Viac ako  4 000  receptov

Viedenský rezeň

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Viedenský rezeň
nahoru
Viedenský rezeň Viedenský rezeň Viedenský rezeň Viedenský rezeň Viedenský rezeň
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovädzie mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 30 minút + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

600 g teľacieho orecha /najlepšia časť stehna a najšťavnatejšia/, soľ, 2 vajcia, mlieko, 4 malé a tenké plátky masla, 1 citron, hladká múka, strúhanka, olej

Postup

Teľací orech nakrájame na 4 rezne. Okraje po obvode narežeme a naklepeme cez mikroten. Rezne nasolíme a obalíme ich v múke, potom v posolených vajciach rozšľahaných s mliekom. Napokon ich obalíme v jemnej strúhanke. V hrnci rozpálime dostatočné množstvo oleja. Vložíme obalené rezne, stiahneme plameň na polovicu a pod pokrievkou vyprážame po oboch stranách do zlato-červenej farby. Vyberieme a dáme na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk. Pri servírovaní položíme na každý rezeň tenký plátok čerstvého masla a koliesko citrona. Podávame so zemiakovou kašou, opekanými zemiakmi alebo dusenou ryžou a hlávkovým šalátom alebo kompotom. Toto je najznámejší spôsob prípravy Viedenských rezňov.

Poznámka

Zdroj: všeobecne známy recept. Existuje viacero variant prípravy. Pôvodný recept pochádza z talianskeho Milána a pripravuje sa vyklepaním mäsa na tenko. Veľké rezne, takmer na celú panvicu, sa vyprážajú na 2x. V prvej panvici na veľmi rozpálenom oleji veľmi krátko a v druhej panvici sa dokončí vyprážanie na miernom ohni. Celkom trvá toto vyprážanie asi 5 minút.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Viedenský rezeň"

autor: Jozef (neregistrovaný/á)
vložené: 08. 07. 2012 18:50:47  nahlásiť  reagovať
 

Ja to poznam pod nazvom madarsky rezen a aj ten postup je trosku iny a ako prilohu podavem tarhonu alebo slovensku ryzu

autor: mia2404
vložené: 08. 04. 2011 18:21:38  nahlásiť  reagovať
 

smajlik rezeň u nás je síce málo , ale kvoli manželovi musim , tak ti pridávam fotečku

vložené: 26. 09. 2010 15:51:18  nahlásiť  reagovať
 

Ivanka 79, dakujem za fotku. Viedenský rezeň je naozaj delikatesa, súhlasím s Tebousmajlik

autor: Ivana79
vložené: 26. 09. 2010 13:15:22  nahlásiť  reagovať
 

Ibi,pridávam fotkusmajlikk rezňu nie je čo dodať,delikatesasmajlik

autor: Ivana Ch
vložené: 24. 08. 2010 05:12:00  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

vložené: 02. 08. 2010 09:46:06  nahlásiť  reagovať
 

Amalii, dakujem. Niet nad dobrý rezeň, však? A ked rezeň, tak s rezňomsmajliksmajlik

autor: amalia
vložené: 01. 08. 2010 12:56:06  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik +3smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: michsamant
vložené: 06. 06. 2010 13:42:28  nahlásiť  reagovať
 

smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz