Viac ako  4 000  receptov

Ajun

Ajun
nahoru
Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun Ajun
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hydinové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 6

Suroviny:

6 kuracích prs, soľ, sladká mletá červená paprika, mleté biele korenie, 6 tenkých plátkov masla Plnka: 4 artičoky pokrájané na jemno, 250 ml jemne pokrájaných malých šampionov, 1 žltok, 6 ks postrúhanej mrkvy 3 PL postrúhaného syra, soľ, mleté biele korenie, 1 žltok, strúhaný muškátový oriešok, 3 PL sladkej smotany, 3 PL jemnej strúhanky, 3 PL na drobno posekanej petržlenovej vňate, 1 CL sušenej bazalky, 10 zrniek celého zeleného korenia, Na dekoráciu: 6 vydlabaných artičokov, 6 krúžkov kompotovaného ananásu, 6 mrkiev, soľ, maslo, čierne olivy, strúhaný syr, voda Príloha: menšie nové zemiaky, pokrájané na osminky, voda, soľ, maslo

Postup

Kuracie prsia pozdlžne prekrojíme na polovicu, ale nedokrojíme. Osolíme, okoreníme bielym korením a sladkou mletou červenou paprikou. Pripravíme si plnku zmiešaním uvedených ingrediencií. Naplníme plnkou polovicu kuracích prs a preložíme nenaplnenou časťou. Vložíme do maslom vymazanej jenskej misy. Vydlabané artičoky naplníme plnkou a dáme ich ku kuracím prsiam, ktoré sme pokryli tenkými plátkami masla. Pečieme pri 170 stupňoch do zmäknutia mäsa a vyberieme. Medzitým si obvaríme mrkvu a zemiaky vo vriacej osolenej vode. Scedíme a mrkvu opečieme na masle, kým skaramelizuje a osolíme ju. Zemiaky scedíme a dáme do pekáča s maslom a osolíme ich. Pečieme v trúbe na 220 stupňoch do zlatohneda. Na kuracie prsia a artičoky dáme hromádku strúhaného syra a zapečieme v trúbe. Na tanier dáme kuracie prso. Z jednej strany priložíme koliesko ananásu, na ktorý posadíme artičok ozdobený olivou. Z druhej strany priložíme karamelizované mrkvy a pečené zemiaky.

Poznámka

Zdroj: recept pochádza z Libanonu. Hovorí sa, že francúzska a libanonská kuchyňa patria vo svete k najlepším.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Ajun"

vložené: 20. 07. 2010 19:41:31  nahlásiť  reagovať
 

Amalii, dakujemsmajlik

vložené: 20. 07. 2010 19:39:41  nahlásiť  reagovať
 

Miška, dakujem smajlik

autor: michsamant
vložené: 20. 07. 2010 05:21:56  nahlásiť  reagovať
 

smajlik velmi zaujimavy receptik smajlik

autor: amalia
vložené: 19. 07. 2010 20:59:45  nahlásiť  reagovať
 

klobuk dole, ibolya, ak si dokazala osekat articoky a vydlabat z nich seno...smajlik +1smajliksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

articoka videorecepty za pekane kuraci prsa vtrube artiok recept fotka jenská misa peceny articok kuracie mäso jenská misa libanonska kuchyna recepty libanonské recepty sladké recepty do jenskej misy artiok-fotografie articoky recepty recept jenska misa kuracie prsa v trube


Copyright © 2008 - 2017 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz