Viac ako  4 000  receptov

Oriešková zmrzlina

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Oriešková zmrzlina
nahoru
Oriešková zmrzlina Oriešková zmrzlina Oriešková zmrzlina
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Nepečené a mrazené
Čas prípravy Čas prípravy: 20 minút + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 dávka

Suroviny:

500 ml sladkej smotany, 2 vanilkové lusky, 5 PL práškového cukru, 100 g vlašských orechov

Postup

Do sladkej smotany zamiešame práškový cukor. Pridáme vyškriabané zrniečka z vanilkových luskov. Na suchej panvici opražíme na hrubo posekané vlašské orechy a necháme vychladnúť. Vyšľaháme pripravenú zmes zo sladkej smotany do polotuha a primiešame vychladnuté orechy. Vložíme do mrazničky a zmrzlinovú zmes každú pol hodinu premiešame vidličkou. O 4 hodiny môžeme podávať orieškovú zmrzlinu.

Poznámka

Zdroj: vlastný recept.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Oriešková zmrzlina"

vložené: 14. 07. 2010 18:48:26  nahlásiť  reagovať
 

Amalii, táto zmrzlina je skutočne úžasná. Teraz som mala Bourbonskú vanilku a zdá sa mi, že na toto množstvo zmrzliny - 500 ml, som mohla dať kľudne tri lusky. Minule som mala vanilku z Madagaskaru a stačili dva lusky na 750 ml. Kvalitu vanilky vopred nevieš, musíš najprv ochutnať pripravenú zmes s vanilkou a potom sa rozhodneš.smajliksmajlik

vložené: 14. 07. 2010 18:42:09  nahlásiť  reagovať
 

Svetlanka, určite bude dobrá, aj ked použiješ šľahačku v prášku. Oriešková zmrzlina sa veľmi dobre hodí aj na prípravu zmrzlinových pohárov v kombinácii s ovocím.smajlik

vložené: 14. 07. 2010 18:38:44  nahlásiť  reagovať
 

Miška, dakujem.smajlik

vložené: 14. 07. 2010 18:37:21  nahlásiť  reagovať
 

Klarka, dakujem za dobrý tip s vanilkou, naozaj sa mi to hodí. Iste to môže byť dobré aj s pekanovými orechami. Pre mňa osobne pre orieškovú zmrzlinu je podstatné, aby boli orechy na hrubo posekané a na sucho opraženésmajlik

autor: amalia
vložené: 14. 07. 2010 14:20:41  nahlásiť  reagovať
 

smajlikibolya, ta zmrzka musi byt uzasna, mimochodom, zmrzliny su jedina sladkost, ktoru jemsmajliknestacil by na to mnozstvo 1 vanilkovy struk? ak je vanilka cerstva, samozrejmesmajlik+ 3smajliksmajliksmajlik

autor: Svetlana
vložené: 14. 07. 2010 13:28:34  nahlásiť  reagovať
 

...doma mám stále v zásobe práškovú zmes na šľahačku...vyzkúšajte aj z nej...ako základ bezvadná a rozmixovaním a pridaním ovocia je akákoľvek ovocná, liatim horúcej čokolády je stracatela, primiešaním kakaa kakaová, inštantnej kávy kávová...chce to "laborovať"...smajlik

autor: Klarka (neregistrovaný/á)
vložené: 14. 07. 2010 12:27:32  nahlásiť  reagovať
 

Nasla jsem minuly mesic skvely zdroj levne a kvalitni vanilky, treba vam padne vhod:). Myslim, ze dorucuji i na slovensko.
www.vanilkove-lusky.cz
Tahle vanilkove oriskova vypada neodolatelne. Zkusila bych vlasske orechy nahradit pecan orechy.

vložené: 14. 07. 2010 10:36:37  nahlásiť  reagovať
 

Simonka, na topkách sú aj ovocné zmrzliny, dokonca si môžeš vybrať.smajlik

vložené: 14. 07. 2010 09:47:13  nahlásiť  reagovať
 

ibi vyzkouším a pak ještě se zeptám,zda by tam šlo třeba i ovoce?Ale asi ano,že to je jen zase pro tu mojí dceru,ta moc nemůže oříšky,má pak ekzem.smajlik

autor: michsamant
vložené: 14. 07. 2010 09:42:39  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik

vložené: 14. 07. 2010 08:15:14  nahlásiť  reagovať
 

Simonka, dakujem za hodnotenie.smajlik

vložené: 13. 07. 2010 20:50:49  nahlásiť  reagovať
 

Ibi,to je opravdu moc hezký a rychlý receptík,ukládám a určitě vyzkouším.smajlik+1smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz