![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Iné mäso |
![]() |
Čas prípravy: 1 hodina + príprava |
![]() |
Počet porcií (kusov): 5-6 |
jahňacie stehno - mala som hornú polovicu, 2 vetvičky rozmarínu, 2-3 bobkové listy, šťava z polovice citrona, 4-5 strúčikov cesnaku, pokrájaného na klinky, 3 stredne veľké podlhovasté cibule prekrojené priečne na polovicu, 1/2 balenia celého čierneho korenia, soľ, zemiaky pokrájané na 1/4-iny, 1 CL drvenej rasce, 5OO ml zeleninového vývaru, 250 ml kvalitného suchého bieleho vína - Rizling vlašský, olej
Jahňacie stehno prešpikujeme klinkami cesnaku, dobre presolíme a potrieme zmesou z oleja, citronovej šťavy a drvenej rasce. Na doske valčekom na hrubo rozdrvíme celé čierne korenie a obalíme v ňom jahňacie stehno, ktoré potom vložíme na 24 hodín do chladničky. Do pekáča s jahňacím stehnom prilejeme ešte olej, ktorý rozpálime nad plynom. Podlejeme horúcim zeleninovým vývarom a vložíme do rúry na spodný rošt - horkovzduch 230 stupňov/15 minút. Do pekáča pridáme vetvičky rozmarínu a bobkové listy. Znovu podlejeme horúcim vývarom, stehno prelejeme vypečenou šťavou a teplotu stiahneme na 170-180 stupňov a pečieme za častého podlievania vývarom a vínom ešte 40 minút. Stehno často prelievame vypečenou šťavou. 30 minút pred koncom pečenia pridáme krížalky zemiakov a polovičky cibule. Vypneme trúbu a pekáč ešte 15 minút necháme v rúre, aby si mäso odpočinulo. Po tejto dobe stehno vyberieme na podnos a obložíme ho s pečenými zemiakmi, s pečenou cibuľou, pokrájanými paradajkami a šalátovou uhorkou. Podávame horúce.
Zdroj: vlastný recept - podávam ako slávnostné jedlo. Použila som kombináciu mokrej a suchej marinády.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
5 kladných ohodnotení | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Simonka, je to skutočne dobrota. Jahňacie ani u nás nie je lacné, ale raz za čas na slávnostnú príležitosť človek ani tie peniažky neľutuje. Dakujem za hodnotenie
To musí býti dobrota,u nás bohužel je dost drahé jehněčí maso a tak se kupuje opravdu málo. +1
jehněčí stehno pecene jahnacie maso recept jahnacie plece recepty jahňacie stehno pečený jahňacie stehno jahnacia lopatka pečené baranie stehno recept jahnacie pliecko jahńacie pečené stehno jahnacie recepty pečen é jahňacie stehno jahnacie stehno recept na jahnacinu pečené jahňacie pečená jahnacina pecene jahnacie pliecko recept na pecene jahnacie stehno recept na jahnacie plece jahňacie stehno na víne pac na jahnacie maso pečené jahňacie stehno pečené voňavé jahňacie stehno jahnacie maso pecene recepty na jahnacie stehno jehněčí plec pečená recepty pecene jahnacie maso pecené jahna jahnacina recepty jahnacie maso jahnacie maso recepty stehno z jahna jahnacie maso recept jahnace stehno recept recept jahnacie stehno pečené jahniace jahnacie stehno pecene jahnacie stehno recept marinada na jahnacie stehno jahňacie stehno recepty jahňacina jehněčí stehno celé recept jahňacie pliecko