Viac ako  4 000  receptov

Francúzsky krémeš

Francúzsky krémeš
nahoru
Francúzsky krémeš
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Rezy
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina + príprava + chladnutie
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 dávka na 1 plech

Suroviny:

1 balenie lístkového cesta, Krém: 1 l vody, 8 bielkov, 180 g kryštáľového cukru, 4 Zlaté klasy, 500 ml šľahačky, 4 vanilkové cukry, Na polevu: 200 g čokolády so 74% obsahom kakaa, 100 g masla

Postup

Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme na veľkosť plechu a popicháme ho vidličkou. Obrátený plech potrieme studenou vodou a položíme na plech plát lístkového cesta. Vložíme do trúby vyhriatej na 220 stupňov a upečieme do zlato-žltej farby. Vyberieme, upečené cesto zosunieme na dosku a necháme vyhladnúť. V troche vody rozmiešame Zlatý klas s polovicou kryštáľového cukru a vlejeme do zvyšnej vody. Uvaríme hustý krém a necháme ho vychladnúť. Bielky ušľaháme do tuha s druhou polovicou cukru a vmiešame do vychladnutého krému. Do hlbšieho plechu vložíme jeden plát upečeného cesta a rovnomerne natrieme pripraveným krémom. Vyšľaháme do tuha šľahačku s vanilkovým cukrom a rovnomerne natrieme na krém. Priložíme druhý plát upečeného cesta. Nad parou rozpustíme nalámanú čokoládu s maslom. Vlažnú čokoládovú polevu nalejeme na vrchný plát cesta a rovnomerne ju rozotrieme. Dáme stuhnúť a vychladiť do chladničky. Pred podávaním nakrájame na kocky. Servírujeme s dobrou kávou.

Poznámka

Zdroj: všeobecne známy recept. Tip: Krém možno vylepšiť trochou rumu. Existuje mnoho variant prípravy krému.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Francúzsky krémeš"

autor: majit (neregistrovaný/á)
vložené: 19. 03. 2013 09:10:11  nahlásiť  reagovať
 

Věřte, že tato dobrota se dá připravit i v dia verzi a vůbec to není na chuti pocítit, ale co by bylo pocítit by byla snaha nahradit zlatý klas např. pudinkem. Proto si z pobytu u rodiny na Slovensku, odkud pochází manžel vozíme vždy dostatečnou zásobu Zlatého klasu a podobných krajových surovin, které v Čechách nejsou.

autor: tomas (neregistrovaný/á)
vložené: 20. 02. 2013 11:08:52  reagovať
 

ja sa ucim za cukara a mi si urobimezakladn zltkovi a donho vmisavame slachacku pekne to je napenene potom smajlik

vložené: 07. 06. 2010 07:06:47  nahlásiť  reagovať
 

Svetlanka, v tomto recepte sa bielky nešľahajú nad parou, pridávajú sa do vychladnutého krému a tento krém nie je maslový.smajlik

autor: Svetlana
vložené: 06. 06. 2010 21:27:58  nahlásiť  reagovať
 

Ibolka, a tie bielka sa šľahajú s cukrom len tak "za studena"? Mám recept na krém, do ktorého sa maslový krém zmieša s ušľahanými bielkami s cukrom ale nad parou...takto za studena neroztečú sa?

autor: vybusna
vložené: 06. 06. 2010 15:38:33  reagovať
 

takto vyzera recept na naozaj pravu klasicku francuzsku kremesku smajlik

vložené: 06. 06. 2010 15:10:30  nahlásiť  reagovať
 

Ano, Evička, je aj taký variant, ale takto ho robia v cukrárňach, miesto pudingu sa dáva Zlatý klas a dokonca až 4 balenia. U nás doma zase varíme Zlatý klas v plnotučnom mlieku. Sú však krémy, v ktorých sa používajú aj vaječné žltky. Je to na každom z nás, ktorú variantu si vyberie.smajlik

autor: eva hubova
vložené: 06. 06. 2010 14:09:59  nahlásiť  reagovať
 

Ibi,u nás se kremšnýty dějí puding+máslo,s těmi bílky to slyším poprvé-zajímavý receptsmajlik

autor: michsamant
vložené: 06. 06. 2010 13:42:50  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2022 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz