Viac ako  4 000  receptov

Zidovský šoulet

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Zidovský šoulet
nahoru
Zidovský šoulet Zidovský šoulet
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hydinové mäso
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2

Suroviny:

2 husacie stehná, 1 šálka bielej alebo strakatej fazule, 3/4 šálky jačmenných krúp, 1 šálka lúpaného hrachu, 1 CL mletého zázvoru, 1 CL mletého čierneho korenie, soľ, 1 CL sladkej červenej mletej papriky, 1 CL mletej štipľavej červenej papriky, 2 veľké cibule, 6 veľkých prelisovaných strúčikov cesnaku, husacia masť, vývar, voda

Postup

Fazuľu, hrach, jačmenné krúpy namočíme do studenej vody, 24 hodín vopred, každé zvlášť. Večer pred varením narežeme kožu na husacích stehnách a dobre ich nasolíme. Stehná v pekáči mierne podlejeme vodou a pomaly pečieme v trúbe na 170-180 stupňoch asi hodinu do mäkka a vyberieme. V pekáči necháme len toľko masti, aby sme mohli orestovať cibuľu do zlatista. Pridáme prelisovaný cesnak, mletý zázvor, mleté čierne korenie a chvíľu restujeme spolu. Potom pridáme obe mleté papriky a necháme ich v tuku rozpustiť. Zalejeme vývarom, necháme zovrieť a prisypeme scedené fazule a hrach. Premiešame a vložíme do stredne vyhriatej trúby a pomaly varíme temer do mäkka, za občasného podliata horúcou vodou. Pridáme scedené krúpy, dolejeme vodou a varíme ešte 30-40 minút. Ak treba, dochutíme soľou. Na vrch vložíme husacie stehná a zapečieme do červena a chrumkava. Podávame horúce ak hlavný chod. Najlepšie chutí na druhý deň. Je to typické sabatové jedlo.

Poznámka

Zdroj: varila som podľa receptu židovskej náboženskej obce Kehila pri Ziline v SR a Teplice v CR.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Zidovský šoulet"

vložené: 28. 06. 2010 11:11:42  nahlásiť  reagovať
 

No, z toho detajlu mi kape z hu.. na klávesnicismajliksmajlik!! To musí být dobrééé!!smajliksmajlik Mělas tu druhou fotku dát jako hlavní, Ibismajlik

vložené: 28. 06. 2010 07:42:34  nahlásiť  reagovať
 

Miška, dakujem. Včera som mala vynikajúci obed, židia teda vedia, čo je dobrésmajliksmajlik

autor: michsamant
vložené: 27. 06. 2010 19:36:15  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

židovský šoulet recepti hlavny chod šabatový šoulet recept na šoulet šoulet na čo sú dobré jačmenné krúpy jačmenné krúpy šoulet recept židovský židovsky koláč židovský koláč ibolya varime vcr jedlá z krúp zidovske jedla šoulet židovské jedlo zidovske jedla recepti kehila recepty hlavny chod z hydiny zidovske krupy židovské jedlo solet zidovske jedlo jačmenné krúpy recepty recept soulet zidovske jedlo z fazule kehila žilina state recepty jedla z jačmennych krup polievka z lupaneho hrachu šoulet recept s bravčovym rebierkom židovská fazula typické židovské jedlo židovské recepty jacmenne krupy varime židovské jedlá - recepty židovské koláče zidovsky kolac ibolya meszarosova židovské jedlá recepty židovské jedlá+recepty jačmenné krúpy-recepty šoulet recept zidovske recepty.sk fotky židov koláčiky, židia


Copyright © 2008 - 2022 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz