Viac ako  4 000  receptov

Izraelský baklažánovo - paradajkový šalát

Izraelský baklažánovo - paradajkový šalát
nahoru
Izraelský baklažánovo - paradajkový šalát
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Šaláty
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

1 väčší baklažán, niekoľko cherry paradajok, 1 stredne veľká cibuľa, 1 malá červená štipľavá paprika, 1-2 strúčiky prelisovaného cesnaku, olivový olej, ocot, 2 PL hustej paradajkovej šťavy, soľ, kryštáľový cukor

Postup

Baklažán nakrájame na štvrťky a potom na tenké plátky. Ostatnú zeleninu pokrájame na kocky, cherry paradajky na štvrťky a štipľavú papriku nadrobno. Zeleninu orestujeme na oleji do mäkka, osolíme, okoreníme prelisovaným cesnakom,a scedíme ju z oleja. Dáme do veľkej šalátovej misy. Pridáme paradajkovú šťavu. Dochutíme cukrom a octom. Poriadne premiešame. Podávame dobre vychladený k pečenému mäsu.

Poznámka

Zdroj: recept je zo židovskej kuchyne Izraelu.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Izraelský baklažánovo - paradajkový šalát"

vložené: 19. 06. 2010 13:39:41  nahlásiť  reagovať
 

Magdalénka, šupka nebola vôbec žuvačková.smajlik

vložené: 19. 06. 2010 13:16:58  nahlásiť  reagovať
 

Baklažán som nešúpala, ani nesolila a nenechávala som ho "vypotiť". Len som ho krájala na štvrťky a potom na plátky, ako bolo v recepte uvedené. Bol krehký, ale mäkký. Solila som ho až pri opekaní. Pre istotu som ho ešte v surovom stave ochutnala, aj ked bol mladučký. Nebol horký a šalát bol vynikajúci.smajlik

autor: michsamant
vložené: 19. 06. 2010 13:06:57  nahlásiť  reagovať
 

Ten baklazan asi treba aj nasolit a necham vypotit horku chut. Potom ho myslim netreba ani supat.

autor: magdalenka
vložené: 19. 06. 2010 13:04:10  nahlásiť  reagovať
 

Baklažán šúpať, nešúpať? Alebo kto ako chce? Podľa fotiek si zrejme nešúpala, nebola šupa "žuvačková"? Ďakujem.

autor: Ivana79
vložené: 19. 06. 2010 10:23:15  nahlásiť  reagovať
 

To musím vyskúšaťsmajlikMám zapísaných pár receptov na baklažánový šalát,len sa k nemu nejak nemôžem dostaťsmajlikTáto kombinácia sa mi páčismajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 18. 06. 2010 23:06:23  nahlásiť  reagovať
 

smajlikIbi ty už máš i fotečkysmajliksmajlik+1


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

recept baklazan šalát izraelsky baklazanovo-paradajkovy salat izreal recepty treba supat baklazan paradajkovy salat israelsky salat recepty lilek podle izraele baklazan aby nebol horky recepty izraelské baklazan salat izrael izraelský recept izraelské recepty salat so cherry paradajok izraelský salát baklažánový salát salat z baklazanu izrael recept baklazan supat paradajkový šalát recepty izrael baklazan salat paradajkový šalát s cherry paradajky recept cherry paradajky


Copyright © 2008 - 2017 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz