![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso |
![]() |
Čas prípravy: 30 minút + príprava |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4 |
400 g sviečkovej z užšieho konca, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, olej, 200 ml suchého bieleho vína, 1 PL horčice, 250 g kyslej smotany, 250 g menších šampionov, hladká múka, petržlenová vňať
Mäso zo sviečkovej pokrájame na rezne a potom na hranolky. Dáme do misy, v ktorej ho nasolíme, nakoreníme a dobre premiešame aj s múkou. Prudko ho opečieme na rozpálenom oleji, aby mäsové hranolky dostali chrumkavú kôrku. Podlejeme vínom, miešame za odškrabovania výpeku. Zmiernime plameň na stredný, prilejeme víno a miešame do rozpustenia výpeku. Na druhej panvici restujeme cibuľu do sklovita a pridáme šampiony, pokrájané na plátky. Osolíme a okoreníme. Restujeme do odparenia vody a pridáme k mäsu. Znovu podlejeme vínom a pridáme horčicu. Necháme odpariť tekutinu a primiešame kyslú smotanu. Krátko povaríme a na záver pridáme posekanú petržlenovú vňať. Podávame s dusenou ryžou.
Zdroj: ide o ruskú špecialitu. Prvýkrát ju pripravil kuchár pre cára v 19. storočí. Odvtedy sa rozšírila po celom Rusku i Europe a je podnes obľúbenou pochúťkou. Existuje viac variant. Túto som varila podľa časopisu Zivot. V Medzinárodnej kuchárke som ju našla bez horčice, ale s paradajkovým pretlakom. Tip: možno pripraviť aj z iného mäsa, ale potom varíme dlhšie, podľa druhu mäsa, ktorý sme zvolili.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Stroganov robiť vždy na masle ! Je to lepšie aj cibuľu opiecť na masle /nedostižné/ ! Ak to robíte na masle dať šľahačku nie kyslú smotanu !
Neviem, či 250g smotany nieje privela...alebo ja som dal malo horčice a možnoo sa mi to podarí lepšie na buduce:) V každom prípade dobrá večera
Znám moc dobře
Aj ja robím z iného mäsa. Boli časy, ked som túto pochúťku pripravovala z pravej sviečkovej.
Výstižný recept,asi bych dělala z jiného kousku hovězího,ale recept se mi líbí.+1
hovädzí stroganov stroganov recept original stroganov z hovädzieho mäsa hovädzia sviečková stroganov hovädzí stroganov recept stoganov hovädzie ala stroganov hovädzí stroganov so smotanou hovädzie stroganov recepty stroganof hovadzi stroganoff recept hovadzie maso stroganov stroganov jak se vaři stroganov hovädzie stroganov stroganov recept stroganov hovadzi stroganof recepty "recept na stroganov" strogano falošná sviečková stroganov recept na stroganov sviečková stroganov recept svieckova ala stroganov stroganov svieckova sviečková stroganof stroganovo stroganov zo sviečkovice recepty hovadzi stroganov mäso stroganov hovězí stroganov recept recept na hovädzí stroganov stroganov recepty recepty stroganov sviečkovica stroganov strganov recept stroganov sviečková stroganov játra stroganov hovädzi stroganov recepty mäso stroganov recepty mäso ala stroganov