Viac ako  4 000  receptov

Sviečková Stroganov

Sviečková Stroganov
nahoru
Sviečková Stroganov Sviečková Stroganov
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovädzie mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 30 minút + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

400 g sviečkovej z užšieho konca, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, olej, 200 ml suchého bieleho vína, 1 PL horčice, 250 g kyslej smotany, 250 g menších šampionov, hladká múka, petržlenová vňať

Postup

Mäso zo sviečkovej pokrájame na rezne a potom na hranolky. Dáme do misy, v ktorej ho nasolíme, nakoreníme a dobre premiešame aj s múkou. Prudko ho opečieme na rozpálenom oleji, aby mäsové hranolky dostali chrumkavú kôrku. Podlejeme vínom, miešame za odškrabovania výpeku. Zmiernime plameň na stredný, prilejeme víno a miešame do rozpustenia výpeku. Na druhej panvici restujeme cibuľu do sklovita a pridáme šampiony, pokrájané na plátky. Osolíme a okoreníme. Restujeme do odparenia vody a pridáme k mäsu. Znovu podlejeme vínom a pridáme horčicu. Necháme odpariť tekutinu a primiešame kyslú smotanu. Krátko povaríme a na záver pridáme posekanú petržlenovú vňať. Podávame s dusenou ryžou.

Poznámka

Zdroj: ide o ruskú špecialitu. Prvýkrát ju pripravil kuchár pre cára v 19. storočí. Odvtedy sa rozšírila po celom Rusku i Europe a je podnes obľúbenou pochúťkou. Existuje viac variant. Túto som varila podľa časopisu Zivot. V Medzinárodnej kuchárke som ju našla bez horčice, ale s paradajkovým pretlakom. Tip: možno pripraviť aj z iného mäsa, ale potom varíme dlhšie, podľa druhu mäsa, ktorý sme zvolili.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Sviečková Stroganov"

vložené: 03. 12. 2011 19:26:02  nahlásiť  reagovať
 

Stroganov robiť vždy na masle ! Je to lepšie aj cibuľu opiecť na masle /nedostižné/ ! Ak to robíte na masle dať šľahačku nie kyslú smotanu !smajlik

autor: MIso (neregistrovaný/á)
vložené: 10. 05. 2011 19:58:09  nahlásiť  reagovať
 

Neviem, či 250g smotany nieje privela...alebo ja som dal malo horčice a možnoo sa mi to podarí lepšie na buduce:) V každom prípade dobrá večerasmajlik

autor: Ivana Ch
vložené: 24. 08. 2010 05:08:51  nahlásiť  reagovať
 

Znám moc dobřesmajliksmajliksmajliksmajlik

vložené: 07. 06. 2010 14:17:45  nahlásiť  reagovať
 

Aj ja robím z iného mäsa. Boli časy, ked som túto pochúťku pripravovala z pravej sviečkovej.smajlik

vložené: 07. 06. 2010 12:20:53  nahlásiť  reagovať
 

Výstižný recept,asi bych dělala z jiného kousku hovězího,ale recept se mi líbí.smajliksmajlik+1


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

jak se vaři stroganov recepty hovadzi stroganov hovädzie ala stroganov hovädzí stroganov so smotanou sviečkovica stroganov stroganof stroganof recept sviečková stroganov mäso stroganov stroganovo recept na stroganov stroganov recept original strogano stroganov recepty játra stroganov recepty stroganov hovedzi jatra hovädzia sviečková stroganov stoganov stroganov hovädzie stroganov recepty stroganov recept strganov svieckova ala stroganov stroganov z hovädzieho mäsa hovädzí stroganov stroganof recepty hovězí strganov stroganov svieckovica recept stroganov hovädzí stroganov recept stroganov hovadzi niečo z pravej pravej sviečkovejsviečková stroganov zo sviečkovice hovězí stroganov recept "recept na stroganov" hovädzie stroganov mäso stroganov recepty mäso ala stroganov hovadzi stroganoff recept hovadzie maso stroganov hovädzie ako stroganov


Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz