Viac ako  4 000  receptov

Madarská fazulica

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Madarská fazulica
nahoru
Madarská fazulica Madarská fazulica Madarská fazulica Madarská fazulica Madarská fazulica Madarská fazulica Madarská fazulica Madarská fazulica Madarská fazulica Madarská fazulica Madarská fazulica
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polievky
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4-6

Suroviny:

200 g strakatej alebo červenej fazule, 2 väčšie zemiaky pokrájané na kocky, 2 nožičky pikantnej klobásy madarského typu, 1 cibuľa, 4-5 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, rasca, majoránka, 1 PL polohrubej múky, 2 PL oleja, 1 PL sladkej mletej červenej a štipľavej papriky, kryštáľový cukor, 250 g kyslej smotany, ocot, soľ, voda

Postup

Večer namočíme do vody, aby napučala. Na druhý deň v tej istej vode dáme variť. Klobásu prekrojíme priečne na polovicu a pridáme k fazuli. Pridáme mleté čierne korenie a rascu. Uvarenú klobásu vyberieme na tanier a pokrájame na kolieska. Ked je fazuľa takmer mäkká, polievku osolíme,okoreníme mletým čiernym korením a pridáme zemiaky. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme na ňom múku a 3 strúčiky cesnaku, aj s cibuľou. Primiešame sladkú a štipľavú papriku. Nariedime vodou a rozšľahanou kyslou smotanou. Zásmažku primiešame k polievke a povaríme ešte 15 minút. Pridáme pokrájanú a uvarenú klobásu. Na prevoňanie pridáme ešte 2 strúčiky prelisovaného cesnaku a posypeme majoránkou. Prikryjeme pokrievkou a necháme chvíľu odstáť. Dochutíme cukrom a octom. Polievka má mať príjemnú sladko-kyselú chuť. Podávame ako samostatný chod s krajcom dobrého domáceho chleba.

Poznámka

Zdroj: rodinný recept.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
6 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Madarská fazulica"

vložené: 18. 08. 2010 18:46:48  nahlásiť  reagovať
 

Ivanka Ch, túto fazulicu môžeš aj Ty. Ale pred varením zlej vodu, v ktorej boli fazule cez noc namočené. Potom zlej prvú vodu, ktorá zovrela a nahrad ju studenou čistou vodou. Dalej už var v tej istej vode až do konca a ku koreninám pridaj ešte saturejku, ktorá nedovolí zdravotné problémy, ktoré si mala na mysli. Len skús!smajlik

vložené: 18. 08. 2010 18:30:45  nahlásiť  reagovať
 

Ivanka, dakujem za poklonusmajlik Nepreháňaš,ani ja sama som lepšiu fazulicu nejedla - tak ju varila moja stará mama,mama, tety a aj ja. Dakujem aj za fotkysmajlik

autor: Ivana79
vložené: 18. 08. 2010 09:16:26  nahlásiť  reagovať
 

Nechcem to preháňať,ale lepšiu fazuľovú polievku som nejedlasmajliksmajliksmajlikPridávam dva obrázky a všetkým odporúčam vyskúšaťsmajlik

autor: Ivana79
vložené: 18. 08. 2010 08:14:10  nahlásiť  reagovať
 

Už sa varísmajlikDám vedieť,Ibismajlik

autor: Ivana Ch
vložené: 09. 08. 2010 12:34:44  nahlásiť  reagovať
 

Ježiš tu bych si dala, ale ty fazole, ty by mě daly zabrat.

vložené: 08. 08. 2010 17:07:21  nahlásiť  reagovať
 

Ivanka 79, len vyskúšaj! Ver mi, že nebudeš ľutovať. Potom napíš, ako Ti chutila?smajlik

autor: Ivana79
vložené: 08. 08. 2010 11:41:47  nahlásiť  reagovať
 

Svokra tiež pridáva tie široké rezance ako Svetlana a celá rodina to zbožňujesmajlikja až tak moc nie.Neviem ako presne ju varí,ale túto určite vyskúšamsmajlikDokonca som kúpila pravú maďarskú papriku,tak som zvedavásmajlik

autor: Paprika
vložené: 04. 06. 2010 23:34:06  nahlásiť  reagovať
 

smajlik smajliksmajlik

autor: cathleen
vložené: 04. 06. 2010 08:49:56  nahlásiť  reagovať
 

Je, Ibi, opavdu! Je úplně jiná, než ty fazulice, co vařívám, a když jsem ji dodělávala, byla u mě sestra a ta pak nevydržela a nabrala sismajlik I ona říkala, že je výborná!smajlik
...a teď vidím, že jsem nebodovala....hned dávám zasloužený bodíksmajlik

vložené: 04. 06. 2010 08:42:09  nahlásiť  reagovať
 

Ivuška, dakujem za fotky aj hodnotenie. Aj Tebe, Svetlanka! Nuž proti gustu, žiaden dišputát. Každý, kto ju u mňa jedol, tvrdil, že je neskutočne dobrá.smajlik

autor: vybusna
vložené: 04. 06. 2010 08:08:10  nahlásiť  reagovať
 

cath...fantasticka fotka...

autor: cathleen
vložené: 04. 06. 2010 07:12:21  nahlásiť  reagovať
 

Polévka je jedním slovem - FANTASTICKÁsmajliksmajlik
Dělala jsem ji podle receptu jen s tou změnou, že fazole i s trochou vývaru jsem měla mražené. Vařím jich vždy víc nejednou, v sáčcích pak uložím do mražáku a když dostaneme chuť na něco fazolového, je to hotové za chviličkusmajlik

autor: Svetlana
vložené: 03. 06. 2010 22:15:49  nahlásiť  reagovať
 

Ibolka, konkrétne túto polievku milujem...a predstav si, že ja k nej zvyknem robiť rezance...také pekné, hrubé, nožom krájané rezance...a vieš čo je úúúúplně úúúžasné?...(a teraz sa nesmej!), k rezancom, omasteným domácou masťou pridať 2-3 lyžice uvarenej fazule z polievky, osolené a k tomu kyslú uhorku...neviem kto to kedy vymyslel túto šialenú kombináciu, ale ja by som sa po tom utĺkla...smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz