Viac ako  4 000  receptov

Zivánska v pekáči

Zivánska v pekáči
nahoru
Zivánska v pekáči Zivánska v pekáči Zivánska v pekáči Zivánska v pekáči Zivánska v pekáči Zivánska v pekáči Zivánska v pekáči Zivánska v pekáči Zivánska v pekáči Zivánska v pekáči Zivánska v pekáči Zivánska v pekáči Zivánska v pekáči
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bravčové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 45 minút + príprava

Suroviny:

Rezne z bravčového orecha alebo z krkovičky bez kosti podľa počtu porcií, cibuľa, zelené papriky, paradajky, plátky údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, sladká mletá červená paprika, prípadne feferonka, horčica, olej, trocha vody, dalej podľa ľubovôle plátky teľacieho mäsa, bravčovej pečene, pravej sviečkovej, rôzne bylinky - šalvia, rozmarín, tymián, kolieska pikantnej údenej klobásy, olej, trocha vody, kolieska zemiakov

Postup

Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme paprikou a potrieme horčicou. Cibuľu, papriku, paradajky a feferonky nakrájame na kolieska alebo menšie kusy. Osolíme, okoreníme a posypeme zvolenými bylinkami. Celé dno pekáča vyložíme slaninou, cibuľou, zelenou paprikou a kúskami feferonky. Pokryjeme plátkami mäsa a posypeme bylinkami. Preložíme kolieskami zemiakov, ktoré mierne osolíme. Pokračujeme zeleninou. Prekladáme údenou slaninou a mäsom, opäť zeleninou. Každú vrstvu polejeme trochou oleja. Opakujeme vrstvenie, kým nespotrebujeme všetky suroviny a zakončíme údenou slaninou. Zakryjeme alobalom a vložíme na noc do chladničky. Pečieme bez alobalu v trúbe 170 stupňov/ventilátor/45 minút. Podávame s čerstvým chlebom, aby sme si mohli pochutnať aj na delikátnej šťavičke. Počas pečenia kontrolujeme a ak treba, podlejeme trochou vriacej vody.

Poznámka

Zdroj: vlastná kreácia. Tešíme sa aj z toho, ako tá úžasná vôňa, ktorá sa linie z pekáča, dráždi aj našich susedov.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Zivánska v pekáči"

autor: vybusna
vložené: 21. 10. 2012 22:59:33  nahlásiť  reagovať
 

Martina: nemyslim, ze krkovicka oblozena slaninou a potreta horcicou sa za 45 minut pri 175 stupnoch a ventilatore vysusi

autor: Martina (neregistrovaný/á)
vložené: 21. 10. 2012 22:53:53  nahlásiť  reagovať
 

Ten ventilátor v rúre je kvôli dráždeniu susedov?
Mäso sa síce rýchlejšie upečie, ale je viacej vysušené.

autor: Ivana79
vložené: 25. 08. 2010 12:19:08  nahlásiť  reagovať
 

Ibi,práve varím a tá vôňa je naozaj úžasnásmajlikuž aby to bolosmajliksmajlik

vložené: 23. 08. 2010 09:45:59  nahlásiť  reagovať
 

Miška, dakujemsmajlik

vložené: 23. 08. 2010 09:45:17  nahlásiť  reagovať
 

Ivanka 79, je to naozaj dobrota, dakujemsmajlik

autor: michsamant
vložené: 20. 08. 2010 12:55:51  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

vložené: 20. 08. 2010 06:28:23  nahlásiť  reagovať
 

Ivanka CH, práve som sa bola pozrieť na Labužníkovi. Vôbec tam nie je ten istý recept. Ich recept má úplne iné nielen ingrediencie, ale aj spôsob prípravy. Toto je môj vlastný recept.smajlik

autor: Ivana Ch
vložené: 20. 08. 2010 05:29:16  nahlásiť  reagovať
 

Ten samý recept je na labužníkovi. Nám nejvíce chutná živáňka kterou dělá náš velmi dobrý kamarád u Košic. Škoda že to není blíž, takhle se vidíme dvakrát za rok.

autor: eva hubova
vložené: 19. 08. 2010 19:11:21  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik+2

autor: Ivana79
vložené: 19. 08. 2010 18:55:37  nahlásiť  reagovať
 

Takúto živánsku som už robila,takže viem že je to dobrotasmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz