Viac ako  4 000  receptov

Hráškový krém

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Hráškový krém
nahoru
Hráškový krém
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polievky
Čas prípravy Čas prípravy: 20
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

500gr Čerstvý, alebo mrazený zelený hrášok. 2 veľké zemiaky, mladá cibuľka, alebo pór, husacia masť./maslo/ Mäta.

Postup

Na masti/masle udusíme cibuľu do sklovita, pridáme na drobno nasekanú mätu, soľ, biele korenie. Na udusenú cibuľku pridáme hrášok a nadrobno nakrájané zemiaky. Zalejeme vývarom, prípadne použijeme číry bujón a varíme pokým nie je všetko mäkké. Po dovarení pretláčatkom na zemiaky roztlačte uvarený hrášok a zemmiaky, čím sa krém zahustí. Dochutíme soľou a bielym korením. Podávame s krutónmi a ozdobíme lístkom mäty.

Poznámka

V mojich receptoch žiaľ nenájdete gramáže, nakoľko sa u mna varí podľa chuti a potreby:) Nepridávajte smotanu ani nič podobné. Toto je kosher recept.

Autor Autor: (Moshe -Norbert Otter)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Hráškový krém"

autor: michsamant
vložené: 18. 09. 2010 09:53:31  nahlásiť  reagovať
 

Dnes som robila tuto polievku, hrianku som do nej nedavala. Taka obycajna, dietna. ok, zjedla sa.

autor: Moshe
vložené: 17. 09. 2010 11:15:44  nahlásiť  reagovať
 

vlozil som recept na zakladny vyvar

autor: vybusna
vložené: 17. 09. 2010 11:04:26  nahlásiť  reagovať
 

a nemohol by si moshe vlozit recept na zeleninovy klasicky vyvar do receptov pre zaciatocnikov?

autor: Moshe
vložené: 17. 09. 2010 11:03:22  nahlásiť  reagovať
 

ja osobne davam vývyr uvareny z bio zeleninoveho bujonu v pripade ze nie je uvareny klasicky vyvar zo zeleniny.

autor: michsamant
vložené: 17. 09. 2010 10:49:31  nahlásiť  reagovať
 

ten vyvar, ktorym zalievame ma byt zeleninovy alebo masovy?

autor: vybusna
vložené: 17. 09. 2010 08:16:41  nahlásiť  reagovať
 

neznasam nepresnosti...tak ked napisem krutony, tak tam nedam hrianku...niekto potom pride a bude si mysliet, ze krutony sa robia tak, ze da do hriankovaca kus chleba, necha to prihoriet a da to k jedlu.

autor: michsamant
vložené: 17. 09. 2010 08:03:16  nahlásiť  reagovať
 

to budu asi tie prihorete "toasty", co su vlastne nase hrianky... a pomer hrasku a zemiakov je podla mna dolezity, takze ta gramaz by mala byt...ale ja som kralovnej nevarila, tak sa mozno mylim..

autor: vybusna
vložené: 17. 09. 2010 08:00:22  nahlásiť  reagovať
 

moshe pises v recepte krutony....a kde su potom tie krutony

autor: eva hubova
vložené: 17. 09. 2010 07:22:25  nahlásiť  reagovať
 

A kolik bramborsmajlik

autor: michsamant
vložené: 17. 09. 2010 06:42:49  nahlásiť  reagovať
 

hrianka sa povie po anglicky toast....

autor: Moshe
vložené: 17. 09. 2010 06:37:54  reagovať
 

Ale odpovedam....

to nie je hrianka, ale toast to znamena pripravene bez tuku v toastery, ano my to mame takto radi ked je to trosku pripecene. Gramaže na polievku, aelbo krém neudávam preto že si každí pripraví tolko kolko potrebuje. Konkretne tu je 500gr hrášku.

autor: michsamant
vložené: 17. 09. 2010 04:53:47  nahlásiť  reagovať
 

Skoda, ze neodpovedas na otazky, ak sa ta niekto nieco spyta...

ta hrianka nie je prihorena? alebo to bol zamer? Nie je prihorene jedlo rakovinotvorne? (pytam sa, aby som mala dokonaly obrazok ako to ma byt pripravene) a na puntickara je trosku zvlastne, ze nenajdeme gramaze...potom ako to mozeme uvarit "presne na chlp" ako to ma byt?

vložené: 28. 08. 2010 10:38:19  nahlásiť  reagovať
 

To je pekný recept. +3smajlik

vložené: 28. 08. 2010 09:45:33  nahlásiť  reagovať
 

No, řekla bych, aspoň teda my jsme to tak dělali a je to v návodu, že když hráškový krém, tak by měl být hráček pomixovaný, ne? Jinak moc dobrá polévka.smajliksmajlik

autor: michsamant
vložené: 28. 08. 2010 07:28:24  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz