Viac ako  4 000  receptov

(Hríbovo-pečeňová plnka) - Kosher

(Hríbovo-pečeňová plnka) - Kosher
nahoru
(Hríbovo-pečeňová plnka) - Kosher (Hríbovo-pečeňová plnka) - Kosher
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Pokrmy z vnútorností

Suroviny:

3 zemle, 2 - 3 kuracie pečienky, 1 cibuľa, 25 dkg hríbov, 3 lyžice husacej masti, 4 - 5 veľkých zväzkov petržlenovej vnate, 2 vajcia, štipka papriky, 1 lyžička mletého čierneho korenia, soľ, maces / múka.

Postup

Žemle pokrájané a namočené vo vlažnej vode po čase vyberieme a prebytočnú vodu vyžmýkame. Cibuľu nasekanú na drobno opečieme na husacej masti a pridáme rovnako na drobno nasekané hríby. Ja do tejto plnky používam "tanečnice", podľa starého rodinného židovského receptu.
/Tieto hríby nájdete nielen v lese, ale hlavne na lúkach, niekde ich volajú aj slepačie hríby/. Pridáme soľ a korenie a cca 20 minút dusíme. Pečeň si naškrabeme /nie mlieť, ale nožom naškrabať/. Žemle premiešame s udusenými hríbami a naškrabanou pečeňou, pridáme vajíčka, ochutíme soľou, korením a štipkou červenej papriky, lyžicou husacej masti a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Plech si vymastíme husacou masťou a vysypeme macesovou múkou, masu na plechu zrovnáme a vrch potrieme masťou a jemne posypeme macesovou múkou, tá dodá chrumkavú kôru. Takto upečenú plnku nakrájame na kocky a podávame samotné prípadne k mäsovým jedlám ako prílohu.

Autor Autor: (Moshe -Norbert Otter)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "(Hríbovo-pečeňová plnka) - Kosher"

autor: Aleš (neregistrovaný/á)
vložené: 07. 02. 2012 23:08:34  nahlásiť  reagovať
 

Hubník - ale my tam nedáváme játra - vyskouším

autor: peco (neregistrovaný/á)
vložené: 06. 04. 2011 17:29:03  nahlásiť  reagovať
 

smajlik tanečničky sú najlepšie na polievočku, ale verím, že toto je tiež mňamka smajliksmajliksmajlik

vložené: 17. 09. 2010 12:14:23  nahlásiť  reagovať
 

škriabanie kuracích pečienok nožom je oveľa ľahšie, ako ju pomlieť. Pre pravákov: kuraciu nezmrazenú pečeň zľahka pritlačíme k podložke a čepeľou noža, ktorý držíme v pravej ruke, odškrabávame z okraha pečienky, až zostane len blana, ktorú vyhodíme aj s cievami v nej. Pre ľavákov platí ten istý postup, len naopak.smajlik

autor: Moshe
vložené: 17. 09. 2010 11:05:32  nahlásiť  reagovať
 

Na stole v kazdom pripade dve chaly a v tanieri hovadzi solet nakolko budeme len dvaja tak dalsie jedlo budu vajcia na kyslo.

autor: vybusna
vložené: 17. 09. 2010 11:03:16  nahlásiť  reagovať
 

smajlik...a z coho sa bude skladat ta sabesova vecera....dufam, ze recepty a fotky budu....

autor: Moshe
vložené: 17. 09. 2010 11:01:55  nahlásiť  reagovať
 

ked to budem robit nabuduce skusim dat video , dnes ma ale caka sabesova vecera tak sa teste na fotkysmajlik

autor: vybusna
vložené: 17. 09. 2010 10:39:19  nahlásiť  reagovať
 

no...ja to neviem...neviem, ci ju mam dat zamrazit a tak ju skrabat...kuracie pecienky su male, ked som bojovala s kusom masa, neviemsi predstavit ako by som bojovala s tou prtavou vecickousmajlik

vložené: 17. 09. 2010 10:35:33  nahlásiť  reagovať
 

To je vynikajúce jedlosmajliksupersmajliksmajliksmajlikbodík som už dala. A ved naškriabať kuraciu pečienku je ľahšie, ako pomlieť - aspoň podľa mňa, skúsila som oba spôsoby.smajlik

autor: vybusna
vložené: 17. 09. 2010 10:06:58  nahlásiť  reagovať
 

ja som sa raz snazila naskrabat hovadzie na tatarsky a skoro ma trafilo...pre mna nieco neuskutocnitelne...neviem na to ten spravny grif....

autor: Moshe
vložené: 17. 09. 2010 09:57:54  nahlásiť  reagovať
 

Dakujem ano trochu pracne, ale viac sa rozplynie chut pečene, prajem dobru chut :)

autor: amalia
vložené: 17. 09. 2010 09:56:13  nahlásiť  reagovať
 

pracne (myslim to skriabanie malinkych kuracich pecenismajlik), ale skvelesmajlikukladam do oblubenych, ked budem mat hriby, vyskusamsmajlik +3smajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

husacia pecen plnka kóšer recepty hribova plnka do kurata plnka s pečienkou koser jedlo kuracia plnka do truby pecenova plnka do kuraťa kuracia pečenová plnka kuracia plnka varenie plnky plnka pecenova plnka recepty plnka do kurcata kuracie vnutornosti pražené pecenova plnka recept hríbová plnka pnaka do kurcata pecenova plnka do kurcata pecenova plnka postup recepty z vnutornosti -divina kosher jedla pecienkova plnka plnka z kuracich peienok obrazky plnka s kuraciou pecenou peenova plnka plnka z kuracej pecienky plnka z kuracích vnútorností plnka do kuraťa kosher recepty pecenova nadivka kuracia plnka recept recepty z vnútornosti kuracich plnka na plech pečenova plnka plnka z pečienok kosher jedlo recept na kuraciu plnku plnka do kuraa pečená plnka pečená plnka z kuracích pečienok plnka z kuracích pečienok plnka s kuracou pečeňou


Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz