Viac ako  4 000  receptov

Jablková pita

Jablková pita
nahoru
Jablková pita Jablková pita
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre - Rezy s ovocím, bublaniny
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina + príprava + chladnutie
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 dávka

Suroviny:

500 g hladkej múky, 250 g Rama margarínu, 130 g kryštáľového cukru, 1 žltok do cesta, 1 žltok na potretie cesta, nastrúhaná kôra a šťava z polovice citrona, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 2 PL kyslej smotany, maslo na vymazanie plechu, strúhanka alebo mleté orechy, 2 pečiace papiere veľkosti plechu, 2 rovnako veľké mikroténové folie ako pečiaci papier, potravinová folia na zabalenie cesta, Náplň: 2000 g kyslejších jablk, škorica, 2 balenia vanilkového cukru

Postup

Do vandlíka preosejeme múku a rozmrvíme do nej margarín. Pridáme ostatné suroviny a spracujeme na cesto. Cesto rozdelíme na 1 menší a 1 väčší bochník. Zabalíme do potravinovej folie a necháme odpočívať v chladničke asi 2 hodiny. Môže byť v chladničke aj cez noc. Jablká nastrúhame na slzičkovom strúhadle a vytlačíme z nich prebytočnú tekutinu. Jablká tiež môžeme dusiť v panvici na malom ohni do odparenia tekutiny a necháme vychladnúť. Ochutíme ich vanilkovým cukrom a škoricou. Hlbší plech vymažeme maslom. Cesto vyvaľkáme na pečiacom papieri cez mikrotén. Hrubšie cesto dáme na spodok plechu, ak treba upravíme pomocou rúk. Popicháme husto vidličkou, posypeme tenkou vrstvou strúhanky alebo mletými orechami a navrstvíme rovnomerne jablká. Druhé, tenšie cesto pomocou valčeka umiestnime na jablká a popicháme husto vidličkou. Potrieme žltkom a pečieme v trúbe predohriatej na 180 stupňov 1 hodinu. Necháme vychladnúť a pokrájame na kocky alebo kosoštvorce. Konzumujeme 3 hodiny po upečení. Pred podávaním posypeme cez sitko práškovým cukrom zmiešaným so škoricou.

Poznámka

Zdroj: rodinný recept. Hotový múčnik má byť šťavnatý, ale nie rozmočený a nemá byť presladený.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
1 kladné ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Jablková pita"

autor: PaCaOl
vložené: 17. 01. 2014 17:16:10  nahlásiť  reagovať
 

Pita - to jsem ještě neslyšela, možná na Slovensku obvyklé. Já dělám podobně, říka se tomu u nás linecký s jablky, tady sice není vidět na řezu ale dávám také jablka strouhaná a nebo tvarohovou nádivku - viz foto.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz