Viac ako  4 000  receptov

Maďarská debrecínska pečienka na studeno

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Maďarská debrecínska pečienka na studeno
nahoru
Maďarská debrecínska pečienka na studeno Maďarská debrecínska pečienka na studeno
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bravčové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 2 hodiny + príprava + vychladenie
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 dávka - pre 8 osôb

Suroviny:

1000 g vykosteného bravčového karé alebo vysokého pliecka, soľ, 200 g mrkvy, 200g petržlenu, 100 g kelu, 100 g celeru, 50 g cibule, 30 g oleja, 8 zrniek celého čierneho korenia, 4 zrnká celého nového korenia, 1 bobkový list, soľ, 2500 ml vody, 50 g oleja, soľ, sladká mletá červená paprika

Postup

Najprv si pripravíme zeleninový vývar. Vodu dáme do hrnca a pridáme očistenú, na väčšie kusy nakrájanú zeleninu a uvaríme ju do mäkka. /asi 1 hodinu/. Na oleji osmažíme cibuľu, bobkový list, korenie a zalejeme trochou vývaru zo zeleniny. Povaríme spolu 10 minút a všetko nalejeme do zeleninového vývaru. Krátko ešte povaríme všetko spolu, osolíme a precedíme. Uvarenú zeleninu použijeme inak. Vykostené karé dobre nasolíme, zvinieme a husto previažeme kuchynským povrázkom. Mäso vložíme do hrnca a zalejeme horúcim zeleninovým vývarom tak, aby bolo mäso ponorené. Rozseknuté kosti pridáme do vývaru k mäsu a varíme pomalým varom asi hodinu. Uvarenú pečienku vyberieme, osušíme a vložíme na olej do pekáča. Vložíme do trúby vyhriatej na 200 stupňov a pečieme ešte 20 minút za prelievania vypečenou šťavou. Ak treba, podlejeme vývarom. Opečené mäso vyberieme, necháme vychladnúť, odstránime viazanie a pečienku dobre vyváľame v červenej paprike. Po vychladení v chladničke nakrájame na tenké plátky. Rozložíme na podnos a vkusne ozdobíme. Debrecínsku pečienku môžeme použiť na prípravu obložených chlebíčkov a prípravu nárezových mís. Podávame s chlebom, kyslou uhorkou, so zeleninou na kyslo, nakladanými hríbmi, zeleninovými šalátmi...

Poznámka

Zdroj: rodinný recept.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
1 kladné ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Maďarská debrecínska pečienka na studeno"

autor: Ivana Ch
vložené: 25. 08. 2010 05:48:06  nahlásiť  reagovať
 

Nějak jsem tady ten recept přehlédla. A zrovna mám potřebné masiko v ledničce. Hned ho vyzkouším, myslím že je to dobrůtka.smajlik

vložené: 07. 06. 2010 07:02:50  nahlásiť  reagovať
 

Rozseknuté kosti sa Evička, karé sú v tomto prípade kotlety v celku, ale vykostené. Rozseknuté kosti sa pridávajú do vývaru.

autor: eva hubova
vložené: 07. 06. 2010 00:24:21  nahlásiť  reagovať
 

Ibi,zaujala mě ta debrecínka,ale nevím co je karé,bůček to nebude,plecko vím co je,kotleta asi taky ne,ráda bych to příští týden zkusilasmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz