Viac ako  4 000  receptov

Pita - arabský chlieb

Pita - arabský chlieb
nahoru
Pita - arabský chlieb Pita - arabský chlieb Pita - arabský chlieb
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Slané pečivo
Čas prípravy Čas prípravy: 2 hodiny 40 minút + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4 - 8 ks chleba

Suroviny:

500 g hladkej múky, 1/3 kocky droždia /42 gramového/, 1 CL soli, 1 CL kryštáľového cukru, 200 ml vlažnej vody, 2 PL olivového oleja

Postup

Do misy si preosejeme múku a premiešame ju so soľou. V troche vlažnej vody s cukrom necháme napučať droždie. Dobre vykysnutý kvások pridáme do múky a s vlažnou vodou vypracujeme hladké, pružné a nelepivé cesto. Prikryjeme a nechám kysnúť na teple 2 hodiny. Z vykysnutého cesta ugúľame 8 guliek. Kažú z nich rovnomerne vyvaľkáme na kruhy o priemere 15-20 cm. Placky ukladáme na utierku poprášenú múkou a prikryjeme druhou utierkou. Necháme znovu kysnúť 30 minút. Dáme ich na plech vystlatý pečiacim papierom, potrieme studenou vodou. Pečieme v trúbe vyhriatej na 200-220 stupňov 6-10 minút. Plech vkladáme do trúby rýchlo, aby sa v nej teplota neznížila. Nenafúkli by sa. Placky majú byť nafúknuté a na povrchu mierne zhnednuté. Povrch placiek sa môže natrieť zah´tarom /zmes korenia/ a olejom. Podáva sa čerstvý na raňajky. Plní sa rôznymi plnkami. Prikusuje sa k polievkam, podáva sa k hlavnému jedlu, k šalátom. Denne sa pečie takmer v každej domácnosti.

Poznámka

Pita sa pečie v Sýrii, Libanone, Palestíne a v dalších arabských štátoch, ale je známy aj v Turecku a nielen tam.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Pita - arabský chlieb"

autor: vybusna
vložené: 14. 07. 2011 16:38:16  nahlásiť  reagovať
 

http://www.siarsky.ch/index/sk-1034-81-1018-0.html

autor: michsamant
vložené: 22. 06. 2010 20:09:43  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik

vložené: 22. 06. 2010 07:05:06  nahlásiť  reagovať
 

Zdenka, cesto môžeš zarobiť aj v pekárni, ale ja mám radšej. ak kvalitu a konzistenciu cesta cítim v mojich rukách. Potom viem aktuálne prispôsobiť potrebu vody. Piecť ale treba rozhodne v trúbe, pečenie treba sledovať, aby bola pita správne upečená.

autor: Zdenka1
vložené: 21. 06. 2010 21:10:02  nahlásiť  reagovať
 

Pitu mám moc ráda. ˇJsem ráda, že si ji můžu upéct i doma. Myslíš, že by to šlo i v domácí pekárně ?

autor: amalia
vložené: 21. 06. 2010 20:33:53  nahlásiť  reagovať
 

smajlikibolya, kedze sa pita da plnit, je supersmajlik 1. bodiksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

recept na arabský chleba recepty na arabsky chleb arabský pita chleb recept arabský chlieb recept na arabsky chlieb recept pita chléb arabský chléb chlieb pita pita recepty pitta chlieb recept na arabský chléb arabske placky arabská placka recept recept na pitu arabské placky recept recept arabský chléb čím naplniť pitu arabsky chlieb pita arabské pečivo chléb pita recept pitá chléb recept arabska pita pita recept pita pita chléb čím naplnit arabský chléb turecka pita arabský chléb recept arabské recepty pita chlieb recept pita chlieb arabská placka arabsky chleb pita plnka do arabskeho chleba pita recept arabský chleba pita placky arabsky chleba recept recepty pita arabsky pita chleb čím naplniť arabský chlieb arabsky chlieb recept


Copyright © 2008 - 2019 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz