![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Hydinové mäso |
![]() |
Počet porcií (kusov): 2 |
2 husacie stehná, 1 šálka bielej alebo strakatej fazule, 3/4 šálky jačmenných krúp, 1 šálka lúpaného hrachu, 1 CL mletého zázvoru, 1 CL mletého čierneho korenie, soľ, 1 CL sladkej červenej mletej papriky, 1 CL mletej štipľavej červenej papriky, 2 veľké cibule, 6 veľkých prelisovaných strúčikov cesnaku, husacia masť, vývar, voda
Fazuľu, hrach, jačmenné krúpy namočíme do studenej vody, 24 hodín vopred, každé zvlášť. Večer pred varením narežeme kožu na husacích stehnách a dobre ich nasolíme. Stehná v pekáči mierne podlejeme vodou a pomaly pečieme v trúbe na 170-180 stupňoch asi hodinu do mäkka a vyberieme. V pekáči necháme len toľko masti, aby sme mohli orestovať cibuľu do zlatista. Pridáme prelisovaný cesnak, mletý zázvor, mleté čierne korenie a chvíľu restujeme spolu. Potom pridáme obe mleté papriky a necháme ich v tuku rozpustiť. Zalejeme vývarom, necháme zovrieť a prisypeme scedené fazule a hrach. Premiešame a vložíme do stredne vyhriatej trúby a pomaly varíme temer do mäkka, za občasného podliata horúcou vodou. Pridáme scedené krúpy, dolejeme vodou a varíme ešte 30-40 minút. Ak treba, dochutíme soľou. Na vrch vložíme husacie stehná a zapečieme do červena a chrumkava. Podávame horúce ak hlavný chod. Najlepšie chutí na druhý deň. Je to typické sabatové jedlo.
Zdroj: varila som podľa receptu židovskej náboženskej obce Kehila pri Ziline v SR a Teplice v CR.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
No, z toho detajlu mi kape z hu.. na klávesnici!! To musí být dobrééé!!
Mělas tu druhou fotku dát jako hlavní, Ibi
Miška, dakujem. Včera som mala vynikajúci obed, židia teda vedia, čo je dobré
jačmenné krúpy šoulet židovské jedlo koláčiky, židia polievka z lupaneho hrachu zidovske jedla recepti hlavny chod z hydiny židovsky koláč židovský šoulet zidovsky kolac ibolya meszarosova šoulet recept s bravčovym rebierkom židovský koláč ibolya zidovske recepty.sk jacmenne krupy varime zidovske krupy šoulet recept kehila recepty recept na šoulet solet zidovske jedlo na čo sú dobré jačmenné krúpy zidovske jedla jačmenné krúpy recepty state recepty židovské jedlá+recepty jedla z jačmennych krup jedlá z krúp fotky židov šoulet zidovske jedlo z fazule šabatový šoulet židovské recepty typické židovské jedlo šoulet recept židovský jačmenné krúpy-recepty kehila žilina recept soulet židovská fazula recepti hlavny chod židovské jedlá - recepty židovské jedlá recepty varime vcr židovské jedlo židovské koláče