Viac ako  4 000  receptov

Tajine hrdzavej Berberky

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Tajine hrdzavej Berberky
nahoru
Tajine hrdzavej Berberky Tajine hrdzavej Berberky Tajine hrdzavej Berberky Tajine hrdzavej Berberky Tajine hrdzavej Berberky Tajine hrdzavej Berberky Tajine hrdzavej Berberky Tajine hrdzavej Berberky Tajine hrdzavej Berberky Tajine hrdzavej Berberky Tajine hrdzavej Berberky Tajine hrdzavej Berberky Tajine hrdzavej Berberky Tajine hrdzavej Berberky Tajine hrdzavej Berberky Tajine hrdzavej Berberky Tajine hrdzavej Berberky Tajine hrdzavej Berberky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hydinové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina 45 minút + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 6-8

Suroviny:

1 kura o váhe 1700 - 2000 g, naporcované a kuchynsky upravené, 6 malých cibuliek, 4 veľké mrkvy, pokrájané na 3 cm kúsky, 6 veľkých olúpaných strúčikov cesnaku, 6 ks malých ošúpaných zemiakov, 1 konzerva šampionov bez nálevu, 500 g malých tekvičiek alebo cukety pokrájané na 6 cm valčeky, 2 citrony s odkrojenými koncami /sú horké/ a pokrájané na 1/4 alebo 1/8 - záleží na ich veľkosti, šťava z 1 citrona, soľ, 4 paradajky pokrájané na kocky, 6 guličiek celého čierneho korenia, 4 guličky celého nového korenia, 8 guličiek celého koriandru, 2 cm celej škorice, mletá červená paprika, štipka kurkumy, voda, olej, 2 sušené chilli papričky, rozkrojené na polovicu a zbavené semienok

Postup

V mažiari roztlčieme čierne korenie, nové korenie, škoricu a koriander. Ku koreniacej zmesi primiešame kurkumu. Porcie kuraťa dobre nasolíme a polejeme citronovou šťavou. Necháme v chlade 2 hodiny marinovať. Potom ich opláchneme, osušíme a opečieme na rozpálenom oleji do zlatej farby. Na tom istom oleji opečieme do zlata ostatnú osolenú zeleninu okrem citronov a paradajok. Všetko dáme do hlbšieho pekáča. Na zeleninu rozložíme opečené kura. Pokrájané paradajky osolíme, posypeme sladkou mletou červenou paprikou a polovicou koreniacej zmesi. Druhou polovicou zmesi okoreníme porcie kuraťa a zeleninu. Na kura rozložíme paradajky, chilli papričky a dookola obložíme dielmi citrona. Zalejeme do 3/4 vodou, prikryjeme pokrievkou a vložíme do trúby vyhriatej na 180 stupňov/ventilátor/1hodina 45-50 minút. Na posledných 15 minút odstránime pokrievku a pečieme, kým citron skaramelizuje. Podávame na lôžku z kuskusu, v strede kura a dookola obložené zeleninou a preliate šťavou. Pokrm má byť voňavý, slano-kyselkavý, ľahko pikantný s jemnou príchuťou karamelu.

Poznámka

Zdroj: recept pochádza z Maroka, našla som ho na IT. Tajine - čítaj tažin, je hlinená nádoba s vysokou, štíhlou, konicky tvarovanou pokrievkou, vdaka čomu sa jedlo pripravuje pomalým dusením a často sa v ňom aj podáva. V našich podmienkach sa dá pripraviť v hlbšom prikrytom pekáči.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Tajine hrdzavej Berberky"

autor: zizala
vložené: 01. 09. 2010 12:16:44  nahlásiť  reagovať
 

Něco takového jsem ještě nejedla, mám římský hrnec, myslím, že na toto jídlo bude ideální smajlik Ukládám smajliksmajlik

vložené: 31. 08. 2010 10:54:36  nahlásiť  reagovať
 

Milá tesena(neregistrovaný/á), áno tajine je skutočne famtastický. Nemala som malé čerstvé šampiony, tak som použila konzervu krájaných šampionov. Napriek tomu to na delikatesnej chuti neubralo. Aj ja odporúčam vyskúšať! Dakujem.smajlik

autor: tesena (neregistrovaný/á)
vložené: 31. 08. 2010 00:10:39  nahlásiť  reagovať
 

smajlik ten tajin poznam, fantasticky..to treba skusit a ochutnat..tie hubky by som dala ale cele , alebo na polky prerezane, budu chutnejsie a vyraznejsie..vdaka ze si sa podelila s receptom:)

vložené: 30. 08. 2010 11:25:29  nahlásiť  reagovať
 

Ale tá vynikajúca chuť...priam spieva. Dakujemsmajlik

autor: Ivana Ch
vložené: 30. 08. 2010 05:10:00  nahlásiť  reagovať
 

Hodně zajímavé papáníčko.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz