, ako si Ty - hreje priam pri srdcismajlik

vložené: 19. 09. 2010 17:24:17  nahlásiť  reagovať
 

Simonka, dakujem veľmi pekne za hodnotenie, aj za bodíksmajlik

vložené: 19. 09. 2010 16:25:45  nahlásiť  reagovať
 

Nádhera,hned bych si dalasmajlikmám ryby moc ráda a pstruha obzvlášť.smajliksmajliksmajlik+1

autor: Moshe
vložené: 19. 09. 2010 15:54:27  nahlásiť  reagovať
 

To vyzera chutne a pekne farebne, mnam smajliksmajlik

vložené: 19. 09. 2010 15:36:53  nahlásiť  reagovať
 

Jitka B, dakujemsmajlik

autor: Jitka B
vložené: 19. 09. 2010 15:24:48  nahlásiť  reagovať
 

Zasílám bod, ryby miluji smajlik.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz