Viac ako  4 000  receptov

(Hríbovo-pečeňová plnka) - Kosher

(Hríbovo-pečeňová plnka) - Kosher
nahoru
(Hríbovo-pečeňová plnka) - Kosher (Hríbovo-pečeňová plnka) - Kosher
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Pokrmy z vnútorností

Suroviny:

3 zemle, 2 - 3 kuracie pečienky, 1 cibuľa, 25 dkg hríbov, 3 lyžice husacej masti, 4 - 5 veľkých zväzkov petržlenovej vnate, 2 vajcia, štipka papriky, 1 lyžička mletého čierneho korenia, soľ, maces / múka.

Postup

Žemle pokrájané a namočené vo vlažnej vode po čase vyberieme a prebytočnú vodu vyžmýkame. Cibuľu nasekanú na drobno opečieme na husacej masti a pridáme rovnako na drobno nasekané hríby. Ja do tejto plnky používam "tanečnice", podľa starého rodinného židovského receptu.
/Tieto hríby nájdete nielen v lese, ale hlavne na lúkach, niekde ich volajú aj slepačie hríby/. Pridáme soľ a korenie a cca 20 minút dusíme. Pečeň si naškrabeme /nie mlieť, ale nožom naškrabať/. Žemle premiešame s udusenými hríbami a naškrabanou pečeňou, pridáme vajíčka, ochutíme soľou, korením a štipkou červenej papriky, lyžicou husacej masti a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Plech si vymastíme husacou masťou a vysypeme macesovou múkou, masu na plechu zrovnáme a vrch potrieme masťou a jemne posypeme macesovou múkou, tá dodá chrumkavú kôru. Takto upečenú plnku nakrájame na kocky a podávame samotné prípadne k mäsovým jedlám ako prílohu.

Autor Autor: (Moshe -Norbert Otter)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "(Hríbovo-pečeňová plnka) - Kosher"

autor: Aleš (neregistrovaný/á)
vložené: 07. 02. 2012 23:08:34  nahlásiť  reagovať
 

Hubník - ale my tam nedáváme játra - vyskouším

autor: peco (neregistrovaný/á)
vložené: 06. 04. 2011 17:29:03  nahlásiť  reagovať
 

smajlik tanečničky sú najlepšie na polievočku, ale verím, že toto je tiež mňamka smajliksmajliksmajlik

vložené: 17. 09. 2010 12:14:23  nahlásiť  reagovať
 

škriabanie kuracích pečienok nožom je oveľa ľahšie, ako ju pomlieť. Pre pravákov: kuraciu nezmrazenú pečeň zľahka pritlačíme k podložke a čepeľou noža, ktorý držíme v pravej ruke, odškrabávame z okraha pečienky, až zostane len blana, ktorú vyhodíme aj s cievami v nej. Pre ľavákov platí ten istý postup, len naopak.smajlik

autor: Moshe
vložené: 17. 09. 2010 11:05:32  nahlásiť  reagovať
 

Na stole v kazdom pripade dve chaly a v tanieri hovadzi solet nakolko budeme len dvaja tak dalsie jedlo budu vajcia na kyslo.

autor: vybusna
vložené: 17. 09. 2010 11:03:16  nahlásiť  reagovať
 

smajlik...a z coho sa bude skladat ta sabesova vecera....dufam, ze recepty a fotky budu....

autor: Moshe
vložené: 17. 09. 2010 11:01:55  nahlásiť  reagovať
 

ked to budem robit nabuduce skusim dat video , dnes ma ale caka sabesova vecera tak sa teste na fotkysmajlik

autor: vybusna
vložené: 17. 09. 2010 10:39:19  nahlásiť  reagovať
 

no...ja to neviem...neviem, ci ju mam dat zamrazit a tak ju skrabat...kuracie pecienky su male, ked som bojovala s kusom masa, neviemsi predstavit ako by som bojovala s tou prtavou vecickousmajlik

vložené: 17. 09. 2010 10:35:33  nahlásiť  reagovať
 

To je vynikajúce jedlosmajliksupersmajliksmajliksmajlikbodík som už dala. A ved naškriabať kuraciu pečienku je ľahšie, ako pomlieť - aspoň podľa mňa, skúsila som oba spôsoby.smajlik

autor: vybusna
vložené: 17. 09. 2010 10:06:58  nahlásiť  reagovať
 

ja som sa raz snazila naskrabat hovadzie na tatarsky a skoro ma trafilo...pre mna nieco neuskutocnitelne...neviem na to ten spravny grif....

autor: Moshe
vložené: 17. 09. 2010 09:57:54  nahlásiť  reagovať
 

Dakujem ano trochu pracne, ale viac sa rozplynie chut pečene, prajem dobru chut :)

autor: amalia
vložené: 17. 09. 2010 09:56:13  nahlásiť  reagovať
 

pracne (myslim to skriabanie malinkych kuracich pecenismajlik), ale skvelesmajlikukladam do oblubenych, ked budem mat hriby, vyskusamsmajlik +3smajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz