Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Pokrmy z vnútorností |
3 zemle, 2 - 3 kuracie pečienky, 1 cibuľa, 25 dkg hríbov, 3 lyžice husacej masti, 4 - 5 veľkých zväzkov petržlenovej vnate, 2 vajcia, štipka papriky, 1 lyžička mletého čierneho korenia, soľ, maces / múka.
Žemle pokrájané a namočené vo vlažnej vode po čase vyberieme a prebytočnú vodu vyžmýkame. Cibuľu nasekanú na drobno opečieme na husacej masti a pridáme rovnako na drobno nasekané hríby. Ja do tejto plnky používam "tanečnice", podľa starého rodinného židovského receptu.
/Tieto hríby nájdete nielen v lese, ale hlavne na lúkach, niekde ich volajú aj slepačie hríby/. Pridáme soľ a korenie a cca 20 minút dusíme. Pečeň si naškrabeme /nie mlieť, ale nožom naškrabať/. Žemle premiešame s udusenými hríbami a naškrabanou pečeňou, pridáme vajíčka, ochutíme soľou, korením a štipkou červenej papriky, lyžicou husacej masti a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Plech si vymastíme husacou masťou a vysypeme macesovou múkou, masu na plechu zrovnáme a vrch potrieme masťou a jemne posypeme macesovou múkou, tá dodá chrumkavú kôru. Takto upečenú plnku nakrájame na kocky a podávame samotné prípadne k mäsovým jedlám ako prílohu.
Autor: Moshe (Moshe -Norbert Otter) | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Hubník - ale my tam nedáváme játra - vyskouším
tanečničky sú najlepšie na polievočku, ale verím, že toto je tiež mňamka
škriabanie kuracích pečienok nožom je oveľa ľahšie, ako ju pomlieť. Pre pravákov: kuraciu nezmrazenú pečeň zľahka pritlačíme k podložke a čepeľou noža, ktorý držíme v pravej ruke, odškrabávame z okraha pečienky, až zostane len blana, ktorú vyhodíme aj s cievami v nej. Pre ľavákov platí ten istý postup, len naopak.
Na stole v kazdom pripade dve chaly a v tanieri hovadzi solet nakolko budeme len dvaja tak dalsie jedlo budu vajcia na kyslo.
...a z coho sa bude skladat ta sabesova vecera....dufam, ze recepty a fotky budu....
ked to budem robit nabuduce skusim dat video , dnes ma ale caka sabesova vecera tak sa teste na fotky
no...ja to neviem...neviem, ci ju mam dat zamrazit a tak ju skrabat...kuracie pecienky su male, ked som bojovala s kusom masa, neviemsi predstavit ako by som bojovala s tou prtavou vecickou
To je vynikajúce jedlosuperbodík som už dala. A ved naškriabať kuraciu pečienku je ľahšie, ako pomlieť - aspoň podľa mňa, skúsila som oba spôsoby.
ja som sa raz snazila naskrabat hovadzie na tatarsky a skoro ma trafilo...pre mna nieco neuskutocnitelne...neviem na to ten spravny grif....
Dakujem ano trochu pracne, ale viac sa rozplynie chut pečene, prajem dobru chut :)
pracne (myslim to skriabanie malinkych kuracich peceni), ale skveleukladam do oblubenych, ked budem mat hriby, vyskusam +3