Viac ako  4 000  receptov

Hráškové pyré ako jarná príloha

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Prílohy
Čas prípravy Čas prípravy: 20 minút + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

800 g čerstvo vylúpaného zeleného hrášku, 50 g masla, 6-8 jarných cibuliek, 100 ml sladkej smotany, 2 PL na jemno petržlenovej vňate, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, soľ, kryštáľový cukor, mleté biele korenie, vegeta, voda

Postup

V hrnci rozohrejeme maslo a orestujeme na ňom na kolieska nakrájanú cibuľku. Pridáme prelisovaný cesnak a ešte krátko spolu orestujeme. Potom pridáme vylúpaný zelený hrášok, podlejeme vodou, osolíme, pridáme cukor a vegetu. Dusíme pod pokrievkou za občasného podliatia vodou. Ked je hrášok mäkký, prilejeme sladkú smotanu a zohrejeme. Okoreníme mletým bielym korením a rozmixujeme. Môžeme rozmixovať na úplne hladké pyré alebo na hrubo. Pridáme na jemno posekanú petržlenovú vňať. V hotovom pyré nesmie prerážať žiadna chuť, ale má dominovať nasládla chuť hrášku. Hráškové pyré nemá byť vyslovene sladké. Toto pyré podávame k jemnému mäsu upravenému na prírodný spôsob, ako je teľacie mäso, kuracie prsia, morčacie prsia, prípadne k bielemu pečenému mäsu a k rybám s bielym mäsom.

Poznámka

Zdroj: rodinný recept

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
žiadne ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Hráškové pyré ako jarná príloha"

K receptu nejsou žádné komentáře.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz